Obje igre su ako ništa drugo barem vrlo dobre, jedino što je za Obsidian očekivano da im igre budu oko 80% (nekad naravno i bolje), dok je za Bethesdu očekivano da to bude 90% i više za projekte koje priremaju jako dugi niz godina, da svaki detalj bude logički i na mjestu (bez obzira na tehnikalije), da naglasak bude na world buildingu odnosno istraživanju koje nagrađuje igrača i pruža inicijativu da se to često prakticira te uz prostor za modanje, smislenu slobodu pristupa bez nepotrebnog napucavanja proceduralno generiranih gluposti i sl. Da je sve to bio Starfield u trenutku izlaska, već tad bih složio novi PC jer sam imao ogromna očekivanja. Sad mi je više u rangu "odigrat će se nekad ako baš ništa zanimljivije ne budem imao pri ruci". To nije dovoljno dobro za igru koja bi morala pomicati granice a ne uvlačiti se u ista ograničenja prethodnih igara koja su i previše dobro poznata igračima.
Meni je uz Obsidianov broj proizvedenih igara koje su kvalitetne tim više impresivnije kad izbace i jedan Grounded koji uopće nije RPG i onda opet pokupe vrhunske ocjene. Mogu još samo dodati da imam visoka očekivanja za Outer Worlds 2.
Ekipa, ako je neki dev zapeo u prošlosti, onda bolje sagledajte situaciju i okolnosti. Jer Obsidian nije jedan od njih.