The Great Replacement Theory
Ako su se i doselili problematični, sigurno nisu došli bez volje većine stanovništva. Tak da, autor si vlastite propasti u tom kontekstu, a to s bombaškim napadima i maloljetničkim bandama kojima manipuliraju je posebna vrsta društvenog problema kojeg su si kreirali i to nije od jučer.
Bijelaca ionako ima manje od 10% na svijetu. Vec smo "replaced".
Kao da nije dovoljno što uvoze radnike da bi uzimali naše poslove (koje nitko ne želi), sad uvoze i kriminalce. Što je nama naša borba dala?
Evo, samo kratka anegdota na ovu temu.
Idem neki dan u Studenac (btw, užasni dućani, a ima ih na svakih 300m) po pecivo. Puno radnika, pauza je. Svi "naši" pravi, domaći, bijeli radnici s onakvim rukama što crnim, što bijelim od morta, blata, žbuke, grabe pecivo i kruh bez zaštite.
Dođe ovaj strani, "fujfuj" Nepalac/Indijac, što već. Uzme onu zaštitnu rukavicu, uzme pecivo, baci rukavicu i lijepo ode na blagajnu.
Moja 2 centa.
Naši se naradili i umiru od gladi pa ne stignu misliti još i na higijenu, za razliku od ovog statiste.
Zaštitne rukavice su kontrola stanovništa od strane “stručnjaka”.
- Uređivano
Zaštitne rukavice su oličenje kulture i empatije prema drugima. Nekoliko puta sam zamolio ljude po Kauflandu i lidlu da stave rukavice pa se još krenu derat na mene.
Još bi reko ok da samo uzmeš kruh i odeš. Ne, on/ona pipa koji mu je najbolji.
Kakve rukavice, treba gradit imunitet.
Vjerojatno filipinac a ne indijac, filipi su jako osjetljivi na higijenu, pristojni ponizni pitomi zahvalni i prilagodljivi, radim s njima priko 10 godina po brodovima i svaki dan mi olaksaju ili ulipsaju, grle me i placu kad idem doma, godinama nakon i dalje salju poruke i pitaju kako sam, cestitaju bozice, nove godine itd. Njih bi prima i bez radne dozvole. Indijci su takvi, pricam o visoko skolovanim oficirima koji imaju status "čunki" tamo u svojoj kanalizaciji od zemlje a ne ovima bez skole koji nama dolaze, da sam u dosta ugovora od prakticnih i ozbiljnih charterera za prijevoz plina procita jasno naglasenu stavku da brod mora bit manned sa europskim casnicima, a ne indijskim. To dovoljno govori o njihovim radnim navikama i sposobnostima, higijenu cu izostavit jer se istu pritom ne uzima u obzir ali ona je toliko porazavajuca da je za ispovracat se. Njih nebi prima u zemlju ni da su jedini na svitu.
Blitz Priča mi kolegica iz bivše firme da imaju dosta stranaca.
O Filipincima sve najbolje. Da su vrijedni i pristojni. Nikad problema. I općenito da su pozitivni, vedri i nasmijani.
Drugi su valjda Uzbekistanci ili Pakistanci… Samo jednu riječ je rekla: Gamad.
Tako da sam od više ljudi čuo pozitivno o Filipincima.
Filipinci su skromni ljudi, naučeni ne imati ništa jer kod njih nije bajna situacija ali njihova ljubaznost nije proizašla iz toga već kućnog odgoja. Vrlo su pobožni ljudi u pravom smislu riječi što u startu znači da su bogobojazni i neće nauditi drugome i religija im je vrlo bitna a ne kao kod nas kad se obilježavaju vjerski blagdani pa čak se identificiraju kao vjernici a od toga pravoga ništa, jedno veliko 0. Priznaj ateista si i šlus.
Nikad neću zaboravit na moru vračajući se lokalni ljudi koje poznajem sa nedjeljne mise i u istom tom danu opsovali su Boga nekoliko puta pa i svojoj djeci a nemigu to ni napisati koliko mi je ružno jer im je to poštapalica.
Pitam se zar u crkvi ništa ne nauče o lijepom ponašanju pa i onda ako ti ne ide ništa od ruke.
Ne generaliziram ali u večini skučajeva takvi ljudi ne mogu biti bazično dobri.
Filipinci i Nepalci sve 5. Ljudi došli trbuhom za kruhom i rade. Afganistanci, Palestinci, Sirijci i ostali neradnici/silovatelji/ubojice nazad odakle ste došli.
- Uređivano
Kod mene stanovala indijka, studirala neki kurac u laboratoriju, zdere sve rukama i kruto i polutekuce, a u stanu joj smrdilo za popizditi. Ovako je bila pristojna i sve 5. Indijci je poznato da su puzgavi ko vrag.
Imam kolegu iz Švicarske kojem je mama filipinka i o momku samo sve najbolje.
S Neplacima nisam imao iskustva, niti znam ikoga da je imao.
Di ona to radi lol?! Pakistanci su poznati šljam, a i sta to oni uopće znaju raditi? Kod nas skoro sve sto je došlo iz Afganistana i takvih vukojebina nije bilo zanista. Sirijici i Afrikanci pak ok dečkiju bilo i jos ima nekoliko u firmi.
- Uređivano
Brijac Nepalci
Nepalci su skroz druga priča od filipinaca.
Bar po pristupu osobnoj higijeni i čistoći okoline.
Priča mi poznanik koji im je iznajmljivao prostor za stanovanje da su ga u dva mjeseca pretvorili iz novo adaptiranog i uređenog stana u apsolutni svinjac. Razmazuju stvari po zidovima, pljuju na pod, nepojedenu hranu bacaju u kadu i onda to tak stoji i gnjili.
Kaže da su zidovi još uvijek smeđi i masni i da ništa s čim proba premaljati ne pokriva ništa.
Sori, ali 300 000 godina nitko ne nosi rukavice da bi uzeo i jeo kruh i sad u zadnjih 10 godina je najedamput to neka velika norma i očekuje se da svaki put stavljam plastične jednokratne rukavice, a s druge strane plastične slamke ne smijem dobit jer jednokratna plastika bad.
Kad sam ja bio mali, klinci u vrtiću su se igrali u pješćanicima u koje su redovito pišali psi lutalice. Znali su imat puna usta pjeska.
Nije ni čudo da se rađa sve više alergičara i da je imunitet najgori u povijesti.