Guardians of the Galaxy 2
Ne znam kaj napisat, Blade će to puno smislenije složit.
Ne pamtim kad je cijela dvorana tolko rikavala, scena za pišanje ima na bacanje, Drax sa svojim komentarima ubio cijeli film.
Naravno da ima i preforsiranih fora i glupih dijaloga, al čak mi i to izazivalo smiješak...tolko sprdancije na sve i svašta da nemreš ostat ozbiljan, žao mi išta spomenut da nebi nekome pokvario (pa makar i slučajno neko na spoiler kliknuo).
Najveći plus filma, bez ikakve dileme.
Mala mana mi je soundtrack koji mi nije tolko epski upečatljiv ko u jedinici...naravno da je i ovdje odlično pogođeno, pogotovo (meni osobno) u dvije prilike, ali nekako je to u jedinici još više sjelo.
Glumačka ekipa standardno na razini, i minus par preglumljavanja, ponovili sve što je davalo šarm i kvalitetu jedinici.
Kako god zvučalo, Drax, Gamora, Yondu i Rocket su toliko ukrali show, da je Peter (Starlord) jedan od lošijih likova, makar je to daleko od ičeg lošeg.
Pružio je ono što se od njega očekuje, ali vjerujem da će Drax većini biti broj 1 ovog filma...smijeh je počinjao i prije nego bi progovorio, vrh vrrrh, kakvi su to komentari bili, i sad crkavam...
Još jedna mana filma je što nemaš neki osjećaj glavne radnje...idu kamo idu, naprave kaj naprave, dođu kam već dođu nakon što sretnu jednog lika, sve to lijepo vodi jedno drugom, ali sam očekival malo drukčiju glavnu radnju (zaplet).
Ustvari, da se ispravim, nisam imal pojma kaj očekivat, tak da me u neku ruku i iznenadilo oko čega se ustvari vrtjel glavni zaplet filma koji nakraju nije imal nikakve veze sa Thanosom i Kamenima, pa ovo možemo gledat i ko neku subjektivnu manu.
Glava me boli, nema smisla odužit previše, a i ne znam kaj bi dalje pisal...smijeh, likovi, emocije, atmosfera, odlične akcijske scene... Film je, ako se mene pita, posve opravdal očekivanja, užival sam kroz cijelih 2 i nešt sitno sata trajanja, te u nekim stvarima nadmašil odlični original.
Nikako bez mane, ali takvom filmu ih ne namjeravam previše spočitavati...dobil sam kaj sam htjel nakon skoro pa 3 godine, ponovno gledanje ide čim prije.