- Uređivano
Fenix Ima filmova i serija koji su fantastično ukomponirale istospolne parove i njihove odnose, bilo da temelje radnju na njima ili su tu kao support radnji. Ali kao što sam i rekao, industrija to sve jako forsira, a forsirana kontroverza ne može kvalitetno držati priču.
Odličan post.
Što se tiče quoteanog dijela, dovoljno je sjetiti se Omara iz The Wirea. Lik je bio praktički univerzalno obožavan iako je serija snimljena prije više od 15ak godina gdje su gay likovi jedva bili zastupljeni u bilo čemu ozbiljnome. Da li je ikoga bilo briga što je Omar gay? Nije. A zašto? Zato što je njegova seksualna orijentacija bila samo dio njegovog identiteta ali ne i ono što ga nužno identificira. Lik je bio izvrstan, bio je zajeban lik iz geta, imao je svoje moralne principe kojih se pridržavao i u svemu tome je bio zapravo simpatičan. Kao što rekoh, bio je to što je zbog sebe a ne da bi se nekome to guralo pod nos.
To što je Ellie gay je zapravo malo bitno, problem je (barem meni) što čitajući interviewe sa Druckmannom imam dojam da će se cijela priča i naracija podrediti upravo tome da je Ellie gay i to je ono što ne želim u igrama. Liku su puna usta raznolikosti i drugih floskula kojima se liberalni Hollywood razbacuje već neko vrijeme. Ostavite politiku identiteta za šugave stripovske filmove i mediokritetne serije na Netflixu, ne želim to u igrama.
Kaže lik da je inspiriran onom luđakinjom Anitom Sarkeesian. Da li je on primjetio kako su kod publike i kritike prošle igre u kojima je ona sudjelovala?
Ne znam, možda sam navikao na visoke standarde koje je postavio Naughty Dog pa smatram da se od njih očekuje kvalitetna igra sa kvalitetnom pričom a ne forsiranje nekih kontroverzi i podilaženje jednom sloju društva i medija.