Super su mi Nintendaši dok gledaju ova prepucavanja i onda upale ko zna kojeg Super Maria i uživaju
Na jedan prodani Xbox idu tri PlayStationa. Sony će ove godine oboriti prodajni rekord PS1
- Uređivano
Nintendo nije vise ni zanimljivo dovoditi u rasprave koliko pisa po oba ova tabora.
Razlog zasto volim biti na strani Xbox-a je snobizam Playstation fenova na ovom i drugim forumima, a iskreno 80% vremena ionako igram Nintendo igre jer oni za razliku od ostatka industrije prave zabavne igre koje se ne trude biti filmovi i nije im glavna stvar biti politicki korektan i sto bi neki ovdje rekli "woke".
- Uređivano
@"ficonijelegend"#p550927 Još se slažeš sa svime gore što je prayer rekao, a totalno krivo je rekao
Master slazem se s time sto je rekao da King zaradjuje ogromnu lovu Microsoftu i da ljudi podcjenjuju Microsoftove akvizicije. Ne kuzim sta je tu krivo?
Nisi me valjda obrisao sa Liste prijatelja na Playstation jer se tu rugam sa Xbox i Playstation brendovima lol?! Ne uzimaj sve toliko k srcu i pokusaj biti stalozeniji i Moderatori bi te ostavili na forumu. Ovako se brukas bezveze.
- Uređivano
maverick Razlog zasto volim biti na strani Xbox-a je snobovizam Playstation fenova na ovom i drugim forumima
Dobro ti ide. Kak si ono napisao gore? Tolko o snobovizmu
Na celu s Gamepass i ovom akvizicijom M$ CE za Par godina potpuno izdominirati industrijom.
Još se slažeš sa svime gore što je prayer rekao, a totalno krivo je rekao……sve. U biti neka. Samo vi rulajte i dalje.
maverick Master slazem se s time sto je rekao da King zaradjuje ogromnu lovu Microsoftu i da ljudi podcjenjuju Microsoftove akvizicije. Ne kuzim sta je tu krivo?
Naravno da ne kužiš. Nit ne sjećaš se koji si post citirao. Uspoređivao je totalno krive brojke da bi tjerao vodu na svoj Xbox mlin. Rulajte samo vi i dalje.
Opet imaš praf.
- Uređivano
ficonijelegend Nit ne sjećaš se koji si post citirao.
Ovaj da. Referirao Sam se na King. Nemam koristi na kraju krajeva koliko Sony zaradjiva, a bogami Ni Microsoft. Meni Ni iz djepa ni u djep.
- Uređivano
maverick Razlog zasto volim biti na strani Xbox-a je snobizam Playstation fenova na ovom i drugim forumima
Uvijek sam bio tolerantan i uvažavao drugu stranu, premda realno naginjem znate već kojoj. Ali u zadnje vrijeme se taj snobizam prilično prebacio na drugu stranu, kako na forumu tako i online. Ja to uspoređujem s onom erom Scumachera, Ferrarija, Reala, Bullsa kad su svi navijali za njih… Kada treba birati, ljudima je usađeno birati jaču i nadmoćniju stranu.
Tako se sad i na ovom polju diskurs polako mijenja. Na forumu je "plavima" dopizdilo i polako odustaju, čitaju ali ne sudjeluju i realno, kad se ukaže prilika ukažu na to što im smeta. A "zeleni" nastavljaju trolati premda se odnos promijenio, samo ne znam koga više tupe kad je ekipa većinom odustala. Ne znam, glupo mi je i besmisleno, a mi ćemo između sebe raspravit što ćemo, hoćemo li uopće i imamo li uopće problem. Možda sam ga umislio, tko zna.
Zato ću večeras dozvoliti prigorskom kolegi neka brani čast. Dok je u granici kulturnog.
