Ako gledamo samo ovo što je napisano, igra je dala 100% od njegovih očekivanja. Jedino za što ne mogu garantirati je sličnost s Walking Deadom, jer ga nisam gledao.

Sve ostalo je ispunjeno.

Emotivna igra - da
Još mračnija atmosfera - da

Joel i Ellie neće biti sami - da
Ellie je malo odrasla - da

Surova igra - da
Brutalna igra - da

Joel otišao - da

Tzereen Kaze se pripazi sta zelis ,da ti se nebi ispunilo 🤣

Tzereen ako gledamo samo to, da. Ako gledamo sto je dobio, ne, nikako. Problem je sto je dobio i "dodatak", nesto sto je razbilo sve na komadice, pa tako i njegovo srce

S obzirom kakva je Walking Dead kenja još je i dobro prošao 🤣

Meni je na kraju igre bilo zao i Leva i Abby i Ellie, a cim mi igra takve emocije (osjecaje) iznjedri to nesto govori. Nikada mi nisu likovi bili problem u ovoj igri niti bedasta prica sa masom plot armora i pokojom nelogicnosti (sve to imamo u 99,99% igara) vec previse cutscenama, razoren pacing osobito jer igra 3 puta zavrasava, a nikada da zavrsi te repeticija koju sam osjecao u gameplayu upravo zbog toga sto je igra preduga, a uvodi premalo novih mehanika tokom njenog 20+ satnog trajanja te opcenito nedovoljno noviteta u gp-u spram prvog djela, a tu je i slaba varijacija neprijatelja te previse praznoga hoda za moj ukus sto je osobito osjetno u flaschback dionicama. Definitivno nije najgora igra koju sam igrao ove godine (niti izbliza), ali bome ni najbolja. Za mene standradni ND koji me uvjek fascinira svojom produkcijom i tehnickom ispoliranoscu dok na ostalin poljima ostaje jos mnogo prostora za napredak.

Vidim da sam svojim postom digao veliku prašinu na forumu, ajd super, puno se članova aktiviralo 🙂
    Ali dok mi proljevamo žuč na forumu, svi oni koji imaju negativno mišljenje o igri u biti potajno žele da ih Naughty dog posluša i promijeni igru. Nismo mi ovdje jedni protiv drugih.
    Nažalost više ništa se ne može dogoditi.
    Meni i dalje nisu jasne neke stvari u igri, ali šta je tu je. Tražili smo nastavak savršene igre i dobili je. Kakvu takvu.
    Bojim se za život svih članova ND-a da su recimo Nathana ubili u Uncharted 4. E onda bi bilo problema. Ovako im dajem na volju nek rade što ih volja.
    Preporuka: izbacite novi IP
    edit: ovo je moj zadnji post ovdje, nemam više što reći

Ovi prizori iz prvog TLOU-a bili su ključni motiv za razvoj nastavka priče u TLOU 2. Meni pomalo slabašan motiv od zacementirane skriptirane scene nebitnih npc-ova koji su se našli na putu Joelu kao mnogi drugi da se na tome gradio nastavak priče u kojem nisi imao izbora da bi nastavio igru. Ili prestati u tom trenutku igru ugašivši konzolu ili maknuti npc-a s puta i odigrati igru kako spada. Zar mislite da je to bio dobar pokretač za nastavak igre odnosno TLOU 2. Svi oni koji su odigrali prvi TLOU onako emotivno s guštom i razumjevanjem i pod uvjetom da im igra ne spada u statistiku kao jedna od odigranih igara u životu onda će se složiti samnom. Za kraj zanemarimo pritom Joela kao ikonu prvog TLOU i većini nas omiljenog lika i gledajmo objektivno na stvari tad ćete razumjeti i pitati se da li nam je trebao takav nastavak priče koja je gurala TLOU 2 do kraja.

1 / 3

Mislim da previše naglaska stavljaš na činjenicu da su ti NPCevi nebitni kad je to veliki dio poante zašto TLOU2 po mnogima funkcionira.

Sama poanta je da su to bili nebitni NPCevi, u tom momentu na kraju jedinice ni igraču ni Joelu nije bitno tko su ti ljudi. Bilo je bitno uzeti Ellie i odvesti ju što dalje od opasnosti.

