• Offtopic
  • Bitching oliti kukanje sve u 16 dok Oxi jede 2 Big Tasty bacon-a od jada

Jučer mi umro auto i ni više ni manje nego na Mirogoju, kakva simbolika 🤦 Vjerojatno otišao anlaser.

220 eura auto osiguranje, 40 eura vise nego prosle godine. te 180 eura tehnicki pregled….krasno.,..

Bio danas na testiranju za posao na Ruđeru Boškoviću te se lagano oko 12 spuštao prema centru kada li me nazove majka te zamoli da joj uzmem srdele s Dolca. Dođem u ribarnicu, kila 4€, molim tetu pola kile, dajem sa smješkom novčanicu od 5 eura dok teta sa smješkom vraća kusur kojeg spremam u džep.

Odem svojim putem do Erste bankomata na Zrinjevcu, skužim da sam dobio nazad krivi kusur i shvatim da smo oboje imali koristi od situacije:
teta je dobila euro ekstra a ja sad znam gdje neću više kupovat ribu.

yakuza_stinger e je, al nisam znao da placam porez na auto jer je mladji od 10 godina, a svi stariji su oslobodjeni…

Genesis Tako je, naša država penalizira imanje novijih, sigurnijh i ekološkijih automobila, a potiče stare krame a la narančasti Peugeot 208.

buz koje sranje….ostao sam bas lijepo sokiran kad sam to cuo…al ae…na pola puta smo…jos 5 god i prestajem i ja placati xD

buz Zaboravljaš da prosječni forumaš može s pola mozga servisirati svoj 208, osim ako nije totalni retaj.

Kad spominjete servis, riješio prije par dana auto (krepao prošlu subotu). Uglavnom, otišao je akumulator, uzeo novi, 190€ sa zamjenom. Sjećam se na starijim autima akumulatora, počeo je rikavati i davati znakove da ga treba zamijeniti. Na novim autima sa start-stop funkcijom nema više znakova rikavanja, jednostavno rikne. U subotu ujutro (kao i uvijek do onda) auto je najnormalnije palio i pol sata nakon toga nula bodova i to do razine da se nemre upaliti guranjem ni klemama, jedino šlep ili zamjena na licu mjesta. A da ne govorim da su prije akumulatori bili po 400-500kn, a sada barem 160-170€.

Picek zato što je tvoj start-stop akumulator pa mora imati više amper sati da može trpit konstanta paljenja.

Ja sam regularni 67 AH akumulator i dalje plaćao cca 500kn

yakuza_stinger znam da je skuplji jer je start-stop akumulator.

Inače, taj start-stop mi je jedna od bezveznijih funkcija na autu i to je prva stvar koju isključim kad uđem u auto.

Picek pa kad veliš da su prije bili 400-500kn. Ne vjerujem da su ovi start-stop ikad bili tako jeftini. Možda najbliže 1000kn.

Al da, slažem se. Redovito isključujem to jer me nervira takva opcija. Em je zbog tog skup akumulator, em je skup i anlanser jer mora bit isto tako jači, em nema valjda nikakve uštede

5 dana kasnije

Tenisice su mi se raspale dolje na potplatu, to sam shvatio kad su mi čarape dok sam hodao do posla odjednom postale mokre i hladne.

Picek Imaš dvije opcije. Ili mijenjaš svakih 4-5 godina preventivno bez obzira na stanje ili kupiš mjerač mah sati i izmjeriš sam koliko je degradirao i po potrebi mijenjaš.

Treća je naravno da te auto izda kad je najmanje potrebno 😃

Ja i žena radimo malo km i svakih 5 godina mijenjamo u isto vrijeme. Od tada nema problema.

7 dana kasnije

Jedna za sve vas koji se nekad vidite u ovoj temi, a i za sve na forumu, držite se <3

Jučer mi se sasvim slučajno i sasvim sigurno ne mojom krivicom sje…mobitel. Bio na servisu, kažu otišao ekran definitivno, pitanje hoće li i matična raditi. Naručio sam zamjenski Xiaomi 12 Note jer mi se čini super za te novce (u biti nikad ne bih dao više od 200-300 vlastitih eura za mob), ali postoji dobra šansa da ga neću uopće dobiti do poslije Božića. S obzirom da sam na odmoru, malo je više bed inače bih ovo postao u temu "Što vam je uljepšalo dan".

Update - ipak riješen popravak moba za 30e. Samo što na mobu ekran na bijeloj podlozi pokazuje znakove da je bio u vodi. Ali opet, uspjeh je što uopće radi.😅

Molim kolegu da urigira s imenom teme

yakuza_stinger je promijenio naslov Bitching oliti kukanje sve u 16 dok Zero muku muči s "popravkom" mobitela .

Dobio gripu izgleda. Prošle godine isto imao dva tjedna godišnjeg i onaj drugi tjedan poslije nove godine imao gripu, sad prvi tjedan godišnjeg. Eh