Iz vedra neba: GTA 6 je dobio novi trailer
- Uređivano
escoban Ako ovo bude 30Fps na PS5 a na PRO 60 Sony nece moci nastancat dovoljno konzola.
S obzirom da je kolicina simulacija na ogromnoj razini u gta igrama, ako obicni ps5 ne bude moga gurat 60 slikica, nece moc ni pro, s obzirom da pro ima koliko jaci cpu, 10%(?), ako i toliko, koji je pak glavni pokretac istih. No ne sumnjam da ce bit performance moda s nizom rezom i tjt, znaju oni da su se ljudi previse navikli na 60, ja takodjer nema sanse da bi igra ovo u 30, radije bi ceka ps6 verziju.
- Uređivano
escoban možeš spuštati rezoluciju kada ti je grafička bottleneck. No kada te procesor koči koji mora u pozadini gurati bezbroj simulacija živućeg grada, neće to baš pomoći, eventualno ako će značajno smanjivati distance rendering, no ima i to svoje limite. Mislim, genijalno ako uspiju toliko dobro optimizirati engine (ostajem blago optimističan budući da moraju omogućiti igranje na Xbox Series S tosteru), no mnogo vjerojatniji scenarij da će ovo ići u 30 fps-a pa će se bolje perfomanse na konzolama tražiti s idućom generacijom. Tada će vjerojatno opet plasirati istovremeno i PC verziju.
Bilo bi urnebesno da Microsoft uspije ranije izbaciti iduću generaciju Xboxa (kao što su nešto glasine kružile po internetu) pa to bude odjednom jedina konzola koja vrti GTA 6 u 60 fps-a
Blitz Onda ce vjv samo Pro imati 60fps
- Uređivano
Evo ekipe
Ovo sa 14:00 je stvarno impresivno
- Uređivano
Kazu rezolucija 2560 x 1152
Oni smatraju da nema sanse da bude vise od 30
Da, to su rekli još kod onog prvog trailera. Realno, koga briga, Rockstarovih 30 fpsa uz visoku filmičnost ne bih mijenjao ni za 120 skoro bilo kojeg drugog naslova. Tko ne može tako, par godina sačekati i bude bilo neko reizdanje. Ili PC verzija.: p
Mogao bi pro imati bar 40fps mod bez RTa uz recimo 2K rezu? Za 30fps nisam bas spreman…
Ne znam, jedno je 'mrtav' pejzaz rdr2 na 30, koje ni ne osjetis, a drugo je izobilje košmara u gta na 30, mozda uz dobro rasporedjen blur…prosa sam nedavno bloodborne na brodu na 30 i dosta mi je vrimena tribalo da mi postane podnosljivo. No ulozili su previse vrimena i love u ovaj projekt, stovise kao u nijedan drugi uopce, da bi ga shippali u nezadovoljavajucem stanju, vidit cemo.
StarFox_N To je super opcija, vjerujem da će biti i VRR barem za Pro, pa da to bude još bolje. Ja se samo nadam da neće biti drljav HDR kao što je bio na launchu RDR2.
Ima da izuje iz cipela, kakvi god modovi i opcije bile. Ovo bi stvarno morao biti baš onaj prvi pravi next gen naslov. Koliko je dobro, toliko je i tužno što stiže tako kasno.
Pa vidjelo se iz neba da su neke scene iz ingamea slično kao i u gta v…ali više zabrinjava tih 30 fpsa.
Nije mi jasno kako se neki mogu pomiriti s tih 30 sličica…pa ja vec zasigurno godinu dvije NE želim igrati ništa ispod 60.
A to da ce pro model raditi na 60 a base na 30 su bajke. Mislim da je ovdje bottleneck cpu a ne gpu.
Meni je svejedno kolko je slicica, igram se skoro cijeli zivot na 30 i manje.
- Uređivano
Iskreno, nisam upalio GTA od Vice City na PC. Nikada me taj serijal nije privlačio. Imam jako veliki respekt za Rockstar, ali… Jednostavno ne. Jedini doticaj kojeg sam imao s RD2 je onaj od prošle godine kad sam se zatekao kod prijatelja, pa ga je upalio na PS4 Pro i primijetio sam da nekada zna malo zaštekati.
Ovaj GTA me posebno zanima čisto da vidim spoj svih tih silnih inovacija koje je Rockstar gradio od GTA III.
Nekako mi se čini da će GTA VI ići na ovim konzolama 40+ u vrh glave, pa kad izađe nova generacija da će izbaciti nekakvu “enhanced“ verziju koja će ići na +60. Vjerujem da Rockstar zna isporučiti vrhunski proizvod, ali poznajući situaciju s GTA V i dalje će naći način kako da izbiju ljudima euro iz džepa.
Čekam samo ekipu koja igra 1920x1080 upscalean sa 720p na 3060 i gen3 ssd/HDD combu da kažu kako je 2560x1120 upscalean na 4K, smeće.
somethingwrong To je jedan od razloga zašto tek kasnije izlazi PC verzija, da se izbjegnu takve dubiozne rasprave. No da, kako je krenulo, počet ćemo i o gustoći piksela ovisno o površini ekrana. Nije ni igranje na konzolama što je nekad bilo i dosta igrača je postalo jako zahtjevno. Ne znam hoće li Rockstar ponuditi pojedine modove za izvođenje igre na konzolama (osim za Series S), ali očito će im to biti jedan od minusa u očima nekih ako se ne dogodi, vjerojatno i kritike. Samo što mislim da bi kompromisi u pogledu smanjenja detalja, gustoće prometa, RT-a, rezolucije i sl. bili preveliki da bi se igra vrtjela na 60 fpsa.