Poanta je ta da ti nebitni ljudi imaju svoje živote, obitelji i priče koje si upravo desni klik > delete-ao da bi spasio SVOJU obitelj i priču.

Po meni, veliki iskorak u rasprave o real world pitanjima.

Prva igra je bila apsolutno predivna, ali je postavila svijet u kojem bi svakom igraču trebalo biti jasno da će Joel skupo platiti svoja djela, a Ellie nikad neće odrasti u zdravu i stabilnu osobu.

wooddiebone Slažem se ja sa tobom do neke mjere što se realizma tiče (volim realistične igre bilo koje tematike) i sve stoji i TLOU2 ima solidnu priču da se ne zavaravamo ako zanemarimo postojanje TLOU1. TLOU 2 super funkcionira kao zasebna igra. Svatko ima pravo na život pa i ti npc-ovi ali radi se ipak o videoigri i npc su obični npc nebitni, to je videoigra i drugačije priče se pišu za filmove, serije a drugačije za videoigru za koje sam igrač u ovom slučaju ne odlučuje već linearnost igre da bi mogao dalje napredovati u igri. To što si spomenuo da Joel je radio sranja za koja treba platiti, tada bi onda trebalo kazniti sve glavne likove u igrama slične tematike. Za mene bi to bio apsurd da se tako radi u videoigrama. Meni bi ipak veći efekt imala priča osvete da je netko od Marlenine ekipe, odnosno rodbine htio osvetiti njenu smrt koja je bila ipak lik sa imenom i vođa Krijesnica koje su glavni dio serijala. Neil je muku mučio kako nastaviti igru, kojim smjerom treba ići i priča o osveti je izvrstan motiv za nastavak ali opet onaj ali. Smiješno mi je da se izgradi priča od likova koji su poput interaktivnih inventara u igri, eto to želim reći. Videoigra ipak ne bi se trebala realnošću približiti toliko filmovima jer onda se gubi smisao videoigre. Ako ćemo realno onda bi mala vjerojatnost bila u stvarnom životu da Joel uspije sa maloljetnom djevojkom preživjeti tolike nedaće ili da cordyceps gljiva nekako uđe u živćani sustav, mozak čovjeka i tako njime ovlada što je nemoguće ali radi se o umjetnosti. Ako je umjetnost da se u svakoj novoj TLOU igri izmjenjuju glavni likovi da se ne stignemo poistovjetiti sa ni jednim likom onda se slažem, samo za to treba legitimno opravdanje da se to radi u videoigrama.

Da su išli na tu varijantu sa Marlene, stvari bi se mogle odviti vrlo slično u nastavku, ali uzmi u obzir da su htjeli baš postići da igrač ne zna tko je Abby i zašto je napravila što je napravila, a u toj varijanti bi to bilo nemoguće.

Ovo šta woodie kaže.

Činjenica da su to neki no name NPC-evi koje ubiješ bez razmišljanja je ključna, oće naglasit da tako pozadinu ima svatko koga ubijemo kroz obe igre, a ne samo postavljeni likovi poput Marlene. Virujem da se na isti efekt išlo u dvojki s rasporedom radnje, tj mi ka Ellie pobijemo Abbyinu ekipu prije nego ih imamo priliku upoznat, tek naknadno ih se prikaže ka nešto više od još jedne prepreke na putu.

Shooter Osobno nisam za nasilje u videoigrama ali ako nemaš izbora, što tada? I klikera bih poštedio ako mi ne smeta ali što mogu ako je ispred mene i moram dalje kroz igru, moram ga ubiti ili on mene. Cilj igre doći sa Ellie do Krijesnica i njihove bolnice te spasiti čovječanstvo Velika je razlika u tome. Ne znam koju poruku se šalje time kroz igru, da nasilje nad nebitnim likovima se kažnjava ili što Joel je birao jedan život za milijarde drugih? Pa ljudi, koliko god igra bila realna, ona je na kraju krajeva ipak igra ili ćemo igrati ili ćemo gledat film.