EDIT: Premda sam ti dopustio, nemaš pojma koliko si naporan i koliko živaca netko mora potrošit da iskontrolira sranja koja znaš napravit. Zato mi vjeruj, Fico stvarno jest "legend" jer koliko strpljenja i tolerancije je ukazao tebi i drugima, a sve u najboljoj mogućoj namjeri, treba mu spomenik podići
- Uređivano
Fenix gledaj Hrvoje, Ako ce prestat brijac npr non Stop posprdivat Box, ako Barem necemo teme kao starfield spamat glupostima ja Sam za da prekinemo i jedni i drugi U potpunosti Ove eskapaze. Ja Sam skuzio da Sam znao pretjerivat U temama o First Party Playstation igrama i kako ih skoro ni ne igram ne idem vec ne pamtim koliko dugo U iste jer Bas to kao Sto kazes, nije U redu drugima kvariti rasprave o igrama, posebice Ako igru nisam ni zaigrao.
Smatram da ovakve i slicne vijesti s ovakvim naslovima jednostavno i poticu Neke rasprave i ne vidim TU sada neki veci Problem Ako ljudi i odu Malo U krajnost dokle god nema vrijedjanja.
Meni master ne smeta Ni najmanje i ja Sam mozda i jedini koji oduvijek s njim normalno raspravlja, iako on sa mnom Bas i ne, Ali znam da je covjek valjda najstrastveniji Playstation Fan kojeg znam pa s time u vidu mu ne uzimam to Sto Mi napise Ni najmanje za zlo. Imam covjeka na frend listi na Playstation iako kazem nisam upalilo PS dugo Pa mozda me covjek i obrisao.
Ako Sam ja Problem necu vise nikada nista napisati U vezi PS i Xbox i Nije me bilo pola godine online, Ali Sam pratio TU i tamo Forum i nisam skuzio da je to utjecalo na Promet na forumu, Ali moguce da Sam U krivu.
Ako stvarno neki ovdje ne zele zbog mene biti na forumu, ja im se ovom prilikom ispricavam i necu im vise kvariti druzenje.
maverick u kojoj god verziji foruma pričali i koja god strana dominirala u tom trenutku, Master je uvijek bio problem i bit će. Uopće se ne odnosim na njega, smatram ga jako dobrim čovjekom, to znam izvan ovih naših diskusija, ali napravili smo mu uslugu kad smo ga maknuli s foruma. Nije normalno ni zdravo da se netko oko ičega toliko nervira i toliko si prima srcu. Zapravo najveći problem radi sebi
Evo ja službeno odustajem od trollanja, tj ne grizem dok drugi ne ugrizu prvi. Da budem iskren, ima masu tema i vijesti koji su krojene za konflikt i više nego često se znam upecati u njih, no nije mi cilj da drugi ne sudjeluju radi mojih postupaka. Slažem se sa Maverickom za snobizam koji zna biti vrlo prisutan u svakakvim oblicima iz PlayStation tabora no opet prepoznajem i sebe tu kao dio problema. Kako god, to je to od mene što se tiče konzolnih ratova (barem na neko vrijeme)
- Uređivano
prayer Kako god, to je to od mene što se tiče konzolnih ratova (barem na neko vrijeme)
Najbolje nikada vise. Ti i ja smo doslovce jedini koji budemo U raspravama na strani Box-a (u toj mojeri) i skuzio Sam da Nas dvojicu te rasprave ne jebu ni 2%, ali mozda je Fenix u pravu i ljudi ove rasprave uzimaju k srcu i odustaju od foruma jer nije svatko naseg karaktera. Meni opcenito u zivotu malo stvari toliko znaci da bi mi diglo tlak ili utjecalo na moje raspolozenje.
Fenix znam da se ne odnosis na njega, Ali posto si ga spomenio zelio Sam Samo reci da meni osobno ne smeta. Ne smeta mi nitko ovdje, a i ne znam nazalost nikoga privatno.
- Uređivano
Nema potrebe odustajati ni od čega, iako je konzolaški rat završio davno, pogotovo u Europi. Mislim da se vijesti mogu potpuno normalno komentirati.
Ja nisam 10 godina skoro zagazio na područja naših foruma, jer mi je bilo malo previše, ali kad sad pogledam, opet je lijepo vidjeti stare poznate face, koliko god se vodile slične rasprave.
