Brijac toliko mi fali u toku dana barem 30-60min vremena da se mogu opustiti bez ikakve brige i upaliti PS5 ili neki film/seriju.

Ovo je neko moje razmišljanje… poprilično sam sebičan što se tiče mog slobodnog vremena, i volim ga provodit na način koji meni odgovara. Vjerojatno bi se prioriteti promjenili da imam dijete, al ovo gore napisano je nešto što bi me možda kočilo da sam u vezi i da razmišljamo o tome. Ne znam kak bih se prilagodil tome.

Opet, vjerojatno i bih, jer, u zadnjoj vezi (nisam baš konstanto Suhy 😄😁) smo stvarno znali uskladiti i posal i zajedničko vrijeme, a i vrijeme za sebe, vjerujem da bi se sve dalo iskombinirati. Samo, eto… trenutno imam osjećaj da bi mi to nekak teško palo. A opet, dosta ekipe se pooženilo, dobilo djecu, i ulovim sam sebe kak i nisam baš tolko čangrizav oko klinaca, mali od bratića ima 2 godine i kad sam kod njih, igram se sa njim i pravim majmuna od sebe da malom bude zabavno… bokte… 😅

StarFox_N ali više ne želim sve svoje slobodno vrijeme trošiti na gaming."

I sa tim se slažem. Na gaming vjerojatno trošim najviše vremena, pogotovo kad se zaigra nešto što je toliko kvalitetno da jebeno ne možeš ugasit, al isto tak mogu bez problema potrošit sat - dva na čitanje knjiga (znalo se to odužiti i do 3-4 u noći, jbni Martin i Abercrombie 😄❤️) ili na gledanje filmova / serija. Još se sjećam kako se Banshee i Casa de Papel gledalo po par epizoda u komadu do kasno u noć.

I kam uopće ugurat sve to uz jbni posal, standardno od 08-16h (nerijetko i duže jer ovo sa tim reklamacijama više nije normalno) i uz to da godine lagano idu i nemam više baš toliko energije kao nekad. Pokušavam opet smršavit pa se lagano pokrenul sa vježbanjem, al jebeš mu mater, sad i to pojede po sat vremena svaki drugi dan.

StarFox_N Kada PS10 izađe ja ću ga imati. Ja to moram imati.

Upravo to… mislim da bi me jedino bolest mogla udaljit od igranja, to je jednostavno previše u krvi. Previše je strasti i emocija kod gaminga i ja sam uvjeren da ću bit u tome dok ne umrem.

Već vidim kak si za 30 godina stavljam nick Old Tuhy na Psn-u 😄

Tuhy Da imaš dijete, ne bi ti bilo važno što nemaš vremena za gaming. Jer nema ničeg bitnijeg od tog.

Ja kako dođem s posla dosta ranije doma od žene pa sam s malom duže, žena kad dođe mi veli odi gore u sobu slobodno i upali PS, no ja svaki put ostanem s njima u dnevnoj i to je to. Ionako će odrasti prebrzo i neće me više trebati i biti će samostalnija pa ću opet u budućnosti imati vremena, jednostavno ako si normalan roditelj ne želiš propustiti te trenutke.

buz Da imaš dijete, ne bi ti bilo važno što nemaš vremena za gaming. Jer nema ničeg bitnijeg od tog

Vjerojatno nema, al ne mogu pričat iz iskustva i ne mogu objektivno potvrdit il negirat kolko bi mi se promjenil sklop u glavi oko toga.

Trenutno, kak sam i reko, sam dosta sebičan oko svog slobodnog vremena.

Citam malo zadnje postove i kod mene je totalno suprotno. Ne gledam serije, filmove i tv. Cekam vecinom vikend, kada svi zaspu, otvorim pivu, uzmem grickalice, upalim PC i zaigram ono sto mi se svida. Ma koliko bio umoran, pospan, to je moje vrijeme da se iskljucim iz ovog svijeta. Sve sto me mucilo, razocaralo kroz dan, tjedan, nestaje i utonem u interaktivnu zabavu i opustanje. Serije i filmovi su me razocarali, i one koje volim, igre nisu.

buz prođe to brzo, djeca se zabave već brzo s nečim svojim, moj je krenuo svirati klavir jako rano,stavio bi slušalice i boli ga briga za mnom i bilo kim. Onda ga je uhvatila plejka jedno vrijeme, pa sto nekih stvari i nije uopće ni htio na PS5, igrao bi Apex sa ekipom u svojoj sobi na PS4. Sad je u fazi da ne igra ništa i kad rijetko igra to je GT7 a i to smo skupa driblali.

Odrastaju djeca, jedino ja još igram Ha-Ha-Haha

Edit: i evo s @chono ću se složiti šta se tiče serija, potpuno prestao gledati. Imamo Netflix, HBO max, Disney i Prime i satelitsku, a ja gledam penguinza na youtube ako i to. Sve serije sta su mi valjale su ili zavrsile ili ukinute.

Picek pa jel trudna od ustaše ili partizana!

On topic, friški tata, jedna mala 2 godine, druga mjesec dana. Igra se puno manje jer treba i pelene mijenjati.

Kaj se žanrova tiče, više ne igram multiplayer skoro opće, prije COD i battlefield dosta sad nemam vremena kad svako malo netko bljuca okolo mlijeko. Ali i dalje igram soulslikeove, rts ove i slično. Evo igrao starcraft i heroes 3 opet baš nedavno

Čak i youtube videje radim koliko stignem.

