Vizualna novela... A sunce ti jebem 😀😀😀

Tuhy
    Nemoj biti hejter, ima tu dobrih igara. Pustimo na stranu mogućnost skippanja cijele priče i riješit platinu u 3h. Gušt je kad pročitaš cijelu priču bez preskakanja što te dođe na cca 20h igranja. Odnosno čitanja.
    Ja na vizualne novele gledam kao na virtualne knjige, opustiš se i čitaš i razmišljaš. Umjesto okretanja stranica papira klikčeš X ili R1 😃

Icek Nemoj biti hejter, ima tu dobrih igara

A dobro, bože dragi, poklopi se da baš kod tih dobrih bude platina sa 99% osvojivosti 😀🤗😆

Tuhy
        Pa mislim da svaka vizualna novela ima visoki postotak osvojivosti platine, upravo zbog svog oblika gameplaya. Pročitaj cijelu priču, odigraj ponovo xyz puta za sve endinge i odluke i to je to. Nema tu nikakvog drugog gameplaya da bi mogla biti diverzifikacija trofeja. Samim time su isti i vezanu isključivo uz prolazak priče te otkrivanje svih krajeva ili bitnih odluka.
        Prvo igranje čitanje svega, ostala igranja skippanje, jer je priča uglavnom 90% identična. Uživaš u često odličnim pričama i likovima, izgubiš 20ak sati i dobiješ opuštajuću platinu.
        Mene jedina stvar za sada odbija da odigram sve novele što sam kupio, a to je što se uz njih želim opustiti, a japanski vrišteći voice-over baš ne pomaže u opuštanju 😃

#44 - Saints Row: Gat Out of Hell

Igra: 6/10
        Tezina Platinuma: 3/10 (20h za Platinum)

Prva 2 sata ove igre su bilo jedno od najgorih iskustava ikad. Bas izgleda kao neka igra iz 2007., a ne 2015. Prvi puta sam ju upalio prije nesto vise od godinu dana, izdrzao pola sata i izbrisao. Ali me kopkalo sto je stajalo onih 1% trofeja, pa sam se nekako natjerao. Prije 2 tjedna opet isto, teski uzas, sjecam se jedne misije gdje su se spawnali Archangeli i stalno su me stunali i bio sam u nekom ragdoll efektu. I to nije bio bug, nego feature igre. 10 min je bilo tako. Mogao sam jedino izgasit igru ili ‘uzivat’ u tom genijalnom gameplayu. Tu sam sve svece skinuo i bio promil od toga da ju izbrisem jednom za svagda, ali sam izdrzao. Nakon prvih 4,5 sati (koliko treba da se prede igra), otkljucaju se napokon upgradeovi i igra postaje zabavnija, tj. rjesavanje njenih challengea. Samo treba izdrzati prvih par sati, otkljucat upgradeove i onda igra vise nije tesko smece, nego cak i zabavna zna biti. Po zabavi slicno Just Causeu, samo kaj je JC 3 puta bolja igra.
        Platinum se na prvu cinio jako zajeban, ali slicno kao i sa igrom, cim se otkljucaju upgradeovi, ide to sve puno lakse. Znam da sam na 19 sati u igri rijesio apsolutno sve (a ima dosta toga za rijesit), tako da sam zadnjih sat vremena samo stajao umjestu (ima jedan trofej za igrati igru 20 sati).
        Iskreno, igru ne bih preporucio, cisto da sacuvate zivce tih prvih par sati.

@Icek mali off-topic, pojam 'visual novel' doslovno prevodiš s engleskog kao vizualna novela, no to nije skroz točno.

Da ne idemo baš jako u detalje (tko želi, može guglat), 'novel' na engleskom znači roman (dulji i opširniji format), dok na hrvatskom novela označava kraću i jednostavniju formu. Niš posebno, ali da se zna razlika.

The king is dead, long live the king!!

Skužio sam da sam trenutno 406 865 igrač po trofejima u svijetu. Mlad sam, ima još šanse za mene ako svi ostali prestanu igrati.

Zero Tak si i ja racunam, budu stali svi ovi ispred i za jedno 40 godina sam prvi.

Zero
              Da svi sad stanu igrat i nikad više ne krenu , koliko ti treba trofeja i platina da ga stigneš?

foggy

Najbolje da kupiš najlakše igre i to za više regija (SAD, EU, azija....) pa ćeš prestići dosta igrača

Sorcerer Nisam ja takav igrač, ne igram ja ono što me ne zanima.

Ovo je verovatno prezvakana tema al ajde.
                  Za mene su trofeji vredni poštovanja samo ako su u pitanju ozbiljne igre, ove gluposti tipa platinum za par sati i neki decije igrice niti ozbiljno shvatam, niti poštujem.

Po meni to je kao trofejna lovacka soba sa retkim zverima, bolje da na zidu imam glavu medveda, vuka, zmaja, nego sto prepariranih patkica.
                  Ili kao onaj mega car iz Predatora 😃
                  Kada gledam necije trofeje i vidim gomilu platina, odmah obracam paznju na to šta je osvojio i tu mu oduzmem ono što je za respekt, od budalastina kojima nabija statistiku.

Ma morao je da padne, naprosto je morao!!!!

Ne kužim foru oko ovih što imaju 4-5 trofeja iz iste igre. Dakle oni kupe igru 4-5 puta sa različitih accounta tj regija?