Edit: jedino šta mi fali je remake KZ2 da opet krenem kao 3. Na globalnoj ljestvici u Glavopogocima™ objašnjavati ekipi koliki skill treba za KZ u odnosu na nooberski COD
Fenix Ne. Nisi ništa umislio. Imamo problem.
Ljudima je dopizdilo i polako odustaju od rasprava. Ako dozvolite da to traje duže vrijeme polako će odustajati i od foruma.
Zbog seronja koje možeš nabrojati na prste jedne ruke.
Završite više s "upozorenjima" i počnite ljude slati na hlađenje.
- Uređivano
prayer Evo ja službeno odustajem od trollanja, tj ne grizem dok drugi ne ugrizu prvi
A tek sad, a?
prayer Slažem se sa Maverickom za snobizam koji zna biti vrlo prisutan u svakakvim oblicima iz PlayStation tabora no opet prepoznajem i sebe tu kao dio problema.
Nisi ni svjestan šta se sve radi dalje od ovog foruma. Veliki problem Xboxa su jebeni plaćeni astroturferi kojih ima svugdi te njihovi plaćeni Ambassadori. Na GAFu su Xdeckici dobivali GP kodove od strane zaposlenika da bi širili FUD o PS5 a na kraju PS fanovi bili banani lijevo i desno, a ovi zaštićeni ko lički medvjedi. Bio sam tam prisutan u to vrijeme. Na Reseteri ( koji je puno veći forum od GAFa, jel ) je bila masovna čistka PS fanova koji su bili protiv kupnje Activisiona, jel. I to od strane Judgea, moda koji je plaćen od strane Xboxa ( nije mi jasno kako neko može biti mod tamo koji je plaćen ). Sve jebena politika. Bio sam na HCL isto kad je par Xdeckica konstantno prijetilo ljudima da će istuć nekog ( onaj apache pogotovo ). Rekoh, nećete više. Počeo sam masu prijavljivat te ljude dok ih nisu maknuli, makar sam i ja perman, al nebitno sad. Da delate previše sranja, delate. I to se bu Xboxu vrnulo kao bumerang. Sama lošija prodaja je jedan dio tog
Fenix Nije normalno ni zdravo da se netko oko ičega toliko nervira i toliko si prima srcu. Zapravo najveći problem radi sebi
LOL Ne nerviram se ja. Ja sam sasvim dobro.
maverick Ti i ja smo doslovce jedini koji budemo U raspravama na strani Box-a (u toj mojeri) i skuzio Sam da Nas dvojicu te rasprave ne jebu ni 2%
Čim ste u ovoj temi o slaboj prodaji Xboxa, odnosno jakoj prodaji PSa pisali postove, dakle, prilično vas jebe ta rasprava. I onda pisanje kolko vredi MS, pa Sony, pa prihodi itd….
ficonijelegend greška je ovo bila. Doviđenja
99% pogođeno i opisano apsolutno najprikladnijim riječima koje si mogo pronać.
Jedino sa čim bih se ja ubacil je to da je snobizam od strane" plavih" dolazio isključivo od strane dvoje članova, a to su Ps2Master i Emilijo, čija je opsesija Playstation brendom izvan granice normalnog i ide na živce apsolutno svima (premda nemrem reć da Master u svojim postovima bude baš u svemu u krivu, samo što to iznese na krivi način).
Ostali, kak i sam kažeš, naginju prema toj jednoj strani, i poprilično su realni i objektivni sa svojim mišljenjima i postovima, ali im je jednostavno dopizdilo. Nenad je to isto lijepo sročil gore iznad (a jedan je od jebeno najobjektivnijih ljudi ovdje).
- Uređivano
U načelu se slažem s time da su PS fanovi opravdano frustrirani sa nekim članovim foruma i njihovim postovima.
Ali kako bez Emilija i PS2MASTERA opet imamo svako malo u Starfield temi šugave, blesave provokacije ako su samo oni bili problem?
Dolazi ekipa od nikud, niti su igrali igru niti ih zanima, ali bitno da se sere i provocira.
