Kingdom Come: Deliverance II
Nisam igrao prvi dio pa ne mogu baš povući neku usporedbu, ali recimo luk sam jučer levelao tako što sam otišao na neki shooting range i samo pucao u mete, išlo je to dosta brzo. Ima i natjecanje u kojem se može sudjelovati na istom tom mjestu i okej se zaradi za početak kad se nema novaca.
Sejvanje je još uvijek kroz šnaps i spavanje (mislim samo u vlastitim krevetima), ali sad imaju exit save i to se može exploitat, na konzolama valjda potraje par sekundi da odeš na save and exit i onda samo continue, kak sam shvatio ne gasi igru. Na pc-u ugasi skroz igru pa sam instalirao quicksave mod da se spasim tog izlaženja.
Za alkemiju ne znam kakva je bila u prvom, ovdje je dosta "hands on" pristup, staneš pred kotlić i praviš napikat, dodaješ sastojke, prokuhavaš određeno dugo vremena i tako to. Slično za kovanje, radiš sve ručno.
horoathos alchemija je ista otprilike onda
Imas redoslijed kak što dodaš. Imaš u jedinici perkove da mozes autobrewat kasnije. Ili da dobijes 3 ako manualno brewas.
Smithing je meni top
Radim mačeve i sjekire te ih prodajem
- Uređivano
Godwinov voice acting je toliko bolji nego u jedinici
Btw, primjetio sam fa ima njurtganja da je igra prelagana kada se nabildamo jer nema skaliranja.
I tu dolazimo do standarda:
- "koji kurac će mi lvli i perkovi kada neprijatelj skalira i nema smisla jer su spužve"
- "koji kurac će mi neprijatelji koji ne skaliraju jer sam posto nedodirljiv"
Btw, opcija za automatsko praćenje likova je pun pogodak; bilo na konju ili pješice!
Igra je teska zaraza, kad god krenem odigram 5h u komadu
Eto, Series S ipak nije crna ovca ove generacije, kapiš?
Zero Eto, Series S ipak nije crna ovca ove generacije, kapiš?
Za PC gaming je dobro da postoje konzole, inace bi sve išlo u smjeru UE5 sa upscale i FG…nekada najzahtjevniji CryEngine uz modifikacije sa KCD 2 potvrđuje da se može kad se hoce napraviti lijepa i optimizirana igra, Sony sa svojim naslovima je isto dobar primjer.
renda koji ne radi nista.
Heat Pa skoro sve što izlazi je UE5, ne računajući indie.
I zato je dobro za PC što postoje konzole, igre koje su u UE5 ce se bolje optimizirati da uredno vrte na konzolama, cest problem UE5 na PC-u je i Denuvo kojeg konzole nemaju. Za UE5 su najavljena poboljšanja tako da ce i taj engine biti zreo za prosjecni hardware u 2026, do tada upscaleri i FG pomažu.
solidmerlin doslovno savea na mjestu di jesi i nastavljas na tom istom mjestu, a ne potrosis nista.
renda to Series X radi svakako, quick resume. Ako pogines taj save ne pomaze.
solidmerlin pa a kak bi pomagal, zove se QUIT & save, znaci moras prekinut igru i tak mozes saveat "besplatno" ako ti ne smeta loading.
- Uređivano
Glavni quest je neusporedivno bolji od prošle igre.
Odmah na početku je bio quest da pronađem Mutt-a. Nisam ga završio jer sam krenuo nešto drugo.
Nakon 20 sati sam se napio u ciganskom kampu i to sa Cumansima, da bi me to sve skupa dovelo da sretnem svog psa…
I velika pohvala za mogućnost tri opcije predefiniranih odjevnih kombinacija; u inventoriju samo stisnem gumb i mijenja mi se oprema sa oklopom, crna obleka za stealth i malo elitnija sa visokom karizmom kada dođem u grad.
To mi je ogroman plus u igri.
Po pitanju sejvanja i napitaka za isti. Doslovno treba tri minute za kotlom da se skuha osam savior snapsa, (jednim kuhanjem se dobije 4 komada)! Meni je taj način sejvanja dobar. Nije samo spamanje quicksavea i onda kada nešto zajebem nema posljedica.
Ovo je totalno reaktivan svijet i posljedice, dobre ili loše su dio iskustva.