#50 - Amnesia: Collection
Igra: 7.5/10
Tezina Platinuma: 2.5/10 (nesto preko 32h za Platinum)
Zapravo moj prvi pravi susret sa horror igrama. Isprobao sam ih par prije ove, ali to je bilo druzenje od sat, dva. 2 igre + DLC iz ove kolekcije sam bas prosao 100%. U drugoj temi sam se vec jako raspisao o igrama, pa cu samo ponovit da sam jako zadovoljan igrom i da su u kolekciji stvarno kvalitetne igre.
Sam Platinum nije pretjerano tezak, vise manje svi trofeji su povezani sa pricom. Igre nisu teske, makar zna imati dijelova u Dark Descentu gdje ce vas cudovista gotovo sigurno ubiti. Zapravo je veca prepreka do Platinuma hoce te li se usuditi zavrsiti igru, sto je meni bio problem prije par godina jer je igra imala atmosferu koja me dobro isprepadala, ali dobro, nakon nekog vremena sam nasao muda. Sto se tice Collectibelsa, ako ce te temeljito istrazivati kao ja, skupit ce te 95+% njih u prvom prelasku. Igra nema Chapter Select pa ce te u drugom prelasku biti koncentrirani samo na Collectibelse, ali nema brige. Kad jednom predjete igru, znat ce te ju gotovo napamet, tako da mi je u drugom Speed Run prelasku trebalo mozda 3 sata za Dark Descent (3 puta manje nego u prvom prelasku).
Preporuka za igru, pogotovo ako volite horore.