TITANXIS
Možeš kako bi u stilu anime-a podijeliti priču u arcove; gledajući na glavne naslove:
Prvi arc su RE0, 1, 2, 3, Veronica X
Drugi arc su RE4, 5, 6
Treći arc su RE7, 8
Prvi arc je itekako povezan s naslovima igara, likovima, organizacijama, a i samim gameplay-em iako o tome sad ne govorimo, ali možemo spomenuti kako je za te igre iznimno važno baratati pravovaljano resursima što se kasnijim nastavcima gubi.
Drugi arc spominje likove iz prvog arca iako nije primarno znati priču iz tih igara kako bi se mogla popratiti radnja, i dalje je poveznica s likovima, događajima i organizacijama prisutna, ali u manjoj mjeri.
Za treći arc mogu reći da nije nužno i u RE7 baznu igru bez dlc-a osim pojavljivanja jednog lika oni koji nisu igrali, da slažem se nema veze s prošlim nastavcima (ako se dobro sjećam igrao sam prije dosta godina). RE8 nisam igrao pa ne mogu ništa reći za tu igru. S tim dvjema igrama imam najmanje iskustva, odnosno s RE8 nikakvog.
Sad za side igre;
RE Survivor vuče priču, iako znatno nevažno da bi se shvatila njegova originalna priča iz Racoon Cityja; samo događajima te time bi trebalo poznavati priču RE2 i RE3, a oni sami vuku priču iz RE1, te time RE0-RE3 bi bili potrebni za RE Survivor.
RE: Revelations 1 i 2 vuku likove iz RE1, 2 i Code Veronica X, te time u najmanju ruku bi trebalo poznavati RE1 i RE2, a pošto ih veže isti arc opet se vračamo na poznavanje RE0-RE: Code Veronica X.
To govorim isključivo za one igrače koji žele uistinu upoznati lore i likove serijala. Inače možeš igrati svaku igru kao stand alone i uživati u njoj bez drugih igara, ali suludo je reći da igre nemaju poveznicu ili da su razumljive jedna bez druge. U konceptu jesu da, ali u srži potrebno ih je sve poznavati i odigrati kronološki kako sam naveo u prijašnjem postu.