Deadwalker Za Jedi Survivora nisam morao ukucavati kod srećom, ali DLC za CP 2077 je recimo došao kao jednokratni kod na PS5. Za PC igre znam da je takva praksa da imaš kod (za one igre koje se uopće još prodaju ili su se pred kraj prodavale kao "fizkalija"). Meni je to baš jadno za konzole…em imaš zatvorenu platformu i hardver, em sada idu u smjeru da ti onemoguće da pored toga imaš ikakvu "ostavštinu" ili neku vrijednost u obliku zasebnih igara, jer ako se veže za account ili igra na disku nije potpuna, na gubitku smo samo mi gameri/kupci. Plus cijena igara ostaje ista (još gore ako na zatvorenoj platformi jedini izbor ostane kupiti igru digitalno) i k tome nitko ne jamči da ćeš istoj imati pristup kroz neki duži period. Ma super budućnost.

solidmerlin ja sam kolekcionar, ali sam shvatil da je u zadnje vrijeme uzaludno.

Zero ja si zato putem GoG-a slažem polako kolekciju klasika. Igre su bez DRM-a tako da cijeli install preuzmem na disk (pa zatim prebacim na prijenosni hard), morat ću si jedino još složiti neko trajnije rješenje u vidu hardwarea koji će to "čuvati". U pravilu to onda budu igre sa zadnjim patchem i svim dodatnim sadržajem kojeg je developer mislio napraviti. Vidim npr. da KCD 2 uskoro stiže gore, bez DRM-a pa eto, ima i novijih igara gdje developer / izdavač odluči u potpunosti poštivati ownership svojih kupaca.

Za mene goty 2024. , vrlo vjerojatno ce vecina igraca na PS uzivati

Zero Meni je to baš jadno za konzole…em imaš zatvorenu platformu i hardver, em sada idu u smjeru da ti onemoguće da pored toga imaš ikakvu "ostavštinu" ili neku vrijednost u obliku zasebnih igara, jer ako se veže za account ili igra na disku nije potpuna, na gubitku smo samo mi gameri/kupci. Plus cijena igara ostaje ista (još gore ako na zatvorenoj platformi jedini izbor ostane kupiti igru digitalno) i k tome nitko ne jamči da ćeš istoj imati pristup kroz neki duži period. Ma super budućnost.

Solucija je PC platforma ili sljedeci X-box/eventualni Steam-Machine 2 te igre koje izađu na GoG. Sony ce valjda izbaciti nekoliko velikih igara kroz par godina jer ako se budu previše oslanjali na Xbox naslove, PC platforma i sve što spada pod nju ce polako postati dobra alternativa PS-u.

Iako imam svašta za igrat, znam da ću sjrst u auto i pljunut 80 eura….

Zagonetke su bolje nego u Uncharted serijalu i zadnjoj Tomb Raider trilogiji?

resident_evil zagonetke su trivijalne i rijetko zapnes, omo sto je fora je nacin rjesavanja, prilagoden first person modu.