Dr. Hebrang je priznao u jednom podcastu da kad je on bio kandidat da su mu nudili listiÄe sa glasovima i da se izbori namjeÅ”taju.
Mislim da se niÅ”ta nije promjenilo u vezi toga. Kada je npr. mister MikÅ”iÄ bio kandidat htio je svoje ljude iz tima da samo nadgledavaju brojanje pa im nisu dopustili. Muljaža onda i sada. Prema tome koliko onda naÅ”a izlaznost na izbore ima nekog utjecaja na ishod. Rekao bih 0 %, odnosno da se zadovolje logistiÄki pokazatelji koliko ljudi glasalo a koliko nije.
A mi imamo osjeÄaj ponosa Å”to smo sudjelovali u demokratskim izborima i naÅ” glas je pridonio neÄemu.
SudeÄi prema svemu opet Äe pobjediti mister MilanoviÄ jer mislim da je HDZ namjerno stavio najloÅ”ijeg kandidata za utrku. Nema Å”anse protiv MilanoviÄa nikakve a da je primjerice Primorac u nekoj drugoj stranci a ne u HDZ bio bi meÄu ovih 5 %.
I HDZ-u i SDP-u paŔe ovakva status quo pozicija. Obje stranke su zadovoljene nekim vidom vladavine. HDZ daje premijera a SDP predsjednika i obratno i tako to ide u krug punih 20-tak godina.