Code Veronicu nisam ni igrao. A moje oružje u Zero za eliminaciju čudovišta je nož plus vatreno. Igram općenito govoreći ili na normal ili easy ak nema normal. Tako da tada ima više resursa. Dođe ti kod svake veće akcije i tad znaš ustvari da se sprema neš gadno.
A što se tiče poveznica više mislim na uobičajen slijed ako gledaš od najranijih igara i najnovije osmice ili sedmice baš i nema, osim u nazivu, pojedinim likovima.
Tad vidiš koliko je razlika bilo.
Dal se u nekoj novijoj RE igri možeš prisjetiti nećeg iz prethodnih?
Poveznica jedina je biološko oružje i oni koji ga stvaraju jer dolazimo do iste ili slične organizacije, sekte.
Kog briga za to dok ti vukodlak u osmici prijeti ili u sedmici obitelj Baker.
Prve tri igre su imale neki logičan slijed i u toj trećoj završnoj je sjeban Racoon City i to je završena priča.
U četvorci bio je na početku igre kratki osvrt na prošle dane (Leon vozeći u autu misli u sebi) tek toliko da bude poveznica između dvije igre da bi uslijedilo i u ufuralo se u nešto novo.
Petica nastavlja u tom điru, drugi neprijatelji, druga lokacija.
Šestica vraća ponovo Leona i zombije ali fokus je na rambo akciji koja je započela kod petice.
Sedmica preokret u sadržaju, nešto neočekivano za RE fana ali i u načinu igranja i to je možda najbitniji element zbog kojeg sam odustao prije bih rekao zanemario RE serijal a bio mi je omiljeni uz SH što se hororaca tiče.
Da se vratim na minorne poveznice iz nastavka u nastavak.
Nije to nešto loše ako su one tanke da se razumijemo ali time želim reć da je svejedno kojim redoslijedom igraš RE jer nije highlight na priči koja teće i donosi neštovažno i da će ti falit neki segment u novijim ako izostaviš starije.
Dal je netko uživao i dobio emotivni efekt kroz linije dijaloga i dal se itko povezao sa nekim likom iz RE?
Bitno u RE je to da izvućeš živu glavu kroz čitav prohod. Dobiš nešto novo za odradit. Kog briga što se u pozadini krije.
Ima tu kroz serijal likova koji se protežu kroz igre a mislim da su oni ubačeni tek toliko da se igrač osjeća ono familiar. Leon je osvajač medalje po tom pitanju.