Znam da teško da će od današnje populacije gamera koja se bori za svaki detaljan piksel da će se prebacit na nešto prahistorijsko. Vjerojatno ne bih nit ja ali sam sretan što sam iskusio originalne prve igre koje su izašle za prvi PS i utabale put po kojem ponosno koračaju nastavci.
Ovo što je sanzo rekao za trojku je istina. Puno je detaljnije razrađeno u originalu od rimejka. Nemesisa sam se više bojal u originalu nego što bih u rimejku jer osjeti se unaprijed definirana moć i skill igrivog lika. U originalu si morao taktizirat i često pobjeći nego se upuštat u okršaj sa Nemesisom.
Zahvaljujući cheat kodovima, ukucal sam si tek nakon prijeđene igre besmrtnost i prolazio igru samo sa nožem. Sporije jest tako pogotovo sa Nemesisom kad se boriš i kojeg moraš stotinu puta ubosti da padne na pod ali nemreš ti riknut i siguran si sa te strane.
Čak je u originalu pomalo drugačija atmosfera, sam doživljaj iako zastarjeli prikaz.
Jedino sa dvojkom su se uspjeli približiti onom što je imao original.
Četvorka original je meni osobno bolja od rimejka zbog prvenstveno onog šarma, pa i samih sivkastih i svjetložućkastih nijansi boja prikaza ali i zbog onih u današnje vrijeme za mnoge glupavih QTE-a, gađanje plavih medaljončića i još štošta dok za svo to vrijeme zadovoljavajuća je još uvijek grafika, atmosfera, RE horor, malo i akcije i gameplay ne trpe.