Još bi se samo nadovezao na ovo:
Fico Ova je rasprava ogledni primjer zasto konzole imaju kontinuirani rast zakljucavanja jednostavnih i nepotrebno naplacenih stvari poput online igranja ili grafickih postavki, dok na PC-u toga nema.
Ljudi su prihvatili naplatu online igranja tako da im je to Sony zakapirao s "besplatnim mjesečnim igrama". To je bio njihov proposition value - evo tražimo od vas da nam plaćate od sada mogućnost online igranja i skladištenje saveova na serverima (što je na PC-u besplatno i dalje), no nudimo odmah u toj usluzi 2-3 igre besplatno. Ljudi su to prihvatili jer hej, "besplatne igre". 🙃
Tako tržište funkcionira. Da nisu i da je nastala ovakva hajka, možda danas online igranje bi i dalje bilo besplatno na PS konzolama. No nije, ljudi vole dobiti "besplatno" stvari, a korporacije vole zarađivati.
prayer Ja bih prvo ne stavio igru globalno i mjesecima kasnije povukao tepih ispod nogu stotinama tisuća igrača. Sony je ovdje kriv, koliko god se drukčije htjelo gledati.
Sony je korporacija poput Valvea koja želi zaraditi - on zaradi od prodaje igre, Valve od svoje provizije (jednaki su i jedni i drugi, što god njihov PR govorio). Na tebi je da čitaš što točno kupuješ, tako je to inače u životu. Malo tko čita famozna "sitna slova" pa su svi jako buntovni dok ih stignu ta "sitna slova". Najlakše je staviti sebe u ulogu žrtvu i praviti se lud. Prilično sam siguran da su najglasniji u cijeloj priči review bombinga ovi koji si mogu bez problema složiti PSN account, a ne žele iz xyz razloga povezati accountove, iako jasno piše od prvog dana da je to potrebno.
Da ponovim već ne znam koji put, od prvog dana piše da ti treba PSN account. Meni dalje od toga rasprava nema smisla.