Afrika je bila kolonizirana od kraja 19 do negdje sredine 20 stoljeća, razlog, malarija. Ajmo probat bit povijesno pismeni a da nam izvor nije netflix i slične bedastoće.

Hrvatska je puuuno duze bila kolonizirana od strane austrijanaca, madara, turaka itd. Al mi smo prljavi slaveni pa ko nas jebe.

Čak štoviše možeš vidjet pismenost po regijama balkana i vidjet da je čim gora čim dulje je netko pod ottomanima bio.

Englezi su zaustavili trgovinu robljem u africi btw https://en.wikipedia.org/wiki/Blockade_of_Africa, stoga to izmisljanje povijesti di nevini 3 svijet samo bere cvijece u miru dok ne dode zli englez/francuz sa hrpom topova je bullshit. Nitko u africi se nije toga sjetio, porobljavat druge je uvijek bila norma, samo naravno ne želiš ti biti porobljen. Slave dolazi od slav jer smo mi slaveni bili najčešći robovi u srednjem vijeku, jer nismo bili kršćani pa je bilo ok (kršćanima je zabranjeno bilo imati robove druge kršćane)

Slavenska plemena su porobljavala jedna druge i prodavala onda jer je unosno bilo, isto ko i svugdje na planeti.

Ljudi su govna, i trgovanje robovima je bila norma većinu ljudske povijesti. Evo ti i overview kad je bila micana i di

https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_abolition_of_slavery_and_serfdom

Hrvatska nije bila kolonizirana od strane turaka, nikad, nije uzalud zajedno s ugarskom bila smatrana braničem od osmanlija. Bilo je svega tijekom stogodisnjeg rata, gubitaka gradova i vracanja istih, ali okupacije ne, da je bilo okupacije obiljezja te kulture bi bila jasno vidljiva, kao recimo u bosni i srbiji.

A iako se zovem Slaven ne smatram se slavenom 😄 jezicno spadamo u slavene i tu sva slicnost prestaje, genetski vise u ilirska plemena. Al to je neka druga tema.

Blitz Turci jesu naseljavali svoje stanovništvo po balkanu (dosta tog stanovništva protjerano kad smo istjerali carstvo) I dio hrv je bio pod njihovom okupacijom. Sigurno je netko posijao(citaj silovao) nesto kaj je prezivjelo. Tad se mjenjalo vjeru po potrebi.

Hrpa ekipe sa islamskim prezimenima pa samo dodan "ić" (doduše uputno koliko su to neki turski potomci a koliko bosanci mozda)

Deadwalker Bez uvrede, ali većina tvojih komentara su predrasude temeljem na naslovima koje uloviš na društvenim mrežama ili news portalima. Ne slažemo se uopće oko većine životnih tema tako da mi se prije prve jutarnje kave zbilja neda trošiti tipkovnicu na temu kriminala u Americi

Također, svi tvoji postovi na temu woke-a su bezuvjetno branjenje tog pokreta bez obzira o čemu se radi. Tak da slažem se, nema smisla da o tome raspravljamo.

Brijac svi tvoji postovi na temu woke-a su bezuvjetno branjenje tog pokreta bez obzira o čemu se radi.

Deadwalker Uglavnom, kao sto bi mi bilo smiješno da KGD 2 umjesto Henrjya ima crnca Boba za protagonista, jednako tako mi je smiješno citati ova zgražanja koja dolaze većinom od ljudi koji nisu nikada u životu osjetili na svojoj koži bilo kakvu diskriminaciju. Je li se nekada pretjeruje sa svime? (čitaj; famozna woke agenda). Naravno, ne znaju svi napisati The Wire scenarij ili Ellie iz TLoU 2.

