• Offtopic
  • Bitching oliti kukanje sve u 16 dok Oxi jede 2 Big Tasty bacon-a od jada

Fenix Što ti piše u ugovoru, ima li klauzula za ovakve slučajeve?

Zero ugovor je standardan. Vlasnik stana je odgovoran za održavanje, a taj dio oko vodoinstalacija je sfušaren. Od kad smo unutra nije uložila ni kune u stan, a stanarina smo uplatili cca 20k eura. Upozoravali smo puno puta da bi trebalo uložiti, ali nije ništa. Ne mislim ni centa dat za to niti preuzimat odgovornost, makar već vidim da će, ako ne prođe osiguranje, nama pokušat uvalit. Naša šteta je cca 1600 eura i to ne mislimo ganjat čisto zbog mira, već sam otpisao, ali nije pokazala ni tračak empatije

EDIT: @Zero kolika je tebi bila šteta?

Fenix Ma ništa posebno, sa stanodavcem dolje se dogovorio za tadašnjih 600 kuna za krečenje. U stanu kod mene se iznad lajsni vidi centimetar-dva da je plivalo (ne na cijelom stanu, doduše), ali to je ništa što mi (je) smeta(lo). Vodinstalater kojeg zna stari isto nije ništa posebno uzeo, praktički izuzev stresa u tom trenutku nisam imao veću štetu. Puno sreće je tu bilo, jer da nikoga nije bilo u stanovima, tko zna kolika bi to plivalo dok se netko ne bi sjetio zavrnuti ventil.

Zero Kad napišeš na google piratebay dobiješ 1245 stranica od koji je pitaj boga koja legit a koja fake…sve pune reklama..vpnova i čuda…

Najbolje je koristiti privatne stranice…

zontra ima li još kakva alternativa? 🙂

Ja sam isto zadnjih godina koristio samo RARBG. Počivali u serverima.

Zero

ja jedino i njega koristim, doduše sve manje ali kad mi nekaj treba zaplovim k njima po free namirnice i da popim jedan rumček.

Flipper

Ja sam zadnjih godina jako rijetko u piratskim vodama, ali kad god bih nesto trebao, od tamo bih skinuo. Stvarno ima sve, a i nikad me ne vodi na neke sumnjive stranice kao sto je to nekad bilo sa Pirate Bayom slucaj.

Na IPTorrents se prije par mjeseci pojavio lik "Lama" koji je imao sumnjivo slične X265 (HEVC) uploade kao i RARBG. Ispada da su to ti isti release-evi. E sad, je li to netko skida njegove release-eve i uploada pod "Lama" ili je lik znao da će ugasiti svoju stranicu pa planira okolo i dalje dijeliti pod imenom "Lama".. vidjet ćemo.

Edit: šibno sam mu poruku jer smo se već čuli oko toga zašto objavljuje RARBG release-eve pod drugim imenom pa me baš zanima što će reći.

Brijac A gle, kao RARBG, prije toga Axxo i slična ekipa, sigurno da im je stalo stvoriti neki imidž u underground sceni, ali više od toga da besplatno dijele materijale. Ekipa brzo skuži repackove i naravno da će na vrhu DL-a biti onaj koji će prvi izbaciti kvalitetni release i okupiti što više seedera. Stoga i na kraju dana i nije bitno tko fušari od koga, već hoće li stvoriti neki kontinuitet i ažurnost da ostane zapamćen na sceni. Dodatno na takvim stranicama zbog takvih razloga poželjno je o da se vodi neka evidencija pouzdanosti uploadera, pogotovo za materijale koji uključuju custom exeove i crackove.

Rasprava o piratiziranom sadrzaju je razumljivo samo rasprava, no ajmo pripaziti da ne dijelimo direktne linkove na javnom forumu. Hvala.

Jutros u 3 probudi me zvuk sklopke, i sreća da je jer opet šupski susjedi ostavljaju smeće po gradilištu, svaki put kad zapuše bura, što je svakih dva dana, imam pola gradilišta u dvorištu i iza kuće. Da ne govorim što je bura nanesla po šumi okolo, kao deponij izgleda.

