Ne znam sta je to sa tim trofejima, ali igre koje bas volim imam poriv za platinirati, iako sam do sada samo njih 4 jer vise nije ni bilo vrijedno truda.

maverick

Neki oblik potvrde da si rješio sve što si mogao uz igru (iako to često nije slučaj, pošto neke igre i kad dobiješ platinum trofej imaju još sadržaja koje nude bez dobivanja trofeja).

Legendary_Hero pa da nije slucaj gotovo ni sa jednom koju sam platinirao. Uvjek nesto ostane kao u npr p5r da skupim sve persone sto nije ukljuceno u trophy listu.

Zanimljivost - P5R iako je ogromna igra i jrpg nema nijedan grindy trofej. Respekt Atlus!

maverick

Ovisi od igre do igre. Za usporedbu FFXII nedostatak trofeja za New Game Minus, dok Metal Gear Solid 4 ima trofej za napraviti sve u igri (od skupljanja svih emblema, oružja, speed run, no kill, complete stealth...)

Legendary_Hero Jaaaako su rijetki ti koji su uspjeli platinirat MGS 4.Ja sam prodao igru prije trophy patcha tako da nisam imao prilike upustiti se u sakupljanje trofeja u MGS 4.

Sanader a imao sam original personu 5, ali neda mi se ponovo kupovati, a i royal ima dobrih promjena koje zivot znace.

master_x

Ja sam uspio i nije tako strašno teško kako izgleda na prvi pogled. Treba nekih 8 prelazaka, ali 7 ih je grind, onaj najteži je Big Boss run, ali ni on nije nerješiv zahvaljujući save exploitu.

Ono što bi moglo predstavljati problem je bike chase, ali sa Solar Gun-om uz malo vježbe i to se da rješiti.

6 dana kasnije

#42 - Rise of The Tomb Raider

Igra: 8.5/10
              Tezina Platinuma: 3.5/10 (blizu 40h za Platinum)

Odlicna igra, koja je napredovala u vise manje svim elementima u odnosu na prethodnika. Plus zanimljiv dodatan sadrzaj.
              Platinum nije nesto tezak, mozda neki Score Attackovi znaju biti zeznuti. Klasicni open world gdje treba sve obaviti i skupiti. Jedino je zbugana u pizdu materinu igra, pa sam morao imati dodatan prelazak zbog Tombova. I bio jedan period gdje mi se par dana nisu htjeli spawnati srne u igri pa sam mislio da necu moci osvojiti trofej za 15 heart shota u srne.
              Ali po meni je bolje uzivati u igri, a po Platinum ici ako vam se stvarno svida igra pa zelite imati sve rijeseno i usput se malo izivcirati 🙂

crowizard

Pitat ću tebe, pošto u Trackmaniji uvijek uzmem tvoje vrijeme da se uspoređujem. Uglavnom zadnjih dana opet igram malo Trackmaniju, ne previše, onako, 45 min dnevno. Trenutno na 92 zlata i 34 Trackamaster medalje. Past će Platinum kad tad. No imam dojam da na nekim stazama gubim previše vremena i nemam konstantu, pa me zanima jel si ti (i bilo ko drugi tko ima Platinum u igri) koristio gljivice ili strelice za upravljanjem auta? Ja stalno koristim gljivice, jednostavno se navikao, no ne znam jel strelice mogu pomoći na podlogama poput valley i lagoon gdje bog isus krist nemre imat jedan posto gripa. Daj mi radije formula eventove u International dijelu gdje moram imati trackmaster vrijeme za zlato nego se jebat sa zlatom na onoj laguni.

zontra

Koliko se sjecam koristio sam strelice jer mi je lakše bilo tako. Ovo sto se tice valley i lagoon staza je stvar prakse. Jednostavno moras dobit taj osjecaj kad prelazis sa jedne podloge na drugu gdje se mjenja osjetljivost skretanja i svega i da znam da nekad zna bit frustrirajuce, ali samo igraj i past ce kad tad. Teska je platina necemo se lagat, ali da se uz praksu sve. Ja sam uz trackmaniu igrao uncharteda jer sam morao kombinirati sa nekom igrom zbog toga što bi me neke staze nakon nekog vremena raspizdile, ali onda kad uzmes pauzu i mislis ko ce sad to proc nakon toliko neigranja uspijes u pola sata nesto sto nisi mogao 5 sati. To je nesto cudesno.
                Ja sam vec tjedan dana, nesto vise od 10 sati na jednom te istom trialu u SF4 i gubim tu konzistenciju i konstantu, volim igru, bas me primila dosta ali cini se nemogucom jer je igra brutalno teska, jos pogotovo ako igras na joysticku i javlja mi se isti problem ko tebi u Trackmanii i onda mi je ovaj lik s kojim sam boostao ( skupio je platinu u 12 godina povremenog igranja ) rekao da sam bio u pravu kad sam mu rekao da se sa voljom da svaka igra proci samo postoji jedan problem, a to je da ljudska strpljivost nije beskonacna, ima granicu. I onda samo pustis, igras nesto drugo, radis nesto drugo, vratis se onako samo pola sata dnevno pa probas i dode samo od sebe.

Pozdrav , planiram odigrati Ratchet & Clank na PS5 pa me zanima pošto mislim platinirati igru jeli glitch (nisam siguran koji da sada ne provjervama tj.sigurno ljudi koji su platinirali igru znaju) vrijedi i nakon update ili bolje da to odradim na PS4 dok se još moze ?

HideooKoojima

Možeš sve trofeje dobiti bez prevelike muke bez ikakvih glitcheva, govorim o PS4 verziji. Koji te uopče glitch zanima?

