wooddiebone Jednakost ne može dovesti do nejednakosti.

A kako će biti kad u startu nismo svi jednaki u mnogočemu? Zbog toga napredak neke države vidi se i u skrbi za one najslabije i najugroženije.

Ostalo je manje-vise pokrio kolega @somethingwrong. Koliko god to teško nekima padalo, bez državnog intervencionizma u radni sektor i pravnog reguliranja (najbolje poticajima, a najgore kroz kazne) prave inicijative za rješavanje pitanja zastupljenosti manjina zapravo i nema. Naravno, čisto u okviru šire ekonomije ovo zapravo ne bi trebalo nositi nikakvu važnost, zato i jesu na snazi zakoni koji reguliraju ta prava i u RH.

Zero tako je, u ovom slučaju državni poticaji su najbolji motivator. Sa određenom razine kontrole. Because, humans.

I da

Fulali ste poantu, odnosno ja sam bio totalno nejasan.

Diskriminacija u korist nekoga je pozitivna za tog nekoga. Za drugog, u ovom slučaju poslodavca i druge kandidate je negativna.

Ne postoji pozitivna diskriminacija.

Svejedno: Jel treba diskriminirati neinvalide u korist invalida u zapošljavanju? Apsolutno da ako za to postoje potrebe, uvijeti i radi se o dvije podjednako kvalificirane osobe.

Znači nije ovo rant bio protiv poticanja zapošljavanja invalida.

Tema rasprave je diskriminacija pri zapošljavanju. Invalidi su totalno druga problematika i zaslužuju da se njima bavi odvojeno.

Ili netko tvrdi da je određena etnička pozadina jednaka invalidnosti pa se na to treba isto gledati? Taj bi se trebao zapitat.

Diskriminacija po osnovi rase, spola i seksualne orijentacije je ilegalna po svim zakonima uređenih zemalja.

Ovo što se događa u modernim zapadnim firmama, pogotovo ovo na kaj se referira tvit od kojeg je rasprava počela je ilegalno, nemoralno i krivo.

wooddiebone Ne postoji pozitivna diskriminacija

Zene, djeca i starija lica su pozitivno diskriminirani jer ne mogu u vojsku u slucaju rata 🤪

Baš sa ženom gledam katalog, i pita ona zašto nema pidžame za "njih" Ha-Ha-Ha

wooddiebone ti si se iz cijele priče fokusirao samo na invalide i inzistiraš da se da deklaracija vezano samo za invalide.

Meritokracija funkcionira samo u vrlo specijalnim slučajevima i okruženjima. Najbolji primjer koji opisuje situaciju je primjer visoko funkcionalne i pravedne meritokracije u vojnom poretku, recimo, posade ratnog broda.
        Svi članovi posade su imali istu startnu poziciju. Mlađima i sa manje znanja/iskustva zapovijedaju stariji, obučeniji, iskusniji.
        Prema testovima psiho-fizičkih sposobnosti se određuje uopće početak izobrazbe, a dalje i razvoj inherentnih sposobnosti.
        S iskustvom i zalaganjem se napreduje i ciklus se nastavlja.
        Netko će postati kapetan broda, netko kapetan strojarnice, netko glavni kuhar. Po željama, zalaganju i sposobnostima.

Ovaj primjer, koji se odvija u strogo izoliranom okruženju sa rigidnim pravilima se često koristi kao dobar primjer za organizaciju baziranu na sposobnostima i uspjesima.
        Ne funkcionira u otvorenom društvu i ima inherentnu grešku koja je i najveća slabost takve organizacije. Jaka je samo koliko je jaka važeća doktrina i vjera u nju. A doktrine se jako sporo mijenjaju.

Takve organizacije postoje unutar više ili manje otvorenih društava koja su prije određivala da potpuno zdrave žene ili pripadnici drugih rasa ili nacionalnosti ne mogu služiti vojsku ili biti pro vojnici npr. To je diskriminacija.
        Kad se dopustilo da žene mogu biti vojnici to nije diskriminacija, niti je ikome oduzelo posao koliko god to to pokušavao okrenuti.

Točno o tome se radi. Kad daš svima istu startnu poziciju, izobrazbu, uvjete, sve ostaje na pojedincu i njegovoj motivaciji.
        Sad samo ovo transferiraj na civilni život.

17 dana kasnije
        Povezano s diskusijom: [unknown discussion]

chono uopce me ne zanimaju ti nepopularni

Samo slusam asmontatea svog voljenog sarkazam.gif

Igra ce vjv biti bolja od last of us po svemu. Samo ne znam kako ce reagirati ljudi ako njen lik ne bude gay. Zapravo me strah svega kaj ce se desiti kad igra bude totalno normalna kaj ce se desiti. Morat cu posudit od nekoga plejku da probam jbt.

Rezem kurac na komade da ce dobit metu preko 90.

fensisuperstar evo ti asmontate je objasnio da se igra ne može prodati ako je glavni lik ružan.

Komentirao sam da je on ružan ko ponoć pa opet ima publike. Ha-Ha-Ha

Ne vjerujem da će ovo dobiti niske ocjene, ipak pričamo o NDu. Ali i da dobije, bmk, meni je ovo prodano prve sekunde trejlera kad sam čuo onaj synthwave

Mislin da san na gafu naletia na komentar da se taj tip pere jedanput tjedno.

To je dobro.

George Miller je bio ispred svih nas…

Ćelava, nejebiva i sa invaliditetom.

Kakav woke, ovaj Fury Road, ne znam kako sam ga pogledao samo 10x. Kad ona dođe, žmirim da mi se slučajno ne digne, inače se moram kazniti u ćošku s molitvom.

Solid_Snake

Tad woke nije bio nametljiv kao sad. Slažem se odličan film i lik. Kad se pojavilo u Mass Effect 2 svađao sam se sa frendom jer sam branio odluku Bioware da stave opciju da možeš penetrirati isti spol. Tko voli nek izvoli. Ali nije bilo forsano. Ovo što se danas dešava u svijetu vezano za filmove, serije, knjige, igre, Magic the Gathering karte i ostalo prešlo je svaku mjeru.

Pogledaj samo tri (pod tri mislim na ovaj novi IP) zadnje Uncharted igre. Ne možeš mi reći da ona crniknja (zabio ime) lomi Nathana, poslje i brata (2 vs 1) ko od šale. A sami znamo s kim se sve Nate mlatio u prve tri igre i izašao ko pobjednik. Nemam ja ništa protiv kad se napravi dobar ženski lik ali da onako ubija braću Drake come on.

Isto tako su jednom napravili utrku u slalomu men vs women. Mislim da je bila Anja Person koja je tad bila u prime protiv nekod muškog koji je jedva ulazio u drugu vožnju. Šta sw dogodilo? On je bio brži. Isto vrijedi i za fajtu. Dva muškarca protiv žene?? Frend mi trenira mma i pričao mi je kad je tek došao da li su mu da sparira sa najboljom iz kluba koja je čak bila kilu dvije teža od njega. A on teški početnik i nije mu mogla ništa.

Da se razumijemo kupiti ću igru day one i znam da me čeka remek djelo.