Budi i ostani zdrav!
Bulgur kojeg često imam na jelovniku. Dođe mi slično kao riža.
Dal je to sve istina što piše u članku za zdravstvene benefite nemam pojma ali nije sigurno štetan. Ukusan je i baš bih ga i mogao jesti svaki dan.
Ovo nije zajebancija nit mit već za istač. Suhe smokve su lijek za probavu. Samo kaj ih ja pojedem više od jedne.
Ja se nakon njih tak fino da oprostite na izrazu isprdim i pokenjam da to je divota jedna. Nakon toga se osjeti olakšanje.
Imam ih pun lulek. Nabralo se, posušilo, ispralo i u vrečici stoji sa lovrovim listovima za svježinu i aromatizam.
Svakako da nisu zdravi "energetski napici" a kava popijena ne nabrzaka već opušteno i u miru jedna do dvije djeluje kao stimulans.
https://www.vecernji.ba/vijesti/ovo-je-najgore-pice-koje-ujutro-mozete-popiti-a-nije-kava-1792540
Skušu koju na moru i najčešće jedem na gradele ali i srdele su na vrhu najzdravijih plavih riba.
Tu znam često kupovat. Domaća dimljena kibasica. Zadnji put kad sam bio u dućanu i gledao od suhomesntih baš tu da je uzmem ali dobro da je nisu imali.
Ljudi tj. potrošači sve više prijavljuju inspektoratu loše artikle i po zdravlju opasne za život što se kasnijim ispativanjem ustanovi.
Belupo povlači svoj lijek Lumidol otopinu od 50 i 100 mg zbog pogrešnog otisnutog roka valjnosti.
Svakako da treba pripaziti koje namirnice u trenutnom termalnom obliku poput krumpira, jaja pa i gljiva iako njih podgrijem na pizzi kad mi ostane dio za drugi dan.
Krumpir je opasan ako ostane viška ali ako se od njega naprave odmah njoke tada mu se vijek produlji. Tako ja radim. Sve termički obrađene namirnice treba držati u frižideru ako ne mislite pojesti u toku dana što je osnovno.
S druge strane od nekih nabrojenih tzv. opasnih namirnica odnosno koje su opasne ako ih se ide podgrijavati. One nisu opasne baš za svakog.
Podgrijavam rižu i piletinu barem jednom tjedno dugi niz godina jer toga se uvijek skuha više i hvala Bogu ne smeta mi za zdravlje ili se trujem pomalo svih tih godina.
Što ne važi za sve organizme jer nekom odmah neće dobro sjesti na želudac.
https://n1info.hr/magazin/lifestyle/sedam-namirnica-koje-postaju-otrovne-kad-ih-se-podgrije/
Ovo sam otprilike već znao po krvnim grupama pa vidite i za sebe. Imam i knjigu upravo o prehrani po krvnim grupama.
Pošto sam A+ ne smijem puno meseka, više povrča i mliječnih nus proizvoda a za meseko mi je bed jer ga imam svaki dan a od alkohola pivicu nesmijem i sok od naranđe a on mi je najdraži dok pivicu tu i tam si maznem, zavisno o prilici i podlozi tak da je OK. Za kavicu niš ne piše.
Imam A+ i jedem meso stalno, nemrem zamisliti da ne jedem meso
Vrlo zanimljivo. Ibuprofen je i ovdje vrlo popularan analgetik, stoga mozak radi sto na sat.
Potvrđujem sve za dunju i u bilo kojem obliku su odlične. Pospješuje probavu. Najbolji je ipak kompot od dunja za dobar ispuh. Mogu se koristit čak i suhi listovi za čaj.
Dunju odmalena konzumiram jer smo imali na vrtu nekoliko stabala i od njih se radil pekmez zajedno sa jabukama jer samo od dunja je pekmez onako suhoparan jer nema dovoljno soka i slada da se stvori želatina prilikom kuhanja pa su se dodavale najčešće jabuke.
Čaj od voćke dunje je prije svega aromatičan i zdrav. Zbog obilatosti vlaknima koji su uz vitamin c i minerale najzastupljeniji u sastavu dunje pa tim pospješuje probavu i održava crijevnu floru.
Vino od dunje no go, slatko ko titanova krva grupa.
To često pričam drugima koji izbjegavaju masnu hranu, razna ulja i mesne proizvode pa i jajca jer se boje ili imaju već povišen kolesterol pa im velim da im nije od tog povišen i da im je to od kruhova, peciva i kad to jedu sa mesom dobi se užasna kombinacija za začepljenje žila. Pa me čudno gledaju.
Samo meso bez ugljikohidrata je zdravo i potrebno. A to smo i u osnovnoj učili iz kemije u vezi nezasičenih masnih kiselina.
Također šećeri pa i razna voća kojeg ne valja previše jest osim povrća kojeg ni u izobilju.
Evo sad vidim članak o tom neki doktor govori identično.
Još jedno istraživanje za Ibuprofen. Nisam ga nikad pio zbog drugih nuspojava koje može izazvati a i veća je štetnost za jetru i bubrege.
Šećeraši i oni koji vole slatko, po novim istraživanjima ovaj analgetik smanjuje želju za slatkim.
Ako ovo niste znali, po Ravliću janjetina za večeru poput lijeka.
Gospoda koja jede i voli janjetinu sad će je jest i voljet još i više.
https://ravlic.com/savjeti-iz-mesnice/3-dobra-razloga-za-janjetinu-za-veceru