Al da čim sam stariji tim me manje impresioniraju stvari, tipa AI u igrama nije nikad nadmašio FEAR 1 i half life, grafika stagnira već jako dugo jer crysis 1 i dalje rapea većinu toga na tržištu. A ove kvazi inovacije koje nam danas prodaju nisu ni do koljena 90-2010 tima kad je industrija bila puno više eksperimentalna.

Nekad sam igrao sve i svašta, krajem 90tih i početkom 2000.tih, doslovce nabavit igru mi je bio dovoljan razlog da to i igram, sve redom sam pržio što mi uletilo u cd-rom, kasnije sam se zakačio za wow, call of duty i PES, naravno uz svašta nešto pored toga, poslije toga je uslijedla LOL faza, puno neprospavanih noći sa ekipom, ali i to sam prestao, nakon toga, malo povratak na wow, a onda svašta nešto usput, kad sam dobio dijete, poceo sam igrati igre koje mogu "pauzirat" ili odigrat "partiju-dvije", a evo sada uglavnom pržim Elden Ring i Uncharted, ugl povijest igranja mi je pozamašna i dalje me zanimaju kao i prije i dalje uživam u njima, dodušte s nešto manje vremena, ali uvijek se trudim izdvojiti isto jer to volim i u tome uživam.

EDIT: kad mi neko kaže ma prije sam ja volio igrati igre, ali sada mi se više neda ili prerastao sam, mogu samo reći, nisi ti to nikad ni volio.

49 god i igram sve više. Ps5, xbox one x i pc. Jedina promjena je da sve više igram sa djecom. Uživamo skupa igrati i to mi je sada najljepše provedeno vrijeme. Forza horizon, Knack 1 i 2, Cat quest (2 dio se može u dvoje) i Sackboy a big advanture (co-op 4 players) i slične igre. Uz to i vježbamo skupa i trudimo se što više vremena provoditi zajedno. Za nas je gejmanje veselje i najdraže porodično okupljanje😁

Vidim da tu ima dosta gerijatrije i bas mi je drago zbog toga! Ja, evo, jos mjesec dana do 49 a igram se punih 40 godina od prvog ZX Spectruma, preko C64 do PCa i hrpe konzola.

Sto se tice zanrova to se lagano mijenjalo godinama, prije sam igrao sve do cega sam mogao doci s tim da sam jako volio auto i avio simulacije (legendarni Chuck Yeager's Air Combat) sto me vise skoro opce ne zanima. Vise nemam vremena kao prije pa se i igram manje ali i dalje mi je to gust.

Meni su s godinama žanrovske preferencije ostale relativno slične (doduše, za MMO-ove i strategije nemam više toliko vremena koliko bi im htio posvetiti), samo se dosta smanjila satnica koju tjedno potrošim na igranje jer ono, život. Malo dijete, supruga, razvoj vlastitog biznisa, dobri odnosi s nekolicinom prijatelja s kojima volim provesti večer uz dobru pivu… Jednostavno su mi važniji. No ono najvažnije, strast za igranjem je ostala kakva je bila od prvih dana dok sam još bio klinac. Imam sada PS5 i solidan PC koje kombiniram ovisno o tome želim li nakon dugačkog dana u uredu večer provesti u ležećem položaju guštajući uz GT7 ili ću vikend rano ujutro dok svi spavaju potrošiti uz Battlefield na PC-u gdje ću odigrati 2-3 meča u komadu.

Nekada jesam malo ljubomoran na vas koji možete stignete ulupati u jednu igru par stotina sati te još odigrati sve bitno što izađe kroz par mjeseci, no uz sve obaveze koje imam, mislim da još dosta dobro uspijevam popratiti sve aktualno na sceni. U zadnje vrijeme sve se manje zamaram time jesam li završio započetu igru, a sve više se jednostavno prepustim guštu koji me u nekom trenutku ulovi za nekom igrom. Super je danas što gaming kao takav nikada nije bio pristupačniji i što ću moći malom prepričavati kako je to "bilo nekad" dok će on prvo iskustvo valjda imati s PS6 na 8K televiziji.

godina kasnije
      • Picek

•  
        •  
      • Uređivano

Baš sam neki dan napravio čistku igara na plejki i sjetio sam se ove teme. Godinu i pol dana nakon što je tema pokrenuta stvari su ostale iste - gledam hrpu igara na plejki koje sam planirao igrati, neke sam čak kuzpio i nisam prešao (kao npr. Returnal i Lords of the Fallen) i jednostavno me ne privlači da ih nastavim dalje. Gledam trailere za nove igre čije prethodnike sam s guštom igrao (npr. Silent Hill f) i jednostavno mi to nije to. No zato bih ponovo platinirao Witchera 3 ili čak odigrao Skyrim kojem sam na PS4 posvetio 180h. Kako idu godine tako mi sve više odgovaraju igre koje sam već odigrao te nekako sve manje volje imam posvetiti vrijeme novijim naslovima. OK, ima par igara koje će se igrati sigurno (npr. GTA VI, Witcher 4 i Elder Scrolls 6 kad izađu), ali zasad su kriteriji dosta suženi. Tako trenutno na plejki imam instalirane 3-4 igre i to mi je više nego dovoljno.

Što se Switcha tiče, ista stvar - ne zanimaju me Zelde već igram Bravely Default Flying Fairy, igru staru jedno 12-13 godina (mislim na prvo izdanje) i baš guštam.