Gaming Chat - news, tračevi i rumori
- Uređivano
darkfenix super analogija, firma koja je izasla na IPO 2004. godine, kada je MS postojao vec 29 godina… i to nakon sto su imali uspjesan box 360 i nemaju potrebe kao Google za toliko POCova…. -___-
Edit: sto da gledam ostale? (Kad si vec editirao post). Kako nisu vukli prave poteze i potukla ih je konkurencija? Sto ako je GamePass pravi potez i stavlja Sony na mjesto jednog Atarija? Legit ili ne?
Ma kojeg da nije bilo Sonya…da nije bilo kupaca publike gledatelja a ne Sonya. Sony je planirao isti kurac napraviti ali ovima je bila konferencija dan prije i sve je eksplodiralo nakon toga a Sony samo sve prominuo.
Zato je i imala konzola svakakva sranja online offline kad je izasla.
Gamad su jedni i drugi, i jedni i drugi su pokazali da su jos veca gamad kad su na vrhu a for the players kad su na podu.
Zaboli me kurac ko ce sto kupiti i imati i dalje cu igrati sto mi se igra kao i do sad.
Nisu lani ljudi shatili da je ms na kraju implementirao prakticki isti always online sustav u nove konzole kojeg su najavljivali sa xb1? Srusio im se je server na par dana i ljudi nisu mogli igrat ni jednu digitalno kupljenu igru, cak i ako je single player only. Samo su ovaj put to napravili potiho da izbjegnu kritike.
Miro Mislim da se sjećam nešto površno oko toga, navodno su se čak i bili dogovorili za always online DRM i nakon što im se sve to u facu prosulo Sony je u zadnji trenutak odustao od toga. Sličan prc su napravili i Nintendu kad je sljedeća konzola trebala biti Nintendo PlayStation ili kako već pa su opet u zadnji sekund zajebaki jer su mutavcima iz Nintenda bili pre glupi pokriti sve pravne rupe. Ali možda sam u krivo ovo za Nintendo, pročitao sam u nekom članku davno još.
Nakon toga svega znan da san igra igru koja nije online nije mp i imao problema sa trzanjem sa svakakvim sranjima i kad iskljucis online radilo je normalno sve, kasnije sam citao tekstove bas o ovome sto je @prayer rekao plan je bio ali su odustali a tribalo je vrimena dok se to iz sustava makne.
O tome pojma neman jer ionako sve konzole su uvik spojene na net a i sve se pale na gamepass tip pa i traze da si uvik spojen.
Iskreno danas mi je nezamislivo igrati da nisan spojen na net iako ga ne koristin.
Iman sve 3 konzole pa me iskreno zaboli ona stvar na kojoj ce neka igra izaci.
- Uređivano
sanzo cesto pises pola istine. Igre koje su pravljenje direktno za Series konzole ne trebaju uopce drm check, s sto se tice i xbox one igara, tu je microsoft isto popustio.
https://www.theverge.com/2022/9/19/23356855/xbox-series-x-game-disc-drm-online-check-in
Igre sa original xbox i 360 trebaju internet konekciju iz ocitih razloga.
Nintendo Switch takodjer ima drm. Ne možeš na non primary konzoli igrati digitalne igre bez da provjeris preko interneta.
Posebice u danasnja vremena je nebitno dali treba drm jer ionako 99% disk verzija igara ima day one patcheve i bez interneta ces ionako igrati inferironiju verziju igre.
Ako zivis u pećini koja nema internet i zato ne mozes igrati igre, onda mislim da su ti i internet i igre najmanji problem u životu.
- Uređivano
sanzo gledaj, smatram da ako kupujes igre digitalno, odavno si se trebao pomiriti da nisi vlasnik istih i samim time drm ne predstavlja nikakav problem.
Disk verzije ne bi trebale imati drm i protiv toga sam, iako shvacam zasto je u nekim slucajevima potrebna internet konekcija.
Za multiplat igre sa prosle generacije, i onima kojima je stvarno stalo do gotovo potpunog drm free iskustva, preporucam ps5 i stvar rijesena.
- Uređivano
sanzo Dobro se sjećaš:
https://www.videogameschronicle.com/news/xbox-downtime-leaves-some-users-unable-to-boot-games/
prayer
Playstation je trebao biti CD-ROM dodatak za SNES, ali dogovor je bio takav da bi Sonyu išli svi prihodi od igara, glazbe i filmova na CD formatu. Nintendu se to razumljivo nije sviđalo pa su otkazali suradnju bez kontaktiranja Sonya te potpisali ugovor s Philipsom što je rezultiralo s nekoliko klasika igraće industrije na Philipsovim CD-i playerima poput:
- Uređivano
prayer rade na vise stvari, a sve potaknuto dealom sklopljenim zbog akvizicije Activisiona. Po meni je to done deal u ovom trenu
https://blogs.nvidia.com/blog/2023/02/23/geforce-now-thursday-feb-23/
- Uređivano
https://variety.com/2023/gaming/news/hogwarts-legacy-sales-850-million-1235533614/
12 milijuna u dva tjedna