• foggy

•  
    •  
    •  
    •  
  • Uređivano

Review | Indiana Jones and the Great Circle | PS5 Pro

Stvarno igretina. Ne volim first person igre, ali Wolfenstein i par mi ih je odlično, pa je bilo za očekivati da je ovaj studio to isto uspio ovdje. Igra je odlična, exploration super, ali combat tj više gunshooting (iako nebitan) nije baš. Pucam im u glavu, 3 puta i ništ, ok.

Sve ostalo je stvarno vrhunski, možda malo spore kretnje i nekako clunky na momente, ali ništa bitno i sveukupno je ovo roba koju svatko mora probati. Nadam se nastavku, nemam pojma jel želim da nešto mijenjaju (možda malo drugačiji pristup combatu), i toeto.

Review: https://foggyproductions.com/reviews/fullreview/indiana-jones-and-the-great-circle

Baš sam htio pitati kako to da je pucanje loše i da ga nema puno?

Jer mi se čini da to stalno šaketanje iliti meele combst narušava imerziju. Ono golih ruku sredi cijelu vojsku nacista 😃

Odigrati će se ali ne po ovoj cijeni koja je trenutno.

resident_evil jer je stealth igra u pitanju. Mozes i ne moras sredit, osim one nuzne prepreke. Ali zato uzmes gitaru, metlu ili svijecnjak i lupas gamad

• foggy

•  
      •  
      •  
      •  

resident_evil Jer mi se čini da to stalno šaketanje iliti meele combst narušava imerziju. Ono golih ruku sredi cijelu vojsku nacista 😃

Ma gunshooting je 1/10, nisam dugo tak loše baratanje oružjem i impact istog doživio, i to još od teama koji je radio Wolfenstein. Ali da, stealth je tu glavni, makar sam ja šaketao njih 20 pa tko živ tko ne 😃

Nije ni whip neka veća sreća, i to šaketanje je onak, mesnato ali drljavo, makar mi je to ok jer igra ima naglašene bitnije stvari. Najbolje je kad mu polomiš gitaru na faci 😃

5 dana kasnije

Danas probao malo na PC-u, odmah stavio i nove drivere. Majko mila, kako ta džungla izgleda dobro na max detaljima i RT-om u 110-120 efepesa (istinabog, uz Nvidijin FG, ali svejedno: p). Ovako nije izgledao ni 3D mark demo iz 2003, bome smo daleko odmakli po pitanju prikaza.

Uvod filmski, već vidim da će biti gušt samo takav.

Veselio sam se Indiani ali zbog cijene od 80 eura sam odlučio malo sačekati.

Zatim nabavio odlične KCD2 i Clair Obscure pa mi je Indy totalno pao u drugi plan.

Tu je još i Oblivion koji će mi također uzeti dosta vremena.

Dok to sve odigram doći će 6. mjesec i Death Stranding 2 kojega moram igrati day one.

Mislim da će Indiana doći na red tek na jesen.

Prisa igru sad krecem u lov na platinu, jako dobra igra prezentacija story puzzleovi cutscene voiceactori.

Negativne stvari su uzasno glup AI los i cluncky kombat i nekoliko puta igra se zbugala i NPCovi jednostavno nisu reagirali, mora sam reloadat save da nastsvim sa questom.

8/10 za mene

Nivo s muzejom/koledžom je baš bolesno detaljan, animacije likova i glasovna gluma su top. Krenuo s Italijom, nekako mi je stealth dosta rudimentaran dok se ovo šaketanje ne može izgubiti od Chronicles of Riddick. Baš onako zabavno kako se sjećam.

Završio i ja sinoć. Odlična avantura, zanimljiva priča i dobri puzzle-ovi. Također sam doživio puno bugova i to je najveći minus, a zbog jednog sam skoro odustao od igranja. Nije materijal za igru godine, ali stvarno dobra igra.

Brijac

Koje si bugove doživio? Meni su bile sitnice tipa da mi pokazuje one papire za skupljati gdje ih nema i još neki big u Gizi gdje je papir israo zaključan u ladici, ali ništa toliko strašno da odustanem od igre.

Nisam doživio neke bugove dosad, ali ima sitnica koje kvare imerziju, tipa odem s Indyjem nasred ložišta kamina i uopće nema neke reakcije ili dmg-a, clipping tijela stražara je prisutan, friendly NPC-i uopće ne reagiraju na mahanje bičom lol, općenito interaktivnost je baš vezane uz predmete ili objekte koji baš jesu interaktivni.

