Time Traveler's Wife (2009) - 7.5/10
Imam dojam da je ovdje time travel samo gimmick koji je scenaristu pomogao da slozi stvarno zanimljivu i dirljivu pricu. Kemija izmedju McAdams i Bane je odlicna. Nije remek-djelo, ali se svakako isplati pogledati.
Carrie (1976) - 7.5/10
Prilicno neobican horor koji se i dan danas dobro drzi. Prve 2 trecine filma i ne bih nazvao hororom, ali su zato odlicna priprema za scene na maturalnoj veceri. Likovi su mi odlicni i makar su neki vec 100 vidjeni oni jednostavno moraju biti u filmu kako bi funkcionirao. Necu previse spoilaat, ali scena unistenja na maturalnoj stvarno brutalno izgleda.
Transsiberian (2008) - 7.5/10
Triler koji, da nije imao nekih problema sa identitetom u prvoj polovici, je mogao biti fantastican. Da, prva polovica je ocita priprema terena za ono sto slijedi, ali zato je druga polovica filma prvoklasni triler. Sibir mi je bio genijalna lokacija. Iako ogroman, opet nekako klaustrofobican jer imas dojam da glavni likovi jednostavno nigdje ne mogu pobjeci. Woody Harelson me ugodno iznenadio, nisam ga navikao vidjati u ovakvim ulogama.
A Scanner Darkly (2006) - 8/10
Linklaterov neobicni animirani film o drogi. Ne znam ni sam kako se taj stil animiranja tocno zove, ali podsjeca me na cel-shaded stil. Bez problema prepoznajete glumce, ali bas imate dojam da su nacrtani/animirani. Kao sto sam rekao, film je o drogi, ali nije ni premracan kao Requiem For a Dream, ali nije bas ni 'veseo' kao Trainspotting. Valjda nesto izmedju. Ima nekih scena na koje ce te se dobro nasmijat, ponajprije zahvaljuci Downey Jr. ciji je cinicni lik dosta slican onom iz Iron Mana, te Woody Harrelsonov lik koji glumi totalnu budalu. Prica je kvalitetna i zanimljiva, smjestena je u buducnost za tadasnje vrijeme (2013.) gdje se policija na prilicno revolucionarne nacine bori protiv opasnih droga. Ima tu i nekih obrata da dodatno zacine pricu. Svakako preporucujem.
Shutter (2004) - 7.5/10
O jebemti i azijske horore, sta je meni ovo trebalo? Ovaj put se radi o tajlandskom filmu, ali kvalitetom ne zaostaje nista previse za onim japanskima. Pun jump scareova i napetih scena, odvratnih faca i cega sve ne. Necemo se lagat, cesto sam znao stavljat ruke na facu iscekujuci nesto, a sljedecih par dana ce mi svaka sjena bit sumnjiva. Tko je gledao film znat ce zasto
Ocjena bi bila jos i veca da je proca bolja. To ne znaci da je losa, ali je to klasicna prica o grijesima iz proslosti koji te kad tad sustignu. Film cu stvarno pamtiti po nekim od najstrasnijih scena koje sam vidio. Tko voli horore nek obavezno pogleda.