maverick baš ih je lipo vidit.

A vidiš s druge strane, ja kada bi hodala gradom i vidjela park koji je pun muških ljudi, i samo muških ljudi bez i jedne žene na vidiku, ja kroz taj park nebi ni prolazila. Jutro ili večer, crnci ili bijelci, samo bi zaobišla. Jer kao žensko, nebi riskirala ni interakciju, pogled, bilo kakvu pažnju.

I to ne zato što su stranci, nego znam da nekim ljudima ne treba puno za "povod", doslovno je dovoljno samo da postojiš.

15 dana kasnije
10 dana kasnije

Brijac

A baš i nije nešto novi. Prije godinu i pol možda i manje neš sam tak stavio sa te stranice sim. Bilo mi fora zbog imena koja se podudaraju ali niko nije skužil.

4 mjeseci kasnije
  • Brijac

•  
    •  
    •  
    •  

Nekad jedna od najpoželjnijih država za život.

Brijac nitko ne spominje da su bijelci i domaci uzrok pucnjava…

Ako su se i doselili problematični, sigurno nisu došli bez volje većine stanovništva. Tak da, autor si vlastite propasti u tom kontekstu, a to s bombaškim napadima i maloljetničkim bandama kojima manipuliraju je posebna vrsta društvenog problema kojeg su si kreirali i to nije od jučer.

Bijelaca ionako ima manje od 10% na svijetu. Vec smo "replaced".

2 mjeseci kasnije

Evo, samo kratka anegdota na ovu temu.

Idem neki dan u Studenac (btw, užasni dućani, a ima ih na svakih 300m) po pecivo. Puno radnika, pauza je. Svi "naši" pravi, domaći, bijeli radnici s onakvim rukama što crnim, što bijelim od morta, blata, žbuke, grabe pecivo i kruh bez zaštite.

Dođe ovaj strani, "fujfuj" Nepalac/Indijac, što već. Uzme onu zaštitnu rukavicu, uzme pecivo, baci rukavicu i lijepo ode na blagajnu.

Moja 2 centa.

Tzereen

Oces rec da je vec naucen ne pustat otiske prsta kad uzima stvar po trgovini?

Naši se naradili i umiru od gladi pa ne stignu misliti još i na higijenu, za razliku od ovog statiste.😃

Zaštitne rukavice su kontrola stanovništa od strane “stručnjaka”. 🙃

Zaštitne rukavice su oličenje kulture i empatije prema drugima. Nekoliko puta sam zamolio ljude po Kauflandu i lidlu da stave rukavice pa se još krenu derat na mene.

Još bi reko ok da samo uzmeš kruh i odeš. Ne, on/ona pipa koji mu je najbolji.

Vjerojatno filipinac a ne indijac, filipi su jako osjetljivi na higijenu, pristojni ponizni pitomi zahvalni i prilagodljivi, radim s njima priko 10 godina po brodovima i svaki dan mi olaksaju ili ulipsaju, grle me i placu kad idem doma, godinama nakon i dalje salju poruke i pitaju kako sam, cestitaju bozice, nove godine itd. Njih bi prima i bez radne dozvole. Indijci su takvi, pricam o visoko skolovanim oficirima koji imaju status "čunki" tamo u svojoj kanalizaciji od zemlje a ne ovima bez skole koji nama dolaze, da sam u dosta ugovora od prakticnih i ozbiljnih charterera za prijevoz plina procita jasno naglasenu stavku da brod mora bit manned sa europskim casnicima, a ne indijskim. To dovoljno govori o njihovim radnim navikama i sposobnostima, higijenu cu izostavit jer se istu pritom ne uzima u obzir ali ona je toliko porazavajuca da je za ispovracat se. Njih nebi prima u zemlju ni da su jedini na svitu.

Blitz Priča mi kolegica iz bivše firme da imaju dosta stranaca.

O Filipincima sve najbolje. Da su vrijedni i pristojni. Nikad problema. I općenito da su pozitivni, vedri i nasmijani.

Drugi su valjda Uzbekistanci ili Pakistanci… Samo jednu riječ je rekla: Gamad.

Tako da sam od više ljudi čuo pozitivno o Filipincima.

Blitz identično je i moj otac nekad pričao o njima. Kad je preminuo, primili 10-ak mailova od filipinskih kolega, od naših ništa

Btw, ovi po ZG u trgovinama većinom već pričaju naš jezik, rade na blagajnama i uslužuju, dosta ugodni ljudi. Ni karakterno nam nisu daleko

Filipinci su skromni ljudi, naučeni ne imati ništa jer kod njih nije bajna situacija ali njihova ljubaznost nije proizašla iz toga već kućnog odgoja. Vrlo su pobožni ljudi u pravom smislu riječi što u startu znači da su bogobojazni i neće nauditi drugome i religija im je vrlo bitna a ne kao kod nas kad se obilježavaju vjerski blagdani pa čak se identificiraju kao vjernici a od toga pravoga ništa, jedno veliko 0. Priznaj ateista si i šlus.

Nikad neću zaboravit na moru vračajući se lokalni ljudi koje poznajem sa nedjeljne mise i u istom tom danu opsovali su Boga nekoliko puta pa i svojoj djeci a nemigu to ni napisati koliko mi je ružno jer im je to poštapalica.

Pitam se zar u crkvi ništa ne nauče o lijepom ponašanju pa i onda ako ti ne ide ništa od ruke.

Ne generaliziram ali u večini skučajeva takvi ljudi ne mogu biti bazično dobri.