• Gaming Vijesti
  • Ovo je Nintendo Switch 2. Izlazi u lipnju, skuplji je od PS5, a spojen na TV podržavat će igranje u 4K

Tek danas stigao ovo popratiti. Nisam nešto specijalno šokiran dizanjem base cijene njihovih najjačih naslova, Nintendo je uvijek znao naplatiti premium, doduše naplata user manuala je već stvarno poseban level pohlepe. Očekivao sam da najave novi 3D Super Mario koji bi pogurao igrače na upgrade, Mario Kart mi je ipak bio nekako uvijek usputna zabava, a ne system seller. I mora da su Form Softwareu istresli kamion novaca da pristanu na Switch 2 ekskluzivu, pogotovo nakon komercijalnog uspjeha Elden Ringa.

Bez obzira na sve, sumnjam da će se ovo nešto specijalno sporije / lošije prodavati od prvog Switcha. Još će napraviti neko Fortnite izdanje konzole i većini roditelja dovoljan razlog da iskeširaju 500-ak ojra.

maverick drugo misljenje:

3 su (znam lol) PS5 only igre vrijedne spomena (1 je remake): DeS, R&C Rift Apart i Astrobot. Ali zanimljivo je da ove dvije zadnje igre, sto se mene tice, šišaju i briju sve N child pyzdarije.

solidmerlin Ali zanimljivo je da ove dvije zadnje igre, sto se mene tice, šišaju i briju sve N child pyzdarije.

Pa cak i da je tako, sto nije naravno jer prva niti nije platformer već tehnicki shooter, a druga je iskopirala sve moguce iz Mario serijala (iako jako jako dobro iskopirala i apsolutno je fantastična igra) to je puno premalo ps5 ekskluziva nakon vise od 4 godine da bi se u ovom trenutku kupila konzola specijalno zbog istih, nesto slično kao i Switch 2 slucaj, ali ta konzola jos nije ni izasla i launch kao launch je zapravo tipican kao i svaki drugi. Ps2 je imao užasan launch u Japanu gdje je prvo izašao, a da ne pričamo o ostalim konzolama onda i iako su mnoge kritike o Switch 2 potpuno validne, ovo za igre zapravo klasični launch jedne modernije konzole…

maverick ovo za igre zapravo klasični launch jedne modernije konzole…

Ali opet kako za koga

Sve konzole san uzima u vrime kad san uzima su imale nesto sto me zanima ova nazalost nema.

Ne vidin se ikad da cu igrati na Nintendo konzoli 3 party igre.

Mislin da cu Switch 2 uzeti tek kad dode Mario ili Zelda

Miro pa pošteno. Naravno da je to individualno. Bas cemo vidjeti prodaju kakva ce biti pa ce se lakse dati zaključiti kako igraci misle.

Sorry @prayer , morao sam opet staviti iako si i ti, jer čisto želim da kažem par rečenica. Kao prvo ovo ako izgleda kao xbox/ps2 igra mislim da vam trebaju naočale s nekom jebenom dioptrijom. Plus, očigledno se vidi nedostatak poštovanja prema ovom kultnom serijalu samo zato što većina uopšte nije nikad ni igrala ove igre. Fanovi su godinama željeli nastavak Prime igara i ovo upravo izgleda da Nintendo da daje fanovima ono što žele.

Ali ne želim da ulazim u to, snarky komentari su uvijek od istih članova tako da ono, voda je mokra, šta novo reći.
        Druga stvar, više bitnija, je da mi je žao kako ovaj forum dobija na većom starosnom pragu članova, tim veći su zajedljivi i čangrizavi komentari gdje nitko ne može jednostavno biti uzbuđen oko nečega. Ovo nije slučaj za samo ovaj topic, to sam upratio po čitavom forumu. Razumijem da treba biti ogorčen na neke stvari poput dizanja cijena ili nekih bahatosti Nintenda/Playstationa ili glupih Microsoft odluka, ali treba razaznati korporativne odluke od pasioniranih developera koji su vjerovatno uzbuđeni da prezentiraju nešto na čemu rade godinama.

