Ako je stvarno 17.4. vjerojatno ću do tada taman završiti KCD pa onda uzimam GP na PC-u i igram u isto vrijeme kad i PS bros. Koja sreća, e.

DarkPunisher vjerujem da će biti tako. Više ne znam kad sam zadnji put kupio disk verziju, a da nisam morao skidati cijelu igru.

Užasna praksa da na disku bude samo licenca…bezveze.

Za MS i njihove studije ne čudi, ali da i Bethesda počne ovo izvoditi…dobro pa ne stave samo kod u kutiju.

Zero svi tak rade, kak Flip kaze, ni ja se ne sjecam kad sam zadnji put ubacil disk, a da mi nije skidalo cijelu igru, jednostavno je tak sad i to je to, kupujemo fizikaliju bezveze.

renda Jesi siguran? Znam da mi Jedi Survivor nije rado jer nisu svi podaci na disku i to piše na kutiji. Jeste probali isključiti net na konzoli i instalirati igru/e pa onda probati može li se igrati offline? Nekad skida cijelu novu verziju igre jer samo update ne radi (mislim da je tako za Stalker 2 na Xboxu). Koje ostale igre ne rade bez skidanja s neta, a na disku su?

Zero iskreno nisam jos ni jednom probal offline, ali sad kad si spomenul, moguce da skida odjednom i updateove.

renda Da…znam da imamo svi net i naravno da ćemo updejtat igru koliko god da je "teška" i sve to, ali poanta je da da bi disk izdanja morala raditi offline, što zbog korisnika koji ne mogu pristupiti netu što zbog budućnosti gdje će glavonje pogasiti servere i trgovinu pa onda s diskom možeš igrati frizbi ili ga koristiti kao podmetač za čaše.

Zero to je baš težak promašaj da blu-ray sadrži samo licencu jer ako ne misliš preprodati igru, apsolutno nema nikakvog smisla takva kupovina pokraj digitalne. Onda mi je još vrh dok digitalne kopije na PC-u uvrste DRM tipa Denuvo gdje s kupljenom licencom ovisiš još o third-party serverskim provjerama (znači nije dovoljno da rade serveri s kojih preuzimaš igru, nego ti još treba third-party server da ti "potvrdi" tvoju kupljenu licencu). Tragikomedija u što se to sve pretvorilo, bez interneta postaje gotovo nemoguće instalirati i igrati igre.

Deadwalker Za Jedi Survivora nisam morao ukucavati kod srećom, ali DLC za CP 2077 je recimo došao kao jednokratni kod na PS5. Za PC igre znam da je takva praksa da imaš kod (za one igre koje se uopće još prodaju ili su se pred kraj prodavale kao "fizkalija"). Meni je to baš jadno za konzole…em imaš zatvorenu platformu i hardver, em sada idu u smjeru da ti onemoguće da pored toga imaš ikakvu "ostavštinu" ili neku vrijednost u obliku zasebnih igara, jer ako se veže za account ili igra na disku nije potpuna, na gubitku smo samo mi gameri/kupci. Plus cijena igara ostaje ista (još gore ako na zatvorenoj platformi jedini izbor ostane kupiti igru digitalno) i k tome nitko ne jamči da ćeš istoj imati pristup kroz neki duži period. Ma super budućnost.

solidmerlin ja sam kolekcionar, ali sam shvatil da je u zadnje vrijeme uzaludno.

Zero ja si zato putem GoG-a slažem polako kolekciju klasika. Igre su bez DRM-a tako da cijeli install preuzmem na disk (pa zatim prebacim na prijenosni hard), morat ću si jedino još složiti neko trajnije rješenje u vidu hardwarea koji će to "čuvati". U pravilu to onda budu igre sa zadnjim patchem i svim dodatnim sadržajem kojeg je developer mislio napraviti. Vidim npr. da KCD 2 uskoro stiže gore, bez DRM-a pa eto, ima i novijih igara gdje developer / izdavač odluči u potpunosti poštivati ownership svojih kupaca.

Za mene goty 2024. , vrlo vjerojatno ce vecina igraca na PS uzivati

Zero Meni je to baš jadno za konzole…em imaš zatvorenu platformu i hardver, em sada idu u smjeru da ti onemoguće da pored toga imaš ikakvu "ostavštinu" ili neku vrijednost u obliku zasebnih igara, jer ako se veže za account ili igra na disku nije potpuna, na gubitku smo samo mi gameri/kupci. Plus cijena igara ostaje ista (još gore ako na zatvorenoj platformi jedini izbor ostane kupiti igru digitalno) i k tome nitko ne jamči da ćeš istoj imati pristup kroz neki duži period. Ma super budućnost.

Solucija je PC platforma ili sljedeci X-box/eventualni Steam-Machine 2 te igre koje izađu na GoG. Sony ce valjda izbaciti nekoliko velikih igara kroz par godina jer ako se budu previše oslanjali na Xbox naslove, PC platforma i sve što spada pod nju ce polako postati dobra alternativa PS-u.

Iako imam svašta za igrat, znam da ću sjrst u auto i pljunut 80 eura….