HideooKoojima

Kao sto ti je Legendary Hero rekao, mozes sve osvojiti bez glitcheva, tako sam i ja na ps4 osvojio, a i igra je zabavna tako da ti nece biti nikakvo mucenje

crowizard Pa da al kaj nije fora u tome da se mora vise puta proci igra za platinu?

Bila je zabavna za jednom proci, ali za drugi prohod mi je bila predosadna, pogotovo kad su odmah sva oruzja otkljucana.

doctorfreak

crowizard

Dva puta se mora preći, ali težina nije upitna, čak i Challenge mode je moguće odigrati na easy. Challenge kao takav daje veći multiplier skupljenih bodova i valute, te je jednostavnije na Challenge modu kupiti i upgrejdati sva oružja.

Tako je, ma igra je bila cista uzivancija za odmorit glavu i dusu 😃

Iskočilo mi na PSN profiles pa sam bacil pogled

Potencijalnih 6 platina za 6 minuta (3 različite regije, PS4 i PS5).

Bilo bi možda smiješno da nije za prerezat si žile...

Related to "sise and guzice" koje searchas pa ti i predlaze odmah ovakve igre 😃

Više pretražujem "Ninje u uskim crnim trikoima" 😎

Tuhy
                          Savršeno za ljubitelje brzopoteznih "vizualnihh novela" (čitaj @ThaUrban) 😃 😃 😃

Tuhy Više pretražujem "Ninje u uskim crnim trikoima"

Bome si nastran kad ti trebaju tipovi u tajcama.

Naravno, već ima onih koji su "odigrali" svih 6 verzija igre 😃

Vjerojatno radi umjetničke vrijednosti,....skriveni indie dragulj među igrama.

Tuhy A kaj tebe tolko muce te lagane platine? Nit budeš ikad broj 1 u svijetu ni u europi pa vjerovatno ni u Hrvatskoj a bome ni onaj s nula njih.

Nek ih skupe i 100 u 5 minuta ko da je ps level i trophiji kaj znace, nit dobijes kaj od sonija kakvu igru free ili discount pa je nebitno.

doctorfreak vjerovatno ni u Hrvatskoj

Ovo je sigurno a ne vjerovatno. Izdajica igra za krivu momcad 😛

HideooKoojima FF7R - nisam još ni upalio.
                            FF12 - dugotrajna je, ali postoji 2x i 4x speed u igri, znači može se i brže riješiti. Jedini trofeji sa kojima sam imao problema su ova 2 zadnja koja sam osvojio - Trial 100, ima mnogo taktika, načitat ćeš se 😃 i (meni osobno) Mist trofej, ali uspio sam riješiti.
                            OnRush definitivno preporučam sa još nekim, znači MP jer je lakše, a neki challenge-i se broje obojici. Postoje 4 moda, repetitivno. Postoji par challenge-a koje smo morali kompić i ja ponavljati.

5 dana kasnije

#43 - Detroit: Become Human

Igra: 8/10
                            Tezina Platinuma: 2.5/10 (blizu 30h za Platinum)

Jos jedna kvalitetna Quantic Dream igra koja se oslanja na tought provoking pricu koja bi nas mogla cekati u buducnosti.
                            Vise manje sve trofeje sam skupio u 2 prolaska ne obazirajuci se previse na njih i onda speed runao 3. prelazak da sve pocistim. Rekao bih da su definitivno jednostavniji nego u Heavy Rainu, no kod jednog trofeja sa Connorom se treba paziti na odredene odluke inace ce se trebati par puta vracati na prijasnje chaptere kao sto sam ja morao.

HideooKoojima

FF12 - treba uložiti vremena i truda, nije preteška ako naučiš funkcije gambit sustava i kontinuirano nabavljaš što bolju opremu likova.

#174 Root Film
                            Vrlo dobra vizualna novela, ništa komplicirano oko trofeja. Recenzija napisana za dojmove.

#175 Dull Grey
                            "Vizualna novela", kratka igra ne baš pretjerano zanimljive naracije.

#176 Need for Speed: Payback
                            Koliko mi je ova igra strgala živaca to nisu istine. Koliko nelogičnosti u gameplay dizajnu da se ponekad čovjek zapita gdje je kreatorima mozak. Inaće vrlo dobar open world, korektan vozni model. Trofeji su većinom standardni za utrke, no collectiblsi i 3* na svim aktivnostima će iznimno testirati živce. Collectblsai se pojavljuju na mapi tek kad doslovno prođete na metar od njih. Chipove koji lebde u zraku sam znao hvatati po 30 minuta jer su promjera dva centimetra i pogoditi autom u letu taj minijaturni chip je prečesto nemoguća misija. 3* u svim aktivnostima...nije problem da aktivnosti nema milion, baš su debelo pretjerali s time. Uspio sam razbiti DS4 živcirajući se s ovom igrom.

#177 Sniper Elite 4
                            Guštao sam u igri igrajući solo. Pri izlasku probao u co-opu, puno je bolje ipak solo. Survivor s bratom je bio zabavan, nekoliko puta ginuli od Valkyria da bi nakon par tjedana pauze riješili iz prve. 100km shot distance je bio naporan u tri pm, ali se riješio farmanjem na jednom mjestu. Authentic težina...well...trajalo je. U duhu Tenchu serijala sam se šuljao uvijek te bih uvijek gasio igru ako bi poginuo kako bih si sačuvao živce i nepotrebno se frustrirao. No sposobnost rješavanja te težine hladne glave čine razliku između 100% platine i 98%.