Gaming Chat - news, tračevi i rumori
escoban Nije dobro za Sony a ne za gaming. Njihove igre su dostupne na svakom uređaju preko Gamepassa, svak može sve igrati i to bez potrebe konzole u potpunosti. Svaki potez koji je Microsoft od početka ove generacije je ironično “for the players” (čitaj za sebe). Najveći je problem u cijeloj priči tih 30% zarade što Sony uzima sebi u džep kao zaradu za najpopularniju igru na njihovoj konzolu pod nazivom Call of Duty.
prayer Sto vise MS bude rastao u gamingu, vise ce i kupovat industrije a kad oni budu u poziciji Sonya (80% MS - 20%PS) onda ti Gamepass nece kostati 1euro priko Turskog racuna nego ce ti biti 100 eura i vise misecno. Tako se unistava industrija vrlo jednostavno. Zato mi nije drago i nebi nikome trebalo biti drago ovo sta se desava, oni kupuju uspjeh umisto da ga grade. Nije ni Sony sveta krava, rade i oni pun k sranja jer to trenutno mogu ali puno se manje bojim kompanije koja vridi 100 bilijona nego kompanije koja vridi 7 trilijona.
Situcaija trenutna je Sony je kao klub iz Bundeslige ulaze malo i pametno dok je MS klub iz Premierlige koji trosi i kupuje sve dok rezultati nedodu… A nazalost ako to neki regulatori nezaustave kad tad Sony i Nintendo nece moći pratit MS …
- Uređivano
escoban onda ces kupovat igre po 70, 80 eura kao i sada ili ces imati PC
@darkfenix normalno da ne postoji kad ne utjece na njihov ekosustav.
chono Izjavili su lazljivci i da im Sony nije konkurencija, pa se ispostavilo potpuno drugacije kad se doslo do dokumenata u kojima se vidi kako vjerno prate sto radi konkurencija, tj.Sony…tako da ovo da im Nintendo nije konkurencija, mozes macku na rep objesit, cekaj samo da napravi N malo jacu konzolu. Gle, da je to neka druga kompanija, neka sa igracim zaledjem, kao sto je Sega bila ili Nintendo ne bi rekao rijeci za ovu akviziciju, ali to su supci koji su pokusali sjebat igrace u vise navrata, vi kao da ste zaboravili E3 2013g….ponovit ce se opet, ako im se prilika da.
darkfenix opet? Pa ponavlja se upravo sada, sve je ovo mazanje ociju, Spencer je expert za lazni marketing, kad tad bude ova kula od karata pala, vidimo kaj se vec desava, otkazi, odlasci bitnih figura dev studia koji su prije akvizicije bili zadovoljni ocito, sad odjednom kao Mikami ide iz cista mira iz SVOG studia, dap.
Polako vise ne budu izdavali uopce fizicke igre( krenuli vec jesu) i onda ne budes mogel kupit igru za 70€ nego budes prisiljen imati GP, nist od ovog nije dobro, a da to sve radi Sony e onda bi se drugacije pricalo.
- Uređivano
darkfenix marketing, PR, izjave nemaju bas previse veze sa stanjem na markatu. Ti mijesas stvari. Nintendo ima potpuno odvojen ekosustav od MSa, imaju svoju briju koja i dalje prolazi. Nova jaka Nintendova konzola i dalje ne znaci multiplatform konzola kakva je XBox postala. Ni blizu.
@renda sony to nemoze raditi, jer je mici u usporedbi sa MSom. Rezanje fizickih primjeraka ili digitalije i guranje pretplate only nemoze proci zbog trzisnih regulativa. Na taj nacin bi skrsio intel, amd, nvidiu…. I cijeli niz proizvodaca HWa. Da ne govorimo da bi taknuo u Valve i ekipu koja zivi od digitalije. Kupnja primjerka igre ce ostati do daljnjeg, pa makar samo u digitalnom obliku (sto se mene tice, fizikala moze odumrijet)
Da ne citiram svakog jer možemo tako u nedogled, neka mi bilo tko od vas da argumentirani objektivni odgovor sa činjenicama kako Microsoft trenutno “uništava” industriju i što bi ste vi napravili da ste na njihovom mjestu bez ikakvih što bi bilo da bi bilo scenarija i blesavih pretpostavki zašto je tko otišao. Znači Microsoft je u govnima, Gamepass im je jedini spas i trebaju promjeni sada a ne za 5 godina. Besmisleno se tako raspravljati jer na svako sranje koje je Microsoft napravio ja mogu naći još dva jednaka ili veća koji su napravili i Sony i Nintendo. Znači idemo objektivno bez pristranosti razmisliti.
darkfenix nitko ne navija za njih, vec meni kao PC igracu ovo nije nikakvo unistavanje gaming industrije. Bacas totalno destruktivne projekcije i krajnosti neutemeljene na bilo kakvim podacima. Sony prodaje konzole kao nikad ranije, izbacuje i dalje svoje eksluzive, okrenuli su se i PCu kao platformi, izbacuju remakeove po punim cijenama, i dalje naplacuju pretplate, izbacuju VR uredaje i naslove i ja ne vidim niti jedan nacin na koji MS unistava gaming i Sony, pa cak i kupnjom Activisiona.