Solid_Snake u potpunosti se slažem. Pogotovo u dijelu da kad već znam da ću kupiti igru, reviewe smatram spojlerom i čitam ih tek nakon odigrane igre.
wooddiebone nema objektivnosti, a da se ne radi o pukim podacima. Imaš toliko levela, toliko krajeva, teh specifikacije i tjt. Sve ostalo je subjektivno mišljenje.
A kome onda vjerovati kao recenzentu? To možda možeš samo retrospektivno ako se subjektivno slažeš sa recenzijom.
Većina njih, starih, etabliranih novinara-igrača je previše cinična čak i kada hvale neku igru. Usto, što je igra više hajpana i objektivno kvalitetna trude se naći manu i spuštaju ocjene, a s druge strane euforično hvale neku super niche indi igru.
Što se tiče expertnog, objektivnog mišljenja, toga nema u svijetu igara.
Dat ću primjere.
Osobno sam prošao Returnal 5 puta. Nekih 200h igranja. S tim da sam dva puta prošao bez umiranja.(Što je iznimno zahtjevno)
Moglo bi se reći da sam expert u toj igri.
Znajući to, da napišem recenziju u kojoj dajem toj igri čistu desetku u svim segmentima, i da je opišem kao pravu next gen igru koja je maestralno odradila sintezu 2D bullet hell shootera i 3D Sci Fi avanture bez ikakve konkurencije. Sa odličnim replayabilitijem. 99% ljudi se ne bi složilo sa 10/10 ocjenom.
Cyberpunk2077: 300h+ igranja, svi krajevi i varijacije krajeva. Igrao i na PC i na PS5. Igrao i prije i poslije expanzije i 2.0 revizije. Čistih 10/10. Najbolji story driven RPG ikada. Sa odličnim replayabilitijem.
Elden Ring. Dok igraš prvi put, ako si completionist i ideš redom i ubiješ praktički cijelu mapu, najbolja igra u svom žanru ikad napravljena. Atmosfera, mehanika, muzika, veličina svijeta, enviroment puzzles, apsolutno sve same desetke.
Krajevi su apsolutni neinspirirani i bezvezni antiklimaks(kraj ekspanzije je puno bolji.
Nisam imao želju ponovno upaliti nakon prelaska(lv 250 ili tu negdje).
8/10.
Subjektivno da ne može biti subjektivnije.