somethingwrong

Amd za AFMF 2 preporucuje te igre koje koriste implementirani FSR FG.

Kad FG dobije 20fps da ih reproducira, tada sigurno ne dobiješ 200, slijed ide nativni fps koji ide pod upscale pa onda FG, ne postoji FG koji može dobit 200 od 20 (nativnih ili upscaled).

• Uređivano

somethingwrong

Na Rtx 4000 podesi igru da dobiješ nativnih 20fps i onda ukljuci FG bez DLSS, rezultati ce biti sa ghostingom.

Onih 28fps (full RT+PT) na 5090 je native koji kasnije idu pod DLSS upscaler pa tek onda pod 4X FG (npr. 28fps nativnih u 56fps DLSS upscaled u 224 FG 4X.

Npr. Rtx 5060 sa istim postavkama ce imati nativnih otprilike 15fps u 30fps DLSS upscaled u 120 FG 4X, zbog niskih 30fps DLSS upscaled, artifakti i ghosting su neizbježni sa FG 4X bez obzira na nova DLSS AI poboljšanja, zato svakom tipu FG-a najbolje odgovara iznad 45-50fps.

Da rezimiramo cijelu ovu raspravu.

Flipper u onom 5070=4090 u svakom slučaju.

Evo svuda izbacuje

Flipper priđeš mladoj dami u klubu, mladoj tipa da nikad nije vidjela telefon na vrćenje, šapneš joj na uho jediničnu mjeru od 20 cm i, i premda joj je prva reakcija naprama van zgražanje, mozak joj već radi. Možda nebi bilo loše isprobat kako je to kad te trpa 50% veća kita iako joj je ova dosad sasvim dovoljna. Ali ona mlada i neiskusna ne zna da si ti zabio metar do pubične kosti i još zaorao 5-6 cm u nju. Realno, ti nisi lagao, metar ne laže, ali testiranja te večeri su pokazala realnih 10-ak posto, možda više ako slikaš pod dobrim kutom. Nema veze, slike će u screenshot temi dijelit neki drugi, a ona će ubuduće jebat mlađe i uživat, koga briga više za piksele centimetre. A ti ionako više nemaš vremena za ništa, pa te ionako boli... kurac

Ne sjećam se da sam ikada dobio bolje pojašnjenje. 😃

Giphy - Film Festival Greetings GIF by Atlanta Jewish Film Festival

Iz onih kanala što sam pratio nitko ne gleda na novu Nvidijinu seriju kao revoluciju i svi su oprezni prije samog testiranja. Da, ima tu puno novog techa, ali očekivano su odabrali najbolji slučaj kada sve funkcionira gotovo pa savršeno s DLSS+MFG, a s obzirom na stanje s PC portovima (ili PC verzijama uopće), idealni scenarij je obično daleko od najčešćeg, sve ovisi o podršci za igre kroz updejte i drivere. Brzo će kraj mjeseca pa će se vidjeti.

Ali PC gaming je obično takav. Evo, ja sam sinoć morao ići brisati konfiguracijsku dll datoteku da bi se Forza 4 Horizon uopće pokrenula. Srećom pa imam volje namještati i tražiti rješenja. Mnogi nemaju, pa skroz razumijem konzolaše koji su alergični na spomen igranja na PC-u jer znaju da će se morati zajebavati i drkati sa stvarima kojima ne bi trebali.

• Uređivano

Zero sto je najgore upravo ovakav tech dovodi do rjesenja za lose portove i neoptimizaciju. Sto se Forze tice, igra ti je izgubila support, polako umire naslov, tako je dizajniran.

Ja primjerice nisam imao takav slucaj kao ti, a sin roka skoro svaki dan. Jedino sam morao instalirati G hub kako bi volan radio.

Primjer s druge strane, Xbox igraci nemogu igrat stalker 2, ja na PCu gustam

chono To mi je sumanuto s većinom vožnji danas, nakon par godina već znaju nestati sa digitalnog storea (tu je bivši Codemasters vjerojatno prednjačio). Tako i s podrškom. Ako se donedavno prodavala, ona bi i podrška trebala biti aktualna. No da, generalno se slažem, što idemo dalje, to sve gore.

• Uređivano

Zero nazalost da, poput ostalih sportskih igara, bas neprijateljski odnos prema igracima.

Inace, bilo je lijepo jucer vidjeti Zero_G playing Forza 😊

chono vidiš da će nas konzole spasiti Ha-Ha-Ha
            Tamo se mora optimizirati htio-ne-htio.

Miskim da će se uskoro dignuti embargo na reviewe za 5080, baš me zanima

chono sto je najgore upravo ovakav tech dovodi do rjesenja za lose portove i neoptimizaciju

Ma loši i neoptimizirani portovi su uobičajena stvar još od devedesetih kad sam ja počeo igrat na kompu, vjerojatno i ranije. Ovo je samo nova isprika.

Sve ovisi koliko dev dobije vremena i resursa za port, a načešće je premalo.

sanzo portovi da, igre razvijane primarno za PC su druga prica, steta sto ih nema vise u ovom visokobudgetnom dijelu (stalker, metro, cp, witcher, elder scrolls, half life, baldurs gate, doom, max payne…). Trebamo ih iz ovih razloga koje Nvidia pokusava izvrnuti u svoju korist. Treba nam jos jedna Doom - Far Cry - Half Life 2 godina. Vrijeme je za inovacije i neke nove velike stvari.

Flamingosi su me dokrajčili Ha-Ha-Ha

sanzo Sve ovisi koliko dev dobije vremena i resursa za port, a načešće je premalo.

Sada će vrijeme i resursi za portove biti dodatno smanjeni jer eto, neka kompletni teret nose upscale rješenja i FG. Još kada se veći dio PC publike prebaci na kartice s FG-om, bojim se na što će to ličiti.

Ako će raditi ofrlje, to će se vidjeti i kroz prodaju PC igara. Kad imaš target platformu koja je za multiplatform igre PS5, smisleno bi bilo da se na sličnom PC hardveru vrti jednako ili bolje, razlika u arhitekturi odavno nije prepreka. Sve ostalo su isprike. Gameri će vjerujem to prepoznati, nema smisla prilagođavati se nerazumnim zahtjevima kad bi situacija trebala biti obratna. I nije čak sve ni u hardveru ako imaš najrasprostranjeniji engine UE5 koji i dalje nije dovoljno prilagođen aktualnim platformama.

Zero nije te dugo bilo u PC gamingu 😊 vrti se bolje u tome i je problem. Iste postavke u mutliplatform igri ce jedna 3060 ili 4060 bolje izgurat nego PS5. Problem su nove igre, ono sto se sada pokusava progurati kao normalno. Zblurane genericke UE5 igre bez duse. Isto tako prezentira se da jos neizasla graficka vrti igru staru 5 godina u 29fpsa