Evo da ja isto ubacima my two cents.
U vezi spoilera i nezadovoljstva ljudi:
Pročitao sam te spoilere i pogledao sav video materijal koji je leakao i moram reći da se vidi poprilično neslaganje između napisanog i prikazanog.
Postoje kontroverzni i šokantni plot pointovi koji se neće svidjeti dobrom djelu fanova likova i serijala. Upravo zato, mene još više zanima kako će ND ispričati one djelove koji vode do tih kontroverznih plot pointova.
ND u svojoj skorijoj povjesti nije izbacio niti jedan mediokritet od igre i ne vjerujem da će razočarati niti ovdje.
U vezi cruncha i nezadovoljstva zaposlenika:
Ja ne vjerujem da su prekovremeni sati nešto najgore što ti se može dogoditi. Postoje puno gora radna mjesta od Naughty Doga i po recenzijama na Glassdoorsu izgleda da se radi o glasnoj manjini koja prenapuhava do ogromnih granica.
Postoje poslovi koji su iznimno zahtjveni. Te poslove ne mogu raditi svi, a pogotovo ne ljudi koji traže posao od 9-5.
Ne vjerujem niti 1% da su direktori u ND neki fašisti koji hodaju po uredu sa pendrecima. Tih šačicu negativnih recencija sve spominju da ih nitko nije tjerao da ostaju prekovremeno, ali da te svi osuđuju ako ne obaviš svoj dio posla.
Mora napravit nešto jer ga se čeka da drugi mogu radit svoj posao, ali njemu se taj dan nije ostajalo iza 5 pa je otišao doma.
Drugi dan uopće ne bi trebao ostajati duže da je to rješio dan prije, ali sad mora ostat tri dana duže jer je usporio kompletan pipeline studija.
Jebote ja sam u Instaru znao ostajat do osam navečer iako mi je radno vrijeme bilo 9-5. Nisam morao niti je itko ikad od mene tražio da ostanem duže od pola sata i to možda dva puta godišnje. Nikad nisam ništa tražio za to, ali je bilo primjećeno i sa tom filozofijom se dobivaju promaknuća, bolje pozicije i napredak u životu.
Sad radim za soma eura u drugoj firmi di imam klizno radno vrijeme i Macbook. I opet ostajem duže i radim od doma i ne tražđim nikoga da mi za to daje ikakvo priznanje ili veću plaću.
Nisam dobio taj posao bezveze nego zato jer sam upregnuo i to se odrazilo radnu etiku i motivaciju.
Ne znam. Imam dojam kad slušam o tom crunchu da slušam onog imbecila Vilima Ribića.
U vezi Alphabet people pizdarija:
U tim spoilerima nisam primjetio pretjerivanje. Činjenica je da će oko toga bit sranja i da se radi o zastavi sa duginim bojama na nekoj udaljenoj teksturi i to ne možemo promjeniti.
TLOU je igra koja se bavi istraživanjem ljudi i praviti se da jedan ogroman dio populacije uopće ne postoji bi zapravo bilo banalizacija kompletnog serijala i onoga što je original napravio za igre kao umjetnost.
Ako ijedna igra ili serijal ima opravdanje za ubacivanje LGBT psihologije onda je to TLOU.
Ako se to nekome ne sviđa, to nije igra za njega i tu ne moramo dalje polemizirati.
Izjave kako se to gura na silu nisu opravdane u ovom slučaju. Izjave kako se sa LGBT osobama "normalni" ljudi ne mogu indetificirati su glupost, jer daj me nemoj jebat da se možeš indetificirati sa Master Chiefom, Ryu Hayabusom, Sekirom, Kratosom ili najvećim mamojebcem Commanderom Shepardom, a nemreš sa jednom lezbom koja tamani zombije. Osobno ne vidim ni zašto bi se uopće morao indetificirati sa nekim likom da bi shvatio poantu priče te unutarnje borbe i probleme lika i na kraju svega izvukao korisnu poruku iz igre/filma/knjige.
To što sam pročitao me jako brine, ali uz tu brigu sam i siguran da će mi ND isporučiti nezaboravno iskustvo i pogled na stvari koji nisam imao do sad.
Jebeš ovakve igre ako ti se ne igraju sa emocijama.