Metaphor: ReFantazio - Dok se čeka nova Persona, Atlus nam je dao još jedan fantastičan rpg u sličnom stilu. Igra nema puno inovacija, skoro sve je već viđeno u njihovim prijašnjim naslovima, ali svi elementi su dobro odrađeni i igra je gušt za proć.
Song of Horror - Horor igra koja se na prvi pogled čini slična klasičnim survival horoima, ali ne sadrži nikakav obik borbe. Umjesto toga svaki level se započinje sa nekoliko igrivih likova koji će poginuti zbog svake greške koju igrač napravi, bilo da je to neoprezno otvaranje vrata, promašen quick time event ili nepromišljno istraživanje ukletog predmeta. U slučaju da svi likovi umru, slijedi game over i ponavljanje levela ispočetka. To istovremeno stvara ogromne frustracije kada nakon sat istaživanja pogineš i moraš cijeli level ponoviti, ali isto tako i nevjerojatan osjećaj napetosti, koji za mene ni jedan drugi horor nije uspio postić, kad ostaneš na zadnjem liku i pokušavaš izvuć živu glavu iz levela. Osim te atmosfere koja proizlazi iz samog dizajna igre za pohvalit su i zagonetke za koje se je često trebalo zaustavit i pošteno razmislit da bi prošle. Rijetkost u današnjim igrama.
Stellar Blade - Skoro svaki kometar koji vidim o ovoj igri je o izgledu glavnog lika i imam dojam da je većina ljudi više vremena provela u photo modu nego igrajuć. Ispod toga, igra je solidan hack and slash sa dobrom borbom, ok pričom i ponešto istraživanja. Korenci sa svakom igrom dokazuju da znaju kako napravit nešto zabavno i igrivo. Nadam se skorom nastavku sa raznolikijim lokacijama i većim brojem oružja i naravno kostima.
AI: The Somnium Files - Murder mystery u kojem igrač preuzima ulogu detektiva koji ima sposobnost ulaska u snove osumnjičenika i na taj način pronlazi dokaze koji će mu pomoći u rješavanu slučaja. Igra je čudan spoj ozbiljne sf detektivske priče i blesavog humora o kojem će i ovisit da li će se nekom svidjet ili će ga potpuno odbit. Za mene je bila solidna i planiram jednom odigrat nastavak.
Trenutno se igra:
Unicorn Overlord - najnovija igra od Vanillawarea, koja kao i njihove ostale igre ima predivan art stil i zanimljive ideje, a istovremeno i gameplay koji brzo dosadi i postane naporan daleko prije kraja igre. Priča mi u ovom slučaju isto nije zanimljiva kao kod 13 Sentinels ili Odin Sphera, a to mi je obično bila glavna motivacija da ih završim. Tek igram nekih desetak sat i to se još stigne promijenit do kraja. Za sada nisam baš oduševljen.