Ali ok, whatever makes you happy. 🙃

deathwish Neki krajnji cilj nije bio toliko naseliti koliko od lokalnog stanovništva napraviti poturice i islamizirati ih. Nešto što su dobrim dijelom napravili s Bosnom. Koliko se sjećam, glavni mamac za takvu ajmo reći mirnu asimilaciju su bila veća prava stanovnika i manji harač. Isto tako mi je ostalo u pamćenju iz onih mapa iz povijesti da su dobar dio HR u jednom trenutku i bili osvojili, ali nije bilo na toliko dug period da dođe do većih ili korjenitih promjena u postotku vjeroispovjesti/identiteta stanovništva. Tako da realno u tom kontekstu nije bilo kolonizacije kod nas.

Evo kod nas ima još na nekim mjestima porušenih turskih utvrda iz tog doba, kao što imamo i spomenik fratru i vojskovođi Luki Ibrišimoviću koji je poveo izgon Osmanlija iz Slavonije 1689.

Meni su najdraža ostavština Osmanlija ona glupava i vulgarna prezimena tipa "Guzica", "Kukavica", "Drek", "Tukac" ili "Kenjalo".

Naime, anekdota kaže da Osmanlije kad su došle su jedine bile pismene pa su popisivali stanovništvo kako ih volja i malo su se zajebavali.

Treba sad Turska platit reparacije svima sa takvim prezimenom. I u svaku tursku seriju ih treba stavit da glume glavne uloge autohtonih turaka.

Kad će završiti zamjena stanovništva?

Kad umru ovi stariji

Valjda čitaju ovaj forum i zamjenu stanovništva…ugroženi smo.

Gameri™, clickbaiteri i agende su postigli "razdor"…preporuka za Dustborn tko voli dobru pricu i likove…inace Ragnar je u industriji od 90-ih i tada te u svim ostalim igrama je imao kvalitetno napisane homo i cudne likove i nitko se nije bunio, covjek zna svoj posao to je cinjenica…cijeli studio ima samo 16 zaposlenika.

https://www.gamer.no/artikler/dustborn-dev-opens-up-after-brutal-launch-caught-us-completely-off-guard/517905

"It’s been really tough to deal with this. We’re used to people not liking our games, but we appreciate well-argued reviews, even if they’re negative. The difference here is the massive amount of negative feedback from people who have never played the game and never will; they just jump on the bandwagon of those making videos", says Tørnquist.

stitrek

Znaš na kaj mene ta igra podsjeća?

Na ono kad je Marvel neironično probao ubacit superheroje Snowflake i Safespace u svoj roster.

Kompletan disconnect od svake realnosti i pokušaj starih milenijalaca da se uvuku mladom puku.

Ovaj GIF, al u obliku igre:

Giphy - 30 Rock Fellow Kids GIF by Peacock

wooddiebone

Neka su, bar je novi lik. Mene sekira kad postojeće retconaju iz nikakvih kvalitetnih razloga (inb4 retconaju se oduvijek - da, ali lik se kompletno retcona kada baš kao lik faila, npr captain Marvel koji je u originalu bio musko i nemam nista protiv sto je retconan par puta sve dok nisu pogodili kakav takav jackpot sa zenskim likom).

Tako npr novi animated Batman gdje su negativca pingvina (pravim imenom Oswald Cobblepot) zamijenili sa - Oswalda Cobblepot. Liku koji je desetljecima izvrsno prihvacen ides mijenjati spol - zasto?

kauboj Liku koji je desetljecima izvrsno prihvacen ides mijenjati spol - zasto?

Pa da dokažu da je izvrsno prihvaćen jer je muško, a ne zato jer je dobar lik.

Kak ti nije jasno? 😄

kauboj Danny DeVito zajedno sa Burtonom praktički su uništili taj lik, postao je karikatura. U zadnjem fimu i sad u seriji dobio je zasluženo mjesto.

Zakaj mu mijenjaju spol u nekom crtanom filmu? Zato jer je to trend. Znači sa jedne strane taj lik nikada nije bio bolje ekraniziran nego danas a s druge strane mijenju mu spol u crtanom filmu.

Brijem da smo dobili i niš nismo izgubili.