• Gaming Vijesti
  • Na jedan prodani Xbox idu tri PlayStationa. Sony će ove godine oboriti prodajni rekord PS1

prayer Pa dobro, ima Gross Revenue, Net Revenue i Net profit, koja je razlika?

Pa u imenu

Vidis da je sve drugacije napisano

prayer

Gross revenue - sav promet koji si napravio

Net revenue - sav promet koji si napravio umanjen za posuste i reklamacije

Net profit - sav promet koji si napravio umanjen za sve troškove koje si napravio

Ono što ti radiš je da uspoređuješ dva neusporediva broja da bi gurao svoje stajalište. Isto kao da ideš izračunat da je Mbappeu ovaj mjesec nakon što je kupito 7 novih automobila, 3 jahte, 5 stanova, 2 vile i nekoliko manjih otoka ostalo 500 eura od plaće i zaključiš da imaš bolju plaću pa se čudiš kad ti se ljudi smiju.

sanzo eee to me zanimalo, thanks! Sad da još mogu negdje iskopati profit Kinga bilo bi super 😂

Edit: ako su ti ljudi Renda I’m all good Ha-Ha-Ha

prayer

A jako je nezahvalno uspoređivat firme po profitu jer se s tim maksimalno manipulira. Prihoidi ti daju okvirnu sliku o veličini firme, ali profit ne znači apsolutno ništa.

Soni ima publiku, ima masu, tradiciju. Neki ce reci ljubav fanova. To nije zanemarljivo.

Oni nece mirno posmatrati neku buducnost bez konzola. Imace svoje live servis divizije ili sta vec.

Jednostavno su pojam za gejming.

Ne plasim se u tom pogledu za njih, da ce zaostajati za nekom tranzicijom. Zapravo pre ce oni povuci masu za sobom, ako naprave takav prelaz.

Soni sigurno radi na strimingu i to nije novo polje za kompaniju.

Komicne su mi price da je MS tu u nekoj epohalnoj prednosti, dok Soni ne zna sta radi.

prayer Da ne znas osnove matematike i da nakon mojeg polugodisnjeg odsustva s foruma i dalje mislis na mene.

Giphy - Well Done Reaction GIF

prayer Zanimljivo kako gledate na ovakve stvari sa krivog stajališta. Microsoft neće sigurno prodati više konzola nego Sony, to je svima jasno no ono po čemu je Microsoft bolji od Sony-a jest ukupna dobit i tu pogotovo uz Acti/Blizz pere pod sa bivšim Japancem. Trenutno imaju višestruke uspješne live service igre, vrlo jak mobilni dio i daleko širu PC ponudu nešto čime se Sony još itekako muči. Jedan King sa svojim Candy Crushom pojede sve što Sony i Nintendo mogu skupa izmisliti bilo kad u godini. Ja mislim da ljudi još nisu svjesni koliku je zapravo udubinu kupovina Acti/Blizzarda napravila Sony-u a Nintendo-u (ako se Nintendo uopće bakce stime).

prayer Niti zakoni fizike ne mogu ići preko toga da je Game Pass > PlayStation Plus, žao mi je

prayer Koliko vidim Sony je imao prihod u 2022 nekih 6 milijardi dolara dok je sam Candy Crush zadnje 3 godine zarađivao nekih 1.2 godišnje. Masu ljudi ne kuži koliko sam King donosi novaca godišnje a gdje je jos portfolio od Acti/Blizz.

maverick Tako je. To je prvenstveno jer na ovom formu ljudi gejmaju na konzolama i pc.

Na celu s Gamepass i ovom akvizicijom M$ CE za Par godina potpuno izdominirati industrijom.

prayer Evo gledam kompletni King je prošle godine zaradio skoro 3 milijarde dolara, znaci bolesno!!!

maverick pa eto. I onda zamisli sta ce im na to jos Medalja Casti Love zaraditi. Onda neki prognoziraju na Internetu propast Xboxa.

prayer Neto frende

https://www.statista.com/statistics/288944/king-quarterly-revenue/

prayer Stoji ti skroz gore na vrhu tablice Net Revenue

prayer Pa dobro, ima Gross Revenue, Net Revenue i Net profit, koja je razlika?

prayer eee to me zanimalo, thanks! Sad da još mogu negdje iskopati profit Kinga bilo bi super 😂

Edit: ako su ti ljudi Renda I’m all good

Morao sam napravit novi acc. da izrazim svoje divljenje teorijama Xdeckica na ovom sajtu. I onda zašto je Xbox zadnji.

Na svaku pretplatu GP-a idu tri PS Plusa

Super su mi Nintendaši dok gledaju ova prepucavanja i onda upale ko zna kojeg Super Maria i uživaju 😆

Nintendo nije vise ni zanimljivo dovoditi u rasprave koliko pisa po oba ova tabora.

Razlog zasto volim biti na strani Xbox-a je snobizam Playstation fenova na ovom i drugim forumima, a iskreno 80% vremena ionako igram Nintendo igre jer oni za razliku od ostatka industrije prave zabavne igre koje se ne trude biti filmovi i nije im glavna stvar biti politicki korektan i sto bi neki ovdje rekli "woke".

@"ficonijelegend"#p550927 Još se slažeš sa svime gore što je prayer rekao, a totalno krivo je rekao

Master slazem se s time sto je rekao da King zaradjuje ogromnu lovu Microsoftu i da ljudi podcjenjuju Microsoftove akvizicije. Ne kuzim sta je tu krivo?

Nisi me valjda obrisao sa Liste prijatelja na Playstation jer se tu rugam sa Xbox i Playstation brendovima lol?! Ne uzimaj sve toliko k srcu i pokusaj biti stalozeniji i Moderatori bi te ostavili na forumu. Ovako se brukas bezveze.

maverick

maverick Razlog zasto volim biti na strani Xbox-a je snobovizam Playstation fenova na ovom i drugim forumima

Dobro ti ide. Kak si ono napisao gore? Tolko o snobovizmu

Na celu s Gamepass i ovom akvizicijom M$ CE za Par godina potpuno izdominirati industrijom.

Još se slažeš sa svime gore što je prayer rekao, a totalno krivo je rekao……sve. U biti neka. Samo vi rulajte i dalje.

maverick Master slazem se s time sto je rekao da King zaradjuje ogromnu lovu Microsoftu i da ljudi podcjenjuju Microsoftove akvizicije. Ne kuzim sta je tu krivo?

Naravno da ne kužiš. Nit ne sjećaš se koji si post citirao. Uspoređivao je totalno krive brojke da bi tjerao vodu na svoj Xbox mlin. Rulajte samo vi i dalje.