- Uređivano
Pročitaj USTAV Neznam zašto si nacionalno nastrojen ??
Pročitaj USTAV Neznam zašto si nacionalno nastrojen ??
Hahah Primorac idealan kandidat? Jedan od najlošijih ministara do sada, koji je nabio nekoliko milijardi duga koji se još otplacuje…lik koji je naručio za ministarstvo radove u vrijednosti preko 5 milijuna kuna bez pisanog traga zbog kojeg je država naknadno popušila 3 milijuna troškova za što nije odgovarao…lik koji je tražio da mu se omogući kupnja kuce u splitu koju je odmah drugi dan preprodao za duplu cijenu…lik koji je prvi poceo iskoristavanje da se pacijenti sa javnog zdravstvenog sustava guraju u njegov privatni…
Da ima imalo morala ne bi se više ikada pojavio u javnosti a kamoli kandidirao za bilo što.
A što se debate tice Raspudicka ih je sastrugala sve po redu…
Sve u svemu jad jadova…kao i zadnjih 30 godina.
Nemojte mi HDZ i muljanje u istu rečenicu, to je državotvorna stranka koja jamči stabilnost i sprečava podjele a ima i podršku katoličke crkve!
Selak kaj se mene tiče, pamtim ju po dobrom iz Petog Dana.
Među njima je i @HideooKoojima
od izbora imamo Zokija il Dragana, ovo ostalo nema ni 5% sanse….
Dr. Hebrang je priznao u jednom podcastu da kad je on bio kandidat da su mu nudili listiće sa glasovima i da se izbori namještaju.
Mislim da se ništa nije promjenilo u vezi toga. Kada je npr. mister Mikšić bio kandidat htio je svoje ljude iz tima da samo nadgledavaju brojanje pa im nisu dopustili. Muljaža onda i sada. Prema tome koliko onda naša izlaznost na izbore ima nekog utjecaja na ishod. Rekao bih 0 %, odnosno da se zadovolje logistički pokazatelji koliko ljudi glasalo a koliko nije.
A mi imamo osjećaj ponosa što smo sudjelovali u demokratskim izborima i naš glas je pridonio nečemu.
Sudeći prema svemu opet će pobjediti mister Milanović jer mislim da je HDZ namjerno stavio najlošijeg kandidata za utrku. Nema šanse protiv Milanovića nikakve a da je primjerice Primorac u nekoj drugoj stranci a ne u HDZ bio bi među ovih 5 %.
I HDZ-u i SDP-u paše ovakva status quo pozicija. Obje stranke su zadovoljene nekim vidom vladavine. HDZ daje premijera a SDP predsjednika i obratno i tako to ide u krug punih 20-tak godina.
Kontradiktoran si, ako su izbori namješteni, zašto bi oporbeni kandidat opet po svim mogućim anketama bio u značajnoj prednosti? Na izbore treba izaći, sad i na svake sljedeće dok je netko živ.
TITANXIS I HDZ-u i SDP-u paše ovakva status quo pozicija. Obje stranke su zadovoljene nekim vidom vladavine. HDZ daje premijera a SDP predsjednika i obratno i tako to ide u krug punih 20-tak godina.
Možeš biti siguran da HDZ želi apsolutnu vlast i da to nimalo ne bi promjenilo politički narativ koji se uglavnom svodi na prepucavanja između te dvije stranke. HDZ u ovom trenutku i dalje nema dovoljno jakog kandidata, što zbog afera, što zbog toga jer jednostavno pored Plenkovića nema profila osobe koja je dovoljno politički i retorički potkovana da ide u debatu s Zokijem ili dodatno prikupljanje glasova van stranačkog tijela. Primorac bi trebao biti protuteža i "rutinski" predsjednik, ali to neće proći jer samo po sebi nije dovoljno pored toga što su i njemu uspjeli iskopati sumnjive poslove. HDZ-ova mašinerija će ga podržati, ali izvjesno je da neće u drugom krugu uspjeti okupiti kritičnu masu koja želi promjenu na čelu države jer za to nisu stvoreni preduvjeti.
