Mission Impossible: The Final Reckoning
Dobar je. Ustvari jako dobar, ali ne ona top razina kao najbolji filmovi iz serijala.
Zasmetala me kvaliteta pisanja / dijaloga u prvih sat vremena. Nije mi bila ona standardna MI razina. Stvari su se prebrzo događale, čak i pomalo naivno. U jednom sam trenu doslovno pomislil da on to sanja / zamišlja pod utjecajem Entitya jer mi nije djelovalo uvjerljivo.
Gabriel je od intrigantnog i zanimljivog antagonista postal klišej bad guy, nisam prezadovoljan s njegovim prikazom.
I zadnje što me smetalo je to da su ipak pretjerali. Ethan je izvodio svašta u dosadašnjim filmovima, ali sve je to ipak spadalo u neku domenu realnog i izvedivog. Ovdje su neke stvari ipak praktički nemoguće i teško je to progutat, koliko god bilo efektno. Brate, niste Fast and Furious…
Other than that, nemrem reć da nisam guštal u filmu. Dosta flashbackova na prošle filmove, dobra poveznica sa jednim od njih, nekoliko novih / starih lica (makar sam očekival još pokoje). Dovoljno emotivno da izazove trnce / smiješak, dovoljno dobrih neisforsiranih fora i za malo duhovitosti.
O akcijskim scenama ne treba trošit riječi. Tipična MI kvaliteta, ali uz taj popratni "de me nemoj jebat" feeling.
Ako je ovo zadnja Nemoguća Misija, dobili smo film koji je na zadovoljavajuć način zaokružil jedan legendaran i kvalitetan serijal. Po mojem je moglo još bolje, ali nije da sam razočaran. Ako će ih biti još, prvi ću bit u redu za gledanje.