- Uređivano
Ni ja ne pokušavam ničije mišljenje promjenit, ali evo o tom liku slučajno znam jako puno i kolko se slažem, tolko se i ne slažem oko stvari s njim, pogotovo oko Live service modela.
Meni on nikako ne spada u desničarske streamere. Zapravo žalosno mi je da se uopće spominje u tom kontekstu.
Lik ti doslovno objašnjava na streamu kak da prepoznaš propagandu s obje strane i opisuje procese koje prolazi kad pristupa informacijama i kad kroji mišljenja o nečemu.
Vrlo lako se zakačit za klipove izvučene iz konteksta koji često znaju bit i montirani da djeluju kontroverznije.
Lik nije desničar niti kultivira desničarsku publiku. Ima jako racionalne poglede na stvari i pristupa svemu vrlo analitički isto kao što se trudim i ja tak da iako se ne slažem s mišljenjima, poštujem ih jer cjenim proces i trud uložen u obrazloženje tih mišljenja.
To je nemjerljivo više nego velika većina komentatora na internetu radi.
I znam da nemrem očekivat od ljudi da će sad krenut analizirat kompletan njegov library da bi shvatili o čem pričam, ali bar kad bi pametni ljudi prestali krojit svoja mišljenja na temelju tuđih neutemeljenih ili čak malignih svjedočanstava i onda širit okolo dezinformacije, diskurs na internetu bi se drastično popravio.