• Gaming Vijesti
  • Tri mjeseca nakon izlaska Helldiversa 2, Sony PC igračima uvjetovao logiranje na PSN

Ali pretjerana je reakcija. Nije igra smeće pa da je treba ovako ocjenjivati.

Sony je to loše komunicirao (činjenica), kao što je činjenica da od day one piše da je potreban PSN account. Valjda si osoba može prvo provjeriti ako moze složiti svoj PSN account prije nego li potroši 40€ na igru.

Par je scenarija:

1/ Valve će uz Sonyjev blagoslov svima refundati igru koju zbog ovog policyja ne mogu vise legalno igrati igru

2/ Sony će naći drugo rješenje za tržišta gdje nisu dostupni.

Ovi treći koji se žale da moraju povezati account, a žive u državi gdje je PlayStation službeno dostupan, sorry, piše to od početka, tvoj problem što ne čitaš dok kupuješ što točno kupuješ.

Sci znaju tko je sjebo, developer zna tko je sjebo, samo birano drustvo ovdje nezna. I ovi koji kao nisu Sonyevci, a prikriveni su, najgori fenbojcici

Deadwalker 2/ Sony će naći drugo rješenje za tržišta gdje nisu dostupni

Imam ja rješenje. Neka jebeno ostave kako je do sada bilo i onda sa idućom igrom to najave kako spada i onemoguće kupovinu bez provjere PSN acc.

Alaj ga komplicirate.

Nek su PC gameri kmečavci, zato alpha konzolaši u 2024. još dobivaju igre zaključane u 30fps što je sramotno.

maverick Da samo nemoj zaboravit da moraš mjesečno plaćat da bi pristupio velikoj, možda i najvećoj komponenti igre( ovisi koja je) koju si već platio po punoj cijeni.

Al neka, pc gameri su kmečavci

chono

Ne govorim o ograničenjima, govorim o tome da je Steam kao kompanija znao da će bit potreban PSN account za igranje na PC-u, isto kak su znali i ovi iz Sonya.

Mogu se donekle složit s vama da je odigrano / rečeno / prezentirano na pomalo mutav način, al onda mi je isto tak i mutavo da rokate samo po Sonyu.

maverick onemoguće kupovinu bez provjere PSN acc.

Zašto bi? Možda je nekome OK kupiti igru iz nepodržane PS zemlje i igrati tako (i riskirati eventualni ban prema tos-u). Ljudi godinama se tako ovdje igraju na Xboxu (ovih 5 što ima Xbox). Ono, valjda je netko toliko bistar u glavi da može pročitati što je potrebno imati prije kupovine / korištenja neke igre.

Fascinantan mi je inače taj obrazac kod odraslih "pravit ću se lud i preuzeti nikakvu odgovornost za ono što radim u životu, ali ako me netko naguzi, onda ću biti buntovan kontra sistema". Po meni bilo kakva rasprava završava na točki da je pisalo od prvog dana da ti treba PSN account. Ja bih prvo provjerio (da nemam Playstation) mogu li isti uopće kreirati, prije nego li iskeširam 40 EUR.

Deadwalker razumijem šta pričaš, ali smatram da Sony treba u ovom slučaju napraviti presedan.

Ispasti će good Guy, Backslash će se povući, a sa svim iducim igrama neka idu novom politikom posjedovanja psn acc. I onda neka gameri odluče hoće li praviti još jedan acc u nizu ili neće.

Easy win, a pucaju si u nogu.

Zbilja ne razumijem…

RickBarry Da samo nemoj zaboravit da moraš mjesečno plaćat da bi pristupio velikoj, možda i najvećoj komponenti igre( ovisi koja je) koju si već platio po punoj cijeni.

Ne shvaćaš. Treba održavati servere 😂

chono ja nisam videl niti jedan post koji brani bilo koga, sere se s razlogom po razmazenoj pc gaming populaciji, i to je to, vrlo jednostavno.

A to da Steam nema veze s nicim je zabluda i svi znamo da ti ruka ide gore dolje na sam spomen svetog imena.

Znaci Valve je bez problema mogel rec Sony idiotima, nemate sve zemlje podrzane, aj bok dok to ne rijesite, tak se to radi PC ratnice, a kaj je najsmjesnije nit ne igras Helldivers tak da ne kuzim kaj uopce imas pricat bilo kaj na tu temu.

Deadwalker Ja bih prvo provjerio (da nemam Playstation) mogu li isti uopće kreirati, prije nego li iskeširam 40 EUR.

Ja bih prvo ne stavio igru globalno i mjesecima kasnije povukao tepih ispod nogu stotinama tisuća igrača. Sony je ovdje kriv, koliko god se drukčije htjelo gledati.

Da li su mogli staviti igru na Steam tek kad je log-in problem riješen? Jesu.

Da li su nakon što log-in problem nije bio riješen i dalje prodavali igru ljudima u nepodržanim zemljama znajuči vrlo dobro da ju kasnije neće moći igrati? Jesu.

