• Offtopic
  • Air Fryeri (friteze na vrući zrak), dojmovi, preporuke i iskustva

doctorfreak Neznam zašto ih se poistovjetuje kao friteze odnosno zamjenu za friteze kad one peku a ne prže.

Evo ja znam - zato što ćeš ih najčešće koristiti za istu svrhu.: p

Što se onog za modove tiče, kod mene je ful jednostavno - imaš odabir temperature i minutaze te preporuka za nekih 7 različitih jela na koliko C i koliko dugo peći. Ako želiš fensi kuharicu Tefala, to si možeš skinuti.

Pomfrit uglavnom koristim onaj gotovi smrznuti, odmah staviš više od pola posude, malo bacis ulja i to je to. Ćevapi idu na 180C i 20 min, na pola okrenes i svaki put super. Probao još zapečeni sir (solidno), budem još probao s muffinima nekad, dok piletinu još nisam stavljao (vjerojatno će ići prvo prsa da vidim na koliko je idealno).

• [deleted]

Cuj to nije game changer, air fryer i optigrill su mi doslovno promjenili zivot.

Zero Pomfrit uglavnom koristim onaj gotovi smrznuti, odmah staviš više od pola posude, malo bacis ulja i to je to.

Ne treba ti ulje. Smrzniti pomfrit je već coatan. Doslovno piše na pakiranju.

weky

Nije to to, treba nam onaj ekstra nezdravi šmek 😆

Išli smo ih gledati jučer i mislim da neću uzimat manji od 5L. Ove ostale kubikaže su stvarno premale, posebno za meso koje ne možeš slagat jedno na drugo

Fenix Ok ti je i ta s 4 i nešto l. Bez beda se naslaže dužinom pola kile i nešto više mesa (ćevapa u mom slučaju) na rešetku. Za 2 osobe čisto dovoljno, samo jel, treba i prilog posebno ako ide na fritezu.

Fenix

A to i je problem, realno ti ta dubina kurca ne znači osim kod pomfrita ( ili nečeg sličnog tako sitno komadnog) kojeg možeš mješat pa se sve ispeče ravnomjerno. Ja volim u to ubacit ona smrznuta lisnata govna, tipa one male čokoladne kroasančiće iz Lidla. Ispadnu puno bolje nego iz rerne.

Ali najveća prednost je što ne zgovniš aposlutno ništa, + za ta pohana govna izbjegneš pun k ulja, a dobro ispadnu.

mjesec kasnije

@Fenix - si kupio nešto na kraju? Mi ovdje smo svi friteza eksperti, znamo staviti, (pre)okrenuti, (pr)otresti…Ako te nešto zanima, samo pitaj!

Ja san za dlaku kupio🤣🤣🤣

A to vise zenu i dicu zanima, gledali onaj philips xl.

Pa evo mene kao anonimnog citaca foruma ste nagovorili. Tefal XXL sa rostiljem i to samo zbog toga sto je bila dosta dobra cijena. Super je stvar, sve zavisi sta neko voli.

Kikiller Weky 🤝 Fenix

Zero nisam još, drugi tj počinjem jest kako treba pa uzimamo

Koliko vremena treba da ja napravim pomfrita za četvero ljudi kao prilog jelu?

Prika 20-25 minuta, preporučeno na 180C. Na pola protreseš i to je to. Ako je već gotovi pomfrit, ne moraš dodati ni ulje.

Meni na 4,2l stavim možda maaalo više od pola friteze (nikako ne stavljati do vrha) je sasvim dovoljno za 3 osobe.

Ovo sto san gleda rekli su Tefal ili Philips ali prije Philips.

XXL nije bio na akciji nego XL

Šta ti misliš odojka peći u tome?

4 mjeseci kasnije

Momci da li je ovo ok friteza za jednu osobu? Također da li je cijena ok?

Deal of the day: Philips Essential Air Fryer - 4.1 L, 0.8Kg, 1400 watt, Recipes (NutriU app), 7 cook presets, Rapid Air Technology, Digital display (HD9252/90) https://amzn.eu/d/7cqU4Lq

Što za jednu, za dvije.: p Čini se kao dobra prilika, ali na Mallu na akciji isto imaš Tefal Easy Fry&Grill za skoro istu cijenu. Iskreno, ne znam što je kvalitetnije, ali Philips ima digitalni display i to je ono što mi jedino upada u oko kao bitna razlika.

9 dana kasnije

Navukli ste i mene da isprobam to čudo. Naručio sinoć ovaj 5-litarski od Gorenja, s popustom i dodatnim kodom od 40% dođe 47 eura u Sancti.