fensisuperstar

Sa svime se slažem! Sad zamisli još kad izađu Steam Mašine ili Tv PC-evi ili kako ih već zvati, kinezi će poluditi za njima pogotovo ako budu prihvatljive cijene. PC platforma raste bez stajanja!

stitrek stalno spominjes Ragnara, a on je samo pisac, kolko vidim nije glavni na igrama, dizajnira nekaj, ali…

renda a on je samo pisac

U takvim igrama je to najbitnija komponenta, tu spadaju likovi i prica, isto kao i Neil Druckmann u TLOU i Intergalactic.

prayer PC platforma raste bez stajanja!

PC ima sve igre i besplatan online, Xbox-PC ce imati sve igre i besplatan online, Playstation kao zatvorena platforma ce vjerovatno ukinuti onljne placanje jer Xbox-PC ce biti primamljiv s obzirom da Sony odustaje od ekskluziva…Sony bi mogao sve vise postati konzola za casual gamere…

fensisuperstar 8:40min, ono sto i sam vidim i tako se odnosim prema igrama i baratam svojim novcem. Cemu bilo sto drugo? Nije ravno Steamu. Ovo je platforma, glas gamera, radeno od ljudi koji kuze gaming, a nisu ljudi u odjelima koji gledaju samo live service i kvartalne izvjestaje.

Slazem se sa vecinom u videu, zapravo veci dio toga sam napisao ovdje i krcao jaja pojedincima, jer sam dosadan i neznam to prezentirat na pravi nacin

fensisuperstar heeeeej, nisam rekao da su mi metode dobre, ali namjere jesu 😆

Najveca dobit Valvea je kako pise u komentarima, privatna su kompanija.

somethingwrong

Sega je još prije Microsofta naplaćivao online gaming. U SAD- u se to zvalo SegaNet i naplaćivalo se 21$ mjesečno, tj. radilo se o ugovoru sa internet providerom. Sega je praktički bio pionir u naplaćivanju online segmenta, a dok je Microsoft samo to popularizirao.

somethingwrong Otkud ti to? Pa Xbox je prvi uveo plaćanje za online igranje.

Ako novi Xbox bude Xbox-PC, to ce biti mini-PC-konzola na koju ces moci imati klasican Windows/SteamOS, znaci besplatna opcija online igranja van Xbox sucelja, vjerovatno ce se i Valve upustiti u takav slican hardware za popularizaciju SteamOS-a na "desktopu".

somethingwrong to je onda samo PC. Čemu zvati nešto Xbox, a nećeš moći igrati xbox igre na tome. Kakva debilana.
              It's a fuckin PC

Procitaj clanak na portalu, sve ti je objasnjeno, vazi i za Xbox HandHeld, velika vecina Xbox igara su na Windows-u tako da Xbox samo ide u smjeru svog otvorenog OS-a.

Ako hardware bude povoljan i dobar, opet ce se dobro prodavati jer je Xbox snazan brand i platforma a i casual Windows korisnicima/gamerima ce biti prakticno.

Heat Bit će sve tako… u paralelnom svemiru.

Ako Xbox bude neka verzija mini PC-a kako clanci spominju, onda ces moci instalirati i Windows te igrati besplatno online, ako ne mozes instalirati klasicni Windows, onda to nije nikakva verzija PC-a vec "zatvorena" konzola kao i Playstation.

stitrek Ma mislio na to što hvališ windows na xboxu, a bit će najveći fail svih vremena.