• Gaming Vijesti
  • Ovo je Nintendo Switch 2. Izlazi u lipnju, skuplji je od PS5, a spojen na TV podržavat će igranje u 4K

• Brijac

•  
    •  
    •  
    •  
  • Uređivano

pravednik

Al zato na PS5 Pro koji zamisli košta 800€ plaćaš čitač diskova 150€ i zamisli vertical stand posebno. Sve je to ista bagra.

• prayer

•  
      •  
      •  

Na Treehouse se trenutno pokazuju igre. Bacio sam oko na Metroid 4 i izgleda dosta dobro grafički ali taj Metroid nije nikad bio za mene previše. Ima dio gdje igraju sa kontrolerom u mouse mode koji radi iznenađujuće fluidno bez ikakvih kerefeka - stavis joy-con na ravnu površinu i igraš, digneš i opet si nazad u normalnim stick kontrolama. 4K/60 u quality mod ili 1080p 120 u performance mod. Da sam neki veliki fan Metroida ovom bi se jako radovao!

RickBarry ne škatulu od tableta

Ako su rumori točni većina današnjih tableta sere po Switch 2 specifikacijama.

pravednik Oćeš reć kao da su na papiru jači od Switcha ili? Nisam čitao pa pitam. Jebote srama…

Brijac Pa evo za ovu kanturinu ti sve skupa treba 600tinjak eura. Ps5 pro ispada best buy naspram toga hah

• Brijac

•  
        •  
        •  
        •  
      • Uređivano

PS5 Slim ispada best buy naspram ičega drugog, PS5 Pro ide u isti koš sa Switchom 2.

Brijac

PS5 Pro je klasa entuzijast konzole i nema konkurencije tako da nemojmo počinjat.

• Brijac

•  
            •  
            •  
            •  

pravednik

Koja ne vrijedi 800€ ni da ide disk čitač u paketu.

Brijac to je opet osobno misljenje 😃

Ja ne znam sta ovi smaraci smrću, ali ocito im nije jasno da ps5 trenutno ima dvije ps5 only igre vrijedne spomena, a jedna od njih je remake. Sve ostale su na ps4 i/ili pc. Samim time Nintendo Switch 2 ima vise ekskluziva nego ta najbesmislenija konzola svih vremena.

Jeli imaju utjecaj na cijene igara i konzole povećavanje carina od Predsjednika Mr. Trumpa ?

Tek danas stigao ovo popratiti. Nisam nešto specijalno šokiran dizanjem base cijene njihovih najjačih naslova, Nintendo je uvijek znao naplatiti premium, doduše naplata user manuala je već stvarno poseban level pohlepe. Očekivao sam da najave novi 3D Super Mario koji bi pogurao igrače na upgrade, Mario Kart mi je ipak bio nekako uvijek usputna zabava, a ne system seller. I mora da su Form Softwareu istresli kamion novaca da pristanu na Switch 2 ekskluzivu, pogotovo nakon komercijalnog uspjeha Elden Ringa.

Bez obzira na sve, sumnjam da će se ovo nešto specijalno sporije / lošije prodavati od prvog Switcha. Još će napraviti neko Fortnite izdanje konzole i većini roditelja dovoljan razlog da iskeširaju 500-ak ojra.

maverick drugo misljenje:

3 su (znam lol) PS5 only igre vrijedne spomena (1 je remake): DeS, R&C Rift Apart i Astrobot. Ali zanimljivo je da ove dvije zadnje igre, sto se mene tice, šišaju i briju sve N child pyzdarije.

solidmerlin Ali zanimljivo je da ove dvije zadnje igre, sto se mene tice, šišaju i briju sve N child pyzdarije.

Pa cak i da je tako, sto nije naravno jer prva niti nije platformer već tehnicki shooter, a druga je iskopirala sve moguce iz Mario serijala (iako jako jako dobro iskopirala i apsolutno je fantastična igra) to je puno premalo ps5 ekskluziva nakon vise od 4 godine da bi se u ovom trenutku kupila konzola specijalno zbog istih, nesto slično kao i Switch 2 slucaj, ali ta konzola jos nije ni izasla i launch kao launch je zapravo tipican kao i svaki drugi. Ps2 je imao užasan launch u Japanu gdje je prvo izašao, a da ne pričamo o ostalim konzolama onda i iako su mnoge kritike o Switch 2 potpuno validne, ovo za igre zapravo klasični launch jedne modernije konzole…

maverick ovo za igre zapravo klasični launch jedne modernije konzole…

Ali opet kako za koga

Sve konzole san uzima u vrime kad san uzima su imale nesto sto me zanima ova nazalost nema.

Ne vidin se ikad da cu igrati na Nintendo konzoli 3 party igre.

Mislin da cu Switch 2 uzeti tek kad dode Mario ili Zelda

Miro pa pošteno. Naravno da je to individualno. Bas cemo vidjeti prodaju kakva ce biti pa ce se lakse dati zaključiti kako igraci misle.

Sorry @prayer , morao sam opet staviti iako si i ti, jer čisto želim da kažem par rečenica. Kao prvo ovo ako izgleda kao xbox/ps2 igra mislim da vam trebaju naočale s nekom jebenom dioptrijom. Plus, očigledno se vidi nedostatak poštovanja prema ovom kultnom serijalu samo zato što većina uopšte nije nikad ni igrala ove igre. Fanovi su godinama željeli nastavak Prime igara i ovo upravo izgleda da Nintendo da daje fanovima ono što žele.

Ali ne želim da ulazim u to, snarky komentari su uvijek od istih članova tako da ono, voda je mokra, šta novo reći.
                    Druga stvar, više bitnija, je da mi je žao kako ovaj forum dobija na većom starosnom pragu članova, tim veći su zajedljivi i čangrizavi komentari gdje nitko ne može jednostavno biti uzbuđen oko nečega. Ovo nije slučaj za samo ovaj topic, to sam upratio po čitavom forumu. Razumijem da treba biti ogorčen na neke stvari poput dizanja cijena ili nekih bahatosti Nintenda/Playstationa ili glupih Microsoft odluka, ali treba razaznati korporativne odluke od pasioniranih developera koji su vjerovatno uzbuđeni da prezentiraju nešto na čemu rade godinama.

Plus, ne znam šta većina očekuje od Nintenda, da krene praviti igre za "odrasle", da napuste svoje milijarde vrijedne IP-ove? Dječije igre kad čujem da netko kaže, odmah bih izvršio seppuku. To je Nintendo, kupuju se konzole za njihove igre u 90% slučajeva, a to je Mario/Zelda/Donkey. Očekivati da oni prave nešto drugo je suludo. To što nije vaš cup of tea je sasvim drugi par opanaka. Srećom, postoji izbor (i da piratstvo je jedna od tih).

Još dalje ima kilometarski post koji sam u glavi krenuo pisati, ali skužio sam da nema smisla. Pošto izgleda većina razmišljama u true/false. Bez ikakvih nijansi. What is the definition of insanity again?