Da li su ljudi koji su kupili igru da je log-in radio mogli napraviti refund igre u dovoljnom kratkom roku iako se ne nalaze u nepodržanim/podržanim zemljama? Jesu.

Niti jedna igra u povjesti Steam-a ovakvo što nije izvela. Ovo je za mene čista krađa.

Još bi se samo nadovezao na ovo:

Fico Ova je rasprava ogledni primjer zasto konzole imaju kontinuirani rast zakljucavanja jednostavnih i nepotrebno naplacenih stvari poput online igranja ili grafickih postavki, dok na PC-u toga nema.

Ljudi su prihvatili naplatu online igranja tako da im je to Sony zakapirao s "besplatnim mjesečnim igrama". To je bio njihov proposition value - evo tražimo od vas da nam plaćate od sada mogućnost online igranja i skladištenje saveova na serverima (što je na PC-u besplatno i dalje), no nudimo odmah u toj usluzi 2-3 igre besplatno. Ljudi su to prihvatili jer hej, "besplatne igre". 🙃

Tako tržište funkcionira. Da nisu i da je nastala ovakva hajka, možda danas online igranje bi i dalje bilo besplatno na PS konzolama. No nije, ljudi vole dobiti "besplatno" stvari, a korporacije vole zarađivati.

prayer Ja bih prvo ne stavio igru globalno i mjesecima kasnije povukao tepih ispod nogu stotinama tisuća igrača. Sony je ovdje kriv, koliko god se drukčije htjelo gledati.

Sony je korporacija poput Valvea koja želi zaraditi - on zaradi od prodaje igre, Valve od svoje provizije (jednaki su i jedni i drugi, što god njihov PR govorio). Na tebi je da čitaš što točno kupuješ, tako je to inače u životu. Malo tko čita famozna "sitna slova" pa su svi jako buntovni dok ih stignu ta "sitna slova". Najlakše je staviti sebe u ulogu žrtvu i praviti se lud. Prilično sam siguran da su najglasniji u cijeloj priči review bombinga ovi koji si mogu bez problema složiti PSN account, a ne žele iz xyz razloga povezati accountove, iako jasno piše od prvog dana da je to potrebno.

Da ponovim već ne znam koji put, od prvog dana piše da ti treba PSN account. Meni dalje od toga rasprava nema smisla.

A da sacekamo taj 30.5 da vidimo oceli se naci rjesenje za te igrace koji nemogu napravit PSN acc? Ocete pristat kmecat ako Sony kaze ok za te regije netriba link?

Deadwalker Sony je korporacija poput Valvea

Istina, ali Valve ljude nikad nije zajebao nikoga za razliku od Sony-a. Hočemo se prisjetiti kako su dali zelenu zastavu CP77 na PSN u krš stanju samo da bi se kasnije pravili mutavi da ne daju refund i da pitaju developera? Ovo im je drugi strike ovdje, opet sa mutnim poslovima samo što im na ovoj platformi ovakve pizdarije ne prolaze.

Ali generalno se ne slažemo, možemo se tako do sutra prepirati. Ti misliš da je kupac kriv, ja mislim da je izdavač/developer kriv. Budemo vidjeli šta će se izjasniti, ali do tada će recenzije goriti, kao što bi i trebale.

Deadwalker Da ponovim već ne znam koji put, od prvog dana piše da ti treba PSN account. Meni dalje od toga rasprava nema smisla.

Da li su mogli staviti igru na Steam tek kad je log-in problem riješen? Jesu.

Da li su nakon što log-in problem nije bio riješen i dalje prodavali igru ljudima u nepodržanim zemljama znajuči vrlo dobro da ju kasnije neće moći igrati? Jesu.

Da li su ljudi koji su kupili igru da je log-in radio mogli napraviti refund igre u dovoljnom kratkom roku iako se ne nalaze u nepodržanim/podržanim zemljama? Jesu.

EDIT: Čini se da Sony ovdje direktno krši GDPR što te sada uvjetuje da predaš svoje privatne podatke da imaš pristup usluzi dok prije nije bilo tako.

https://gdpr-info.eu/issues/consent/

a sto ak mi je Steam stavljan na irsku a moj PSN je americki? mozda je glupo pitanje al sam se pogubio sad 😃

Genesis

Probao sam se jučer spojiti da vidim da li mi je igra brickana jer imam Austrijski Steam i Hrvatski PSN. Uglavnom prebaci te na lokalni PSN i normalno se spojiš, tipa mene je prebacilo na Austrijski iako imam Hrvatski account 🙂

prayer onda je to smart da te spaja u lokalnoj regiji…e sad jel to utjece na ping? hmm

Genesis

A ne ne, to za PSN služi samo za autentifikaciju da spojis svoj PSN račun na Helldivers 2. Trenutno nema nikoju korisnu svrhu tebi direkt osim valjda da ti uzima podatke 🤷‍♂️ I dalje se igraš sa lokalnih servera gdje se nalaziš.