I ima toga u svim temama i na svim stranama, ali svi na jedno oko žmire, a kad ga treba otvorit onda ono drugo zatvore.
Ja napišem da Xbox priprema čuda za naredni period i napomenem da Sony nema ništa u najavi i da me to brine i post se briše jer provocira konzolaške ratove.
A onda se objavljuju ovakve vijesti i pišu se naslovi kojima je jedina svrha isprovocirati konzolaške ratove pa kad se neko zahakla onda je on kriv.
Samo to, nisam ljut niti mislim ulazit u svađe i znam da treba dizati popularnost portala i takve priče tu djeluju dosta pozitivno i nema se tu kaj puno za napravi, al sam sam htio to reć.
wooddiebone Ali kako bez Emilija i PS2MASTERA opet imamo svako malo u Starfield temi šugave, blesave provokacije ako su samo oni bili problem?
Walterpk je bio Master… u zadnjih 150 postova tamo, najviše nepotrebnih i provokatorskih je sa njegove strane.
Ostali su kolko - tolko oke, osim spuštanja na Chono - Stitrek relaciji. Al njih dvojica se u zadnje vrijeme kolju svugdje.
wooddiebone objavljuju ovakve vijesti i pišu se naslovi kojima je jedina svrha isprovocirati konzolaške ratove
To da… zaslužuje i Fenix pokojeg vritnjaka.
wooddiebone A onda se objavljuju ovakve vijesti i pišu se naslovi kojima je jedina svrha isprovocirati konzolaške ratove pa kad se neko zahakla onda je on kriv.
Eto njega opet s pametovanjem
- Uređivano
Reci cu nesto sto ocekujem da ce biti nepopularno, ali nakon nekoliko objava u ovoj temi jednostavno ne mogu presutjeti.
Eksplozivni i – da budem pristojan – ekscentricni karakteri poput Mastera ili Emilija svakako imaju negativni utjecaj na forum i forumasko djelovanje. Medutim, takve se forumase uvijek toleriralo do te mjere da im se davalo dulje zabrane pisanja, reagiralo se kada bi pretjerali, sto je s vremenom dovelo do zasluzenih permabanova.
Problem je u forumasima. Imamo djetinjastu podjelu u tabore "plavih" i "zelenih". Odrasli ste ljudi, pobogu. Nemojte svaljivati sve probleme foruma na par takvih pojedinaca. Svi smo svjedocili najnovijem primjeru ciste toksicnosti – tema o Starfieldu. Dobro se sjecam da je Fenix intervenirao u Deathloop temi jer je nekolicina ljudi stalno ponavljala kako ih ne interesira igra, samo da bi onda pljuvali po istoj. Nije ni ta famozna "zelena" strana nista bolja. Ovo nije problem konzola ili cak glupog identificiranja uz brend, ovo je stvar koristenja foruma kao ventil za frustracije. To je donekle opravdano i uvijek postoji normalan nacin za iskomunicirati takvu situaciju. Nazalost, najcesce se manifestira u obliku toksicnosti, bilo da je to trollanjem, konstantnim prigovaranjem ili jednostavno nekulturnim ispadima.
Prigovori kako odredeni clanovi odbijaju od pisanja su, da prostite, pizdarije. Fenix je uveo funkcionalnost blokiranja/ignoriranja clanova i jednako tako skrivanja tema. Potonja je svjezi dodatak, dok je prvotna prisutna vec godinama. Nitko ju ne zeli koristiti jer radije prigovaraju na necije pisanje i kako ih to odbija od sudjelovanja na forumu.
Problem forumaske aktivnosti krece od svakog pojedinog forumasa. Pokrecite teme, pokrecite rasprave, diskutirajte i zapravo pisite nesto sadrzajno umjesto da se sav trud pisanja ulozi u pisanje o tome koliko vam se ne da pisati.
Ovo nije forumaski problem, ovo je kulturoloski problem prisutan na svim predjelima interneta. Svi se zale, prigovaraju i nista ne cine kako bi ista promijenili. Moderiranje ureduje forum samo do odredene mjere. Na forumasima je da od njega naprave mjesto diskusije.