Vidiš i sam da se te dvije stranke vrte i izmjenjuju sa svojim satelitima koji im katkad zatrebaju.
Sve to po anketama meni stvara neki lažni privid jer na kraju se desi nagli preokret.
Npr. ovdje na forumu tko je sve za HDZ, u manjini su takvi i HDZ po večini nas ne bi nikad došao više na vlast a HDZ je dobio prošle izbore. Mi smo Hrvatska u malom jer nas je svakakvih ovdje sa različitim stavovima i razmišljanjima ali većina nas će se složit oko toga da HDZ nije dobra stranka za večinsko stanovništvo. Tako diše i ostatak Hrvatske.
Ne velim da ne treba ići glasati jer to je građanska dužnost ali koja korist narodu od toga.
Među najskupljim zemljama smo u EU a kupovna moć slabi. Neračunaj kredite i otplate na rate. Idemo prema dolje a pojedinci se uzdižu.
TITANXIS lažni privid
Jedini lažni privid je da se u Hrvatskoj dvije stranke izmjenjuju.
Jeste izašli na izbore?
Jesam, ali izlaznost je žalosna.
Ha ne mogu ni kriviti ljude, ja isto polako odustajem od ove države.
Prošli izbori su imali dobru izlaznost. Na ove realno nemaš što izlazit, nikad nije bio jasniji pobjednik
Predsjednički u prvom krugu nisu nikad zanimljivi.
Jesam i razočaran izborom ali nadam se preokretu u drugom krugu nekim golom u 95 minuti
HideooKoojima Jedino ak ga ti primis i ak nema veze s izborima. Kreni noge sirit
TITANXIS Među najskupljim zemljama smo u EU a kupovna moć slabi. Neračunaj kredite i otplate na rate. Idemo prema dolje a pojedinci se uzdižu.
U hrvatskoj se nikad ne živi bolje nego danas. Standard nikad viši, troši se nemilice, a hrvati su full blizu prosjeka EU. Stvarno dobro živimo.
Sad baš rekli da je Dragan Primorac potrošio oko 770 tisuća eura za svoju kampanju i to je sad bačen novac u vjetar jer Zoran će vjerojatno pobjedit.
TITANXIS Kada pogledamo da je prosjecna placa u HR između 1000-1500e, a gdje ipak vecina ima placu prema manjem iznosu ja se često zapitam nakon par min voznje Zagrebom kako ljudi uspijevaju imati takva skupa vozila, vlastite stanove, idu na more i zimovanja. Poneki čak imaju i aprtmane.
O punim kaficima u podne za vrijeme radnog tjedna da ne spominjem.
Uz to kako kazes, svake godine rekordne potrošnje za blagdane.
Mora da svaki drugi radno sposobni covjek radi barem 2 posla, jer po svemu statistika ne drži vodu ili sam ja lud.
Jel to ludi Zoka Milanović uzeo u 5. i 6. izbornoj. To je vijest dana.
Svake izbore se čudim koliko smo glup narod.. moram prestati.
GLASAJ ZA DRAGANA!11!!1!
Nadam se da će Dragan Primorac osvojiti izbore evo ovih dana maksimalno mobilizirao ljude da daju glas Primorcu …
Evo danas je sučeljavanje pa gledaj slobodno tko će pobjedit.
Počinje Milanovićeva večera. Pojest će Drageca u političkom smislu.
TITANXIS Stari moj za sada Primorac dere jako…
Milanče je mislio da ce ovo biti piece of cake.
Draganče ima sve zapisano i pripremali su ga.
resident_evil Fakat se vidi.
I dalje mislim da Milan pobjeđuje, ali Primorac se pripremio izvanredno.
I jedan i drugi govore svašta jedan protiv drugog i pitaj boga kaj je od toga istina.
Ako obojica govore istinu onda jao si ga nama.