Plus, ne znam šta većina očekuje od Nintenda, da krene praviti igre za "odrasle", da napuste svoje milijarde vrijedne IP-ove? Dječije igre kad čujem da netko kaže, odmah bih izvršio seppuku. To je Nintendo, kupuju se konzole za njihove igre u 90% slučajeva, a to je Mario/Zelda/Donkey. Očekivati da oni prave nešto drugo je suludo. To što nije vaš cup of tea je sasvim drugi par opanaka. Srećom, postoji izbor (i da piratstvo je jedna od tih).

Još dalje ima kilometarski post koji sam u glavi krenuo pisati, ali skužio sam da nema smisla. Pošto izgleda većina razmišljama u true/false. Bez ikakvih nijansi. What is the definition of insanity again?

maverick

Ja ti fino napisem "sto se mene tice" dakle moje misljenje a ti meni "nije tako". Ja napisem "djecije igre" a ti meni nije ta platformer a ova je iskopirala. Onda nastavljas pisati oksimoronski "puno premalo" i tu me dotuces. kolabirao

Da ne seciram dalje ide zakljucna replika: ako zanemarim finansijski aspekt, SW2 se uzima bar zbog ToTK nadogradnje, jer imam igru od izlaska a hocu 60fps. Dalje bi se mogao uhvatiti za Xenoblade X upgrade (valjda bude) i Wind Waker remaster. Onaj online Bladborn ako ne bude imao SP pisi propalo za mene. To je sve sto mi SW2 moze ponuditi ovoga momenta. Jbt tek sad vidim koji bi jad bio da sam presao ove 3 navedene igre…

Solid_Snake Kao prvo ovo ako izgleda kao xbox/ps2 igra mislim da vam trebaju naočale s nekom jebenom dioptrijom.

Ma to govore ljudi koji se razumiju u tech ko manda u krivi kurac. Digitaln Foundry takve demantira jednim videom lol

solidmerlin ne kuzim šta želiš reci, ali nije ni bitno.

Solid_Snake

Poštedi se pisanja, lijepo misliš ali naivno.

Nintendo odavno nema pasionirane developere i primjer su jednog od najvećih krava muzara gaming industrije.

30. nastavak Super Maraca, zapakirano pod krinkom strasti i nostalgije prema gamingu i fanovima.

Ovo da na tome rade godinama? Jesi igrao TLOU 1 i 2? God of War?

Eto čak i zbugani Stalker 2, neusporedivno vecće i kompleksnije igre od 99% Nintendo naslova.

Priznam Zeldu Breath of the Wild, istu sam odigrao s preko natučenih 220h. Handheld mod, nikakav emulator ili overclockan Switch.

Uvažavam tvoje mišljenje al nemoj misliti da mi trolamo, odma si spomenuo čangrizavost, godine itd. ko da slušam dnevnik ili neki PR kompanije.

Osobno pišem objektivno, bez hejta ili mržnje, taman da mi neka kompanija predstavlja pol posto u životu al jebe licemjerje.

Ubisoftu generalno, Activisonu za CoD i Sonyu za remastere spotiče se milijun postova, dao bog da propali i slični pokliči a upravo Nintendo napravi gaf stoljeća.

Cijenom igara, anti consumer praksom i kupovanjem user manuala…

Cijenu konzole neću kritizirat jer je handheld a to donosi porast cijene i plaćanje play on the go premije.

Kvaliteta naslova je super, ne osporavam, platformeri.

Ne osporavam da je upravo Marac služio kao inspiracija i temelj za sve ostale kao i Donkey Kong.

pravednik poštujem tvoje mišljenje, ali nemas blage veze o gamingu.

maverick htio sam ti reci da je cijela Switch biblioteka djecijih igara, po meni, epska kenjaža naspram Rift Apart i Astrobot.

Loš dan za znati čitati

maverick ja mislim da ti vozis biciklo i dopisujes se samnom. Jedno oko na cesti, drugo na mobitelu.