I sinoć u 3 zamotalo je komad cerade za stup od struje i zapalilo komad žice, i štapom i škalama u mraku ko majmun skidam tu ceradu na sred ulice ko luđak, i mislim si kako nebi bilo loše da me ubije struja odmah i da završimo sa agonijom više. Moglo je zapalit krov ili šumu jer bura nosi ko luda, moglo je spržit svaki dio elektronike koji je bio ukopčan u kući da sklopka nije izbacila na vrijeme.

Rekla sam vlasnicima, oni prebacuju krivnju na gređevince. Rekla sam radnicima, oni prebacuju krivnju na šefa. Rekla sam šefu, šef prebacuje krivnju na građevince.

I sad ispada da nitko nije kriv. A zamolila sam ih jedno 40 puta bez pretjerivanja, jako fino i kulturno da jednostavno naruče kontenjer kao svi normalni ljudi u okolici. Ali ne.

Mislim da sam bila jako dobar susjed do sada, ali sad ćemo malo drugačije. Sad će svaki komad smeća svaki put bit vraćen na njihov parking ali ću nabacat jedno 75 kila kamenja na to jer hvala bogu gromada ima gdje hoćeš, i to na sve smeće i najlone, cerade plastične cijevi i marende i boce od pića što nanese u moje, pa će ga možda bacit kako spada, ili neće, ali više neće ni nanosit u moje ni okolo, ili da se ponovo zaplete u struju i zapali nas sve skupa.

Jer mislim da je bilo dosta.

I tako, ne znam zašto i pišem ovo na forumu, ali mi je baš teško, pa se moram isplakati. Iako sam to sad doma obavio 100 puta. Tek kad ti beba završi i ostane u bolnici, shvatiš koliko je sve drugo nebitno. Posao, gubitak istoga, ne pronalazak mjesecima novoga…sve to ode u 200. plan kad jednom vidiš bebu koliko jadna plače. Izboli su mi danas sina 4 puta u glavu dok mu nisu pronašli venu. Skoro se ugušio od plakanja. Ništa nije slutilo da ćemo danas završiti na hitnom prijemu i da će ostati. Nadam se samo da je u pitanju bakterijska upala mokraćnih kanala, ali sumnjaju i na bubrege. Valjda nije to. I sad sam došao doma, i toliko mi fali sin i njegov smijeh i pogled. Ne mogu opisati vam. Znaju svi koji imaju malu djecu na što mislim. Jasno mi je da ima 10000 puta težih bolesti i svega, ali baš je teško ostat sam kad navikneš na njega. Sutra ujutro će mi posebno faliti jer smo već imali ritual kad se probudi da ga uzmem i pokazujem mu svijetla po stanu, a on se priljubi obrazima kod mene i mazi. Baš je teško. A što da kažem za sobu gdje su smješten on i žena…žena nema svoj krevet, nego mora spavati na fotelji. A ako bude sve OK, najmanje 7 dana bolnica. 🙁

Flipper I tako, ne znam zašto i pišem ovo na forumu

Lakše bude kad podjeliš svoju tugu sa drugima. Zato služe poznanici, prijatelji, kolege. Treba dijelit i sreću i tugu.

Znam da su to samo riječi ali riječi mogu biti katkad snažnije od dijela. Biti će sve u redu.

19 dana kasnije

Noćas nas je napustila naša maca, kroz koji mjesec navršila bi 19 godina. Otišla je od starosti nije joj se moglo pomoći, samo olakšati i biti uz nju u zadnjim trenucima. Tek kad se tako nešto dogodi čovjek shvati koliko neke trenutke uzima zdravo za gotovo, koliko trenutaka propusti a mogao ih je bolje iskoristiti i koliko su zapravo neke stvari u životu nebitne, dok one bitne prolaze kraj nas nesvjesni da će jednog dana nestati. Tako da sam danas u komi, jedva čekam da odem doma s posla, da je pokopamo i dostojanstveno se oprostimo od nje te joj zahvalimo za svih 19 godina kojima nam je svojom prosutnošću ispunila i uljepšala život.