Meni je LG dao pet godina garancije, čak i funjavi Grunding pardon Beko. Iz principa ne kupujem nešto sa samo dvije godine garancije ako se baš ne mora ili ako nema alternative.
Savjeti oko kupovine TV-a
- Uređivano
Ja sam sad isto dobio 5 godina garancije odnosno 2+3. E sad sam citao uvjete ovih ostalih 3 i pokrice je skoro svega kao u ove prve dvije godine. Radio sam dugo u osiguranju, pa znam dosta dobro uvjete i sl. I jos sam dobio kasko dvije godine za TV. Meni se isplati da krepa C1 za jedno dvije godine pa da mi ponude C2 ili sto vec
Jel' za ovo tvoje jamstvo Sony "kriv" ili jebe trgovina gdje je TV kupljen? @Miro Cudim se da Sony ne bi dao novo jamstvo. Pa novi je TV. Jesi pisao Sonyju?
Dobro da ti nisu refurbished ponudili...
Po zakonu ide nova garancija ako nije popravak.
- Uređivano
Ali pogledajte Ne spominju nigdi novi tv nego se i dalje prica o starome i onda ko te jebe za novu garanciju
escoban Sony ih isječe što se tiče kvalitete slike. Dosta bolje je podešen od LG-a prije pune kalibracije. Zvuk im je jako dobar.
Plus kad kupujem TV dosta gledam i na dizajn. Može nekom bit smiješno, ali ako dajem preko 10k onda gledam svaku sitnicu.
Iskreno, uvijek sam isao prema Sonyju ali mislim da je ovaj xh90 zadnji njihov tv u mojoj kuci.
Vec neko vrijeme mi se pikselizira slika kad gledam HD programe preko kablovske uz Ci+ karticu(Dvb-c). Prije 3-4 mjeseca je pocelo i javljalo bi se svake 2-3 minute obicno na licima, da bi doslo do toga da danas moram izvaditi karticu i gledati SD programe s 2,20m sto je uzasno. Prvo sam pretpostavio da je do kablova, pa sam kupio bolje i ponovo ih provukao tako da nista ne ide preko njih. Nista nije pomoglo, onda sam se natezao sa svojim providerom jer sam mislio da je do njih. Opet nista, tek tu sam poceo sumnjati na tv, zovem ja njihov support i spoje me s podrskom u Kairu(da, u Egiptu) da bi mi kao papige govorili da ce buduci update to rijesiti. Dodje update i naravno nista, u medjuvremenu nadjem na njihovom forumu temu s preko 50 stranica s ljudima s istim problemom i jedino rjesenje je da se promjeni maticna. E sad, covjek bi pomislio da ce biti lakse sve rijesiti kad znas u cemu je problem, no sa Sonyjem nikad nije tako lako. Opet ja zovem njihov jebeni support i opet mi blebecu o buducem updateu koji ce to magijom sve rijesiti i nikako da s budalom se dogovorim. Odustanem opet, ovaj put saljem mail i u zadnjoj recenici im kazem da mi ne spominju nikakav update vec je do hardware-a. Dobijem odgovor da njihov tim "strucnjaka" radi na problemu i da ce se buducim update-om rijesiti. Sad sam lud vise i danas opet zovem i napokon valjda na normalnu osobu pogodim koja ce mi poslati tehnicara. I stvarno zovu me odmah iz regije i govore mi da su narucili maticnu i dolaze krajem tjedna. Hvala Isusu vise.
Shvacam da se svaki proizvod moze pokvariti ali takav uzasan odnos sa svojim kupcima ne treba nagradjivati. Nikad vise!
- Uređivano
I tako
Dok san ja istirava nepravdu i onda prista na ponuđeno na kraju san dobio svoj tv odnosno istu seriju novi tv znaci xf9000 a ne xj94 koji su ponudili.
Sad na kraju san ispa debil jer odma nisan uzeo ponuđeno.
Jeli ovo namjerno jer san trazio nesto u parama koje sam potrosio neznan.
Samo znan da je ovo zanji sony tv kojeg vozin u svome autu
Ali eto bar san dobija jos 2 godine garancije
- Uređivano
Miro C1 u odnosu na XF9005 je par koplja iznad kao što sam već negdje naveo. Imam oba TV-a doma i koristim ih pa mogu direktno usporediti. Možeš prodati i zapakirani XF9005 al ćeš dobiti vjerojatno dosta manje za njega. Netko je spomenuo da je 55FX9005 prije par mjeseci prodao za 3500kn no rabljeni.
@Tzereen C1 se da naći za 10500-11000kn, C2 će vjerojatno koštati 18000-20000kn (mislim na 65" model). Pitanje je da li će specifikacije C2 opravdavati takvu razliku u cijeni u odnosu na sniženi C1.
Pa da, padne cijena brzo. Ja bih isto cekao C2. Ali, vec vidim da Miro ode po C1.
Tzereen C1 je na dolasku košta isto cca 20000kn ako se dobro sjećam, a sad je skoro duplo jeftiniji na akcijama. C2 će po punoj cijeni vjerojatno biti isto toliko kao i C1 na dolasku (našao negdje podatak da će 42" C2 koštati 1000$, znači 65" sigurno 18000-20000kn). Ako kolega @Miro može čekati da padne cijena na C2 na razinu one kakva je sad za C1 onda super.
Picek neću staviti ruku u vatru, ali mislim da nije bio tako skup C1.
I neće C2 pasti na isti razinu ko C1 u prosincu do ovog crnog petka i/ili prosinca, naravno. Samo kaj velim, ni C1 sad više nije na toj razini. Blagdani su prošli, cijene se vratile.
A prema svemu kaj vidimo, C2 će vrijediti ziher bar 1500-2000kn više od C1. Biti će puno veći pomak nego CX na C1.