Otvaram ovakvu temu zdravlje i ljepota š jer opet sam poÄeo Äitat korisne savjete u vezi zdravlja.
Naletim tako na Älanke Äiji autori znaju bit i sami lijeÄnici i nutricionisti.
Kako to postiÄi da budeÅ” zdrav vrlo je zahtjevan podvig. Nema formule niti dobrog savjeta kako treba živjeti da Äe koristit ama baÅ” svakome da budeÅ” zdrav kao bik jer svaki Äovjek je individua za sebe.
A korisni savjeti vrlo Äesto iznerviraju mlaÄu populaciju i smatraju to soljenjem pameti.
Bio sam takav i nisam sluÅ”ao nikad starije Å”ta trabunjaju. Možda se svijet promjenio i uÄe nekaj u jedno uho a izaÄe na drugoš.
No možemo znati Å”to je korisno a Å”to nije za veÄinu ljudi.
Zagovornik sam tradicionalne medicine u smislu hrane kao lijek.
Ono si Å”to jedeÅ” je stara narodna izreka. Kaže se joÅ” da ne živimo da bi jeli veÄ jedemo da bi živjeli. Ponekad i sam jedem smeÄe od hrane odnosno hrane koja nije hranjiva a puna je kemija i umjetnih tvari, konzervansa i tad se osjeÄam ko morski pas proždrljivac koji poždere i automobilske reg tablice.
Äesto se spominje ovdje Lino i Nutella i sl. proizvodi a Nutella koju obožavam i k tome je joÅ” najskuplja kao ljeÅ”njak-Äoko krema a sastoji se veÄinom od Å”eÄera i palminog ulja te kakao maslaca koji daje boju i aromu.
Postoji par videa na YT baÅ” o Nutelli koji pokazuje presjek postotka sastojaka kada se ide termiÄki obradit i sav sastojak kreme se sveo na Å”eÄere i ulja.
Trujemo se baÅ” sa stilom.
Fast food hrana i brzo pržena poput krumpiriÄa i Äipseva koji je skoro pa dio moje svakodnevice u ishrani. Pomfrit viÅ”e nego Äips ali isti je to k.
BaÅ” eto taj peÄeni krumpiriÄ oÅ”teÄuje mozak i smanjuje nam inteligenciju a i deblja nas. Morat Äu ga smanjit jer primjeÄujem da mi koncetracija naglo opada. Nisu samo leta u pitanju veÄ hrana.
Želim sebi i drugima dobro zdravlje. Da ne punimo i optereÄujemo zdravstveni sustav svojim posjetima ljeÄnicima jer nije ni njima lako. Bolesti ima sve viÅ”e.
Tko želi može podjelit neke svoje savjete a ko ga briga baŔ za zdravlje ili mu svejedno, neka odjebe ovu temu ili iztroluje je do jaja. DobrodoŔao je svak i svaki komentar.
Ja se sad odoh kupat i malo upit sunÄanog vitamina.