I ne znam je li do mene, visok fps u igri mi ne djeluje nešto posebno fluidnije nakon 60…valjda je do fake frameova.🤣

prayer

Dogodilo mi se u Vatikanu u side questu za Ginu da sam se spustio kroz onaj prozorčić u podrum i nje nije bilo tamo, a kad se spustiš ne možeš izaći van i jednostavno si zarobljen unutra. Restart checkpoint te samo restarta u podrumu, a Gine još uvijek nema. Jedan save koji mogu u main menu-u me vodio par sati unazad, ali srećom drugi save me vratio samo nekih 30 min unatrag, da nije bilo tog drugog save-a odustao bih jer mi se ne bi dalo opet prolaziti tih par sati.

Ostali bugovi nisu bili tak strašni, više manje vizualni, nekakvo čudno blinkanje scena u cut scenama, nemogućnost podizanja itema i slično. Uglavnom, kad pogledam ukupnu igru, velik broj bugova i odnosu na druge igre.

Deadwalker ali i dalje si ovisan o platformi i sve ti je vezano za account, tj. dijeljenje, razmjena i prodaja igara je onemogućena.
            Na PC je prvo umrlo vlasništvo igara, onda se MS sa XBOX one pridružio sa always online autentifikacijom, što je ekipa poput EA i Ubisoft objeručke prihvatila, što im paše iz više razloga, pogotovo što izbace igre koje trebaju day1 patch da bi uopće bile kaoko-tako funkcionalne.
            Jbg, kukali smo nevjerojatno u doba PS3, PSP, Wii, Xbox 360 i PS Vite, zbog različitih fizičkih formata i pokojeg buga, a to je bila zadnje kad se moglo igrati igre "iz kutije" . Sad devove boli k hoće li igra izaći sa hrpom bugova jer znaju da mogu patchati kad god hoće

Zero nema svaka igra benefita od visokog fpsa, pogotovo igre koje ne traže neke brze inpute i reakcije. Ja sam oduvijek težio da postignem zacementiranih 60/120/144/180 ako je moguće. Ali sa G Sync mogu se otrpiti i povremeni padovi i ispod 60 jer nema tearanja, bitno da igra drži igriv prosjek bez trzanja.
            Igre poput Indiane, UC ili TLOU se mogu potpuno normalno igrati i na zakucanih 30 na konzolama i ne gube ništa na igrivosti.
            Dok recimo shooteri, fighteri i simulacije vožnje traže minimum 60, a u najboljem slučaju 120+

Na PC nije umrlo vlasništvo igara dokle god postoji GOG.

Zero Sta se tice imerzije najvise me ubija onaj skill kad te downaju pa se reviveas sesirem, Indie se lipo digne a AI jednostavno zaboravi da je bio u fightu sa tobom

Evo mene u Sukothaiu, gustam u dalje unatoc manama koje ste vec naveli. Bas milinica od igre.

I da, AI je fkt glup ko 3 k Ha-Ha-Ha

somethingwrong Isključio sam 2Xframe gen. Nešto mi tu ne štima, dobije se veći fps, ali blago pati sinkronizacija slike, kao da VRR ne obavlja posao kako treba, a nije da su oscilacije fpsa velike. Nemam pojma je li do drivera ili trenutnog builda igre, ali kako god, radije na maksimalnim postavkama oko 80 fpsa uz stabilnu sliku nego ovo. 😃

Isto tako, frame limiter u igri ne radi kako treba, postavka uopće ne radi. Omogućio sam to kroz drivere (120 fps cap,s obzirom da sam snizio refresh u postavkama, 144 mi je max na monitoru).

escoban Da, ali to je pitanje hoće li netko otključati (ja jesam), ovo su baš neke stvari pod defultu koje je puno lakše primjetiti. Bez obzira na to i ostalo, stvarno guštam. Zasad ima stvarno dosta toga za obaviti u Vatikanu.😃

Brijac

Mora da je do porta onda jer osim toga što sam ja spominjao nisam ništa ekstra primijetio na PC-u, a a pogotovo to sa Ginom što kažeš.

prayer Mora da je do porta onda jer osim toga što sam ja spominjao nisam ništa ekstra primijetio na PC-u, a a pogotovo to sa Ginom što kažeš.

Ja sam isto na PC-u igrao, zadnji patch. Al kažem kad sam loadao 30 min ranije i ponovno tamo došao sve je bilo u redu.. također nisam na redditu našao da je netko imao isti problem tak da izgleda da sam baš baš pogodio neke korake da mi se taj bug pojavio.

DarkPunisher I da, AI je fkt glup ko 3 k

Kao da su se trudili 😃 Pomoglo je da manje budem frustriran od dosta loseg combata, so, win win 😃

Ja osobno nisam imao bugova na plejci, tu i tam graficki glitch ali nista vrijedno spomena