TITANXIS koliko god igra bila realna, ona je na kraju krajeva ipak igra ili ćemo igrati ili ćemo gledat film

Uff ja ti se s ovim nikako ne mogu složit. Nema mi ništa draže nego kad se zamućuje granica između igre i filma. To je jedan od glavnih razloga zašto toliko volim ovaj serijal. Mislim da nije ovde poanta da se kažnjava tvoj izbor, nego se jednostavno odvija priča koja nije samo o Joelu ili Ellie nego cilom tom svitu. Da, ti tu priču ne kreiraš ka u RPG-u ali opet u njoj sudjeluješ i postojiš u tom svitu na način koji ti film ne može omogućit.

Šta se realizma tiče, pričalo se o tome i u drugoj temi. Ja osobno ne volim hiperrealizam ni u filmovima ni igrama (tu ga nikad nisam ni susrea). Doza dramatizacije i te neke umjetničke slobode mi je prijeko potrebna. Ali isto volim da je donekle prizemljeno i pogotovo da taj ljudski element ostane autentičan. Postoji neka zlatna sredina i u tom području ja volim svoju fikciju.

Shooter Ja volim tu igru i slične naravno zbog priče ali i zbog postapokaliptičnog svijeta ali da u tome sudjelujem kroz glavne likove što dulje. Volim znati i uzroke kako je došlo do toga u kojem trenutku. Dakle volio bih vidjeti neki prequel story. Na početku serijala u ulogu predvodnika kroz taj svijet je mogao uči bilo tko ali ušli su Joel, njegov buraz i Sarah. Na početku odmah šok sa Sarah pa u drugom dijelu šok sa Tess pa u trećem sa Samom i Henryjem. Ne volim što mi u igrama umiru likovi sa kojim većim dijelom putujem kroz igru, tako bih se osjećao i u stvarnom svijetu. Netko uživa u tome ali ja bome ne baš.

TITANXIS Ne volim što mi u igrama umiru likovi sa kojim većim dijelom putujem kroz igru, tako bih se osjećao i u stvarnom svijetu.

Točno poanta. Neću ni ja reć da uživam u tome samom po sebi, ali kad mi funkcionira, funkcionira.

A prequel bi u jednu ruku i ja tija. Ima hrpa postapokaliptičnih igara ali u njima je sve već otišlo kvragu. Čini mi se da ih iz nekog razloga baš i nema di svjedočimo zadnjim danima civilizacije i raspadu sistema. Ne znam zašto jer to pari ekstremno zanimljiva tema.

Shooter Ne znam zašto volimo takve teme ali samo kroz igru ili film ali da se i sami nađemo u takvom svijetu, ne, hvala! I ovo sa koronom mi je dozlogrdilo i samo bi nam još falilo da zbog korone počnemo ludjeti, jesti jedne druge i sl. onda bolje da krepam prije toga i ne doživim takvo ludilo.

TITANXIS Osobno nisam za nasilje u videoigrama ali ako nemaš izbora, što tada? I klikera bih poštedio ako mi ne smeta ali što mogu ako je ispred mene i moram dalje kroz igru, moram ga ubiti ili on mene. Cilj igre doći sa Ellie do Krijesnica i njihove bolnice te spasiti čovječanstvo Velika je razlika u tome. Ne znam koju poruku se šalje time kroz igru, da nasilje nad nebitnim likovima se kažnjava ili što Joel je birao jedan život za milijarde drugih?

Pa upravo ovo.
                    Čitavu igru Joel ima jedan cilj, da bi ga na kraju izdao zbog sebičnosti.
                    Kupio je Ellie dodatno vrijeme tuđom krvlju, a na kraju je platio svojom.

I tu njegov put završava potpuno smislen i sa svrhom.

wooddiebone Ne slažem se sa tobom. Tada je Ellie trebala dokrajčit Abby jer zbog njezinog starog je mogla i sama stradati za navodni spas čovječanstva kad ju je htio žrtvovati a ona ni kriva ni dužna. (Bi li ti dao svoju kćer ili dragu ti osobu za spas čovječanstva?) što time igra dokazuje, kako je svijet nepravedan i da su Ellie i Joel ipak humaniji i zdravije pameti u ludom svijetu od ostatka ekipe tako ja vidim tu igru. Šmrc, ni u igrama ne mogu se udovoljit time da dobro pobjeđuje zlo.

Netko je vec ovo prije postao, pa nek se javi za zasluge.
                      Ne kuzim nakon ovog videa sta se ima komentirati. Sve je objasnjeno,