prayer

Upravo to. Po svemu kaj sam vidio igra nije nešto woke.

Hansen je navukao glupe incele na svoju igru i direktno je odgovoran za bilo kakav financijski fail.

Malo je Avowed naletio i na KCD2. Ja igram njega a Avow nisam dirnuo…

wooddiebone Na te strijele se moze zažmirit na jedno oko, ali sa drugim okom vidis da NPC ne hodaju nego 99% njih stoji na mjestu

Nemam problem s tim. Ocito da nije produkcija na takvom nivou pogotovo danas kad je sve visestruko skuplje nego prije, ali onda bi i cijena trebala bit korektna bez obzira kaj je "free" na gamepass-u

revo

Da, mislim da su takve sitnice ipak ono kaj odvaja vrhunsku igru od prosjeka.

revo jest. ali ne mozes reći da je Avowed loš u srži. Optimiziran, dobar combat i fora istraživanje. I ima relativno solidan score.
    Ali prikazan je u startu kao UltraWoke igra od strane osobe koja je jebeni art direktor. I onda još krene sa DEI sranjima.

Slažem se s Fenixom. Mislim da je jako mali postotak igrača koji prate te ljude, komentare na X-u itd.

Ja nikada nisam čuo za tog Hansena a vjerujem ni nitko ovdje na forumu osim vas par.

I općenito je bolje što manje zaglibiti u te debilane X, Redditt itd.

Nađeš si par kanala, stranica za koje misliš da su objektivni, sviđaju ti se njihove recenzije i držiš se toga.

Sve ostalo treba odjebati.

StarFox_N

Jedino mjesto di vidim ovakve diskusije je ovaj forum. Nema sanse da bi doznao sta je xyz osoba koja je radila igru pisala po netu da ne procitam na FFA.

sanzo I jedine 2 osobe koje to uopce i znaju su fensi i woodie, a oni najmanje i igraju

foggy Kad igraš fenomenalne igre poput Path of Exile 1 i 2 znaš prepoznat kvalitetu na kilometre. Makni se sa JRPGa i probaj malo ARPGa

fensisuperstar To govno neće pod moje prste, fala ali ne fala 🙂 A sve ovo drugo što govorim - naravno treba vas malo kurit, ali većinom te slušam kak komentiraš nešto što nisi ni probao. Vjerujem da bi guštao i zaboravio kog si citirao i od kuda.

fensisuperstar Nije moj smek igre, a i sve manje mi se igraju diablo-like igre. Cak bi prije Awoved odigrao, combat mi se bas svidja iako fps ne mogu podnest.

Vezano za temu. Cijenim posvećenost detaljima.

RDR2 npr. me oduševio u tim stvarima ali moram priznati da ih puno nisam ni primjetio dok nisam pogledao video o tome.

Nisu svi detalji jednako bitni.

Ta famozna strijela… Lijepo je vidjeti da reagira kako treba na različite površine ali to nije baš važno za ukupni dojam o igri.

Nedavno sam odigrao The Outer Worlds. Mrtvi svijet gdje se ne događa ništa. NPC-i stoje ili se kreću od A do B točke lijevo desno. Nikakvu drugu radnju nemaju.

RDR2 ima živi svijet, floru i faunu, promjenjivo vrijeme, vjetar pomiče grane, NPC-i koji obavljaju razne radnje i reagiraju na igrača itd.

To su stvari koje su važne, podižu atmosferu i svijet (pa i igru) čine boljim i uvjerljivijim.

Što se strijela odbije od kamena, neka refleksija se dobro vidi, Arthur točno zagazi na stepenicu ili se konju stisnu jaja na zimi je dobro, pridonosi realizmu ali ne donosi puno ukupnom dojmu kada se pogleda šira slika.

foggy oprosti Exile-like. Blizzard tvrdi da nije fer Path of Exile uspoređivati sa Diablom i nazivati ga Diablo-like jer je Path of Exile 2 42 stepenice bolji od Diabla 4.

StarFox_N Ta famozna strijela… Lijepo je vidjeti da reagira kako treba na različite površine ali to nije baš važno za ukupni dojam o igri.

• Uređivano

Mozda i ovo objasnjava neke stvari

https://www.bloomberg.com/news/newsletters/2025-02-21/new-xbox-game-avowed-took-six-years-two-reboots?srnd=undefined

Ovdje mozete procitat bez registracije

https://archive.is/goIfG

Prva ideja je bila ova
                  "Obsidian presented prospective buyers with a pitch for Avowed, which the company hoped would be its magnum opus: a cross between Destiny and Skyrim that allowed players to adventure together in a massive fantasy world."

Ovo je direkt vezano za ovu temu

"They’d have to sacrifice the ambitions of building a Skyrim-style map where players could walk for hours and still not see everything. But for both technological and logistical reasons, that was proving to be an impossible quest."

Znaci nemoguce je bilo napravit nesto sto je pravljeno prije vise od 10 godina.

5 dana kasnije

Kupio Dark Messiah za 1 euro na Steamu. Igrat cu ga na modernoj konfi u 2025. godini i pokazati srednji prst danasnjim igrama.