Zadnji film/ovi koje ste pogledali
Asteroid City
Zbog ovog quotea sam išao gledati film:
"American filmmaker Wes Anderson's film Asteroid City received a six-minute plus standing ovation at the Cannes film festival 2023."
Pojma nisam imao da je u ovom filmu jedna od najjačih glumačkih postava svih vremena.
Scarlett Johansson, Tom Hanks, Edward Norton, Adrien Brody, Margot Robbie, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Steve Carell, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Matt Dillon itd.
Brutalna postava glumaca…
Da se vratim na početak i onaj stojeći aplauz od 6 minuta na festivalu u Cannesu.
Pojma nemam na kojim je drogama bila ta publika i zbog čega su toliko pljeskali jer ovaj film nema veze s ničim.
Gledam i ne znam šta gledam i koja je poanta.
Ili sam ja jednostavno glup i ovaj film je prenapredan za mene.
- Uređivano
Captain America Brave New World - 5/10
Koji odron od filma.
Anora - 7,5/10
Na kraju ok film (ne bih rekao film godine, ali ako kritika tako kaže…), relativno solidan kao komedija s elementima drame. Glavni likovi simpa, Mikey i više od toga s glumom zbog čega je i dobila Oscara. Završetak sasvim prikladan i ponajviše od svega - uvjerljiv.
Nisu filmovi nego stand up komedija ali nema veze.
Dave Chappelle: The Closer
Nije bez razloga jedan od najuspješnijih (mislim čak da je broj 1) specijala ikad.
Zanimljivo, presmiješno a u nekim trenucima čak i emotivno. Dave je ovdje pokazao da je liga za sebe.
Također preporučujem pogledati:
Dave Chappelle: What's In A Name
40 minutni govor u umjetničkoj školi koju je pohađao. Govor je bio povodom toga što su dvoranu nazvali po njemu.
Da ne spoilam dalje… razvalio je. Nije samo humor u pitanju nego i ozbiljne stvari.
Stvarno vrijedi pogledati.
Andrew Schulz: Life
Life je jedini materijal od Andrewa koji sam pogledao i stvarno je dobar. Jako sam se nasmijao. Preporuka.
Hasan Minhaj: Off With His Head
Jako dobro i smiješno. Kriza srednjih godina, politika, rasa, imigracija itd. Čovjek se dotakao svega ali sve je povezao na jako dobar način.
Nakon toga sam išao gledati Hasanov The King's Jester
i nije mi se svidio. Odustao sam nakon 10-15 minuta jer me izderavanje i pretjerivanje u glumi iritita.
Anthony Jeselnik: Bones And All
Nije mi se svidio ni najmanje. Dosta je crnog humora protiv kojeg nemam ništa ali ovdje mi nije bilo smiješno. I Anthonyjev "lik" na pozornici je čudak što mi također nije leglo. Odustao sam nakon pola sata.
Jimmy Carr: Natural Born Killer
Jimmy je dobar komičar. Čovjek ima takvu karizmu i samopouzdanje da ga je gušt gledati.
Ipak razlog zašto meni ne spada u omiljene komičare je to što on više priča viceve, kratke šale i skače s teme na temu.
Meni je zanimljivije gledati/slušati smiješne priče kao što to rade iznad nabrojani Chappelle, Schulz i Minhaj.
Sve u svemu dobro ali mi nije top.
Gladiator 2 - 7/10
Meh, baš je sjena onog prvog. Uspio sam i zaspati gledajući.