chono Gle Google i Stadiu…bas ko krcma, otvorili i zarvorili.

U biti gle Segu, gle Panasonic i 3DO, gle Atari, gle Apple i Pippin gle SNK..

darkfenix super analogija, firma koja je izasla na IPO 2004. godine, kada je MS postojao vec 29 godina… i to nakon sto su imali uspjesan box 360 i nemaju potrebe kao Google za toliko POCova…. -___-

Edit: sto da gledam ostale? (Kad si vec editirao post). Kako nisu vukli prave poteze i potukla ih je konkurencija? Sto ako je GamePass pravi potez i stavlja Sony na mjesto jednog Atarija? Legit ili ne?

darkfenix

Ma kojeg da nije bilo Sonya…da nije bilo kupaca publike gledatelja a ne Sonya. Sony je planirao isti kurac napraviti ali ovima je bila konferencija dan prije i sve je eksplodiralo nakon toga a Sony samo sve prominuo.

Zato je i imala konzola svakakva sranja online offline kad je izasla.

Gamad su jedni i drugi, i jedni i drugi su pokazali da su jos veca gamad kad su na vrhu a for the players kad su na podu.

Zaboli me kurac ko ce sto kupiti i imati i dalje cu igrati sto mi se igra kao i do sad.

Miro A gle, mogli su i oni bit supci i reci da je to buducnost gejminga, i krenut isto tom rutom…ali nisu. Da je bilo po MSovom danas nebi niti posudit igru mogao a kamoli prodat je…a da ne privcamo o posjedovanje neceg, sve bi nam 3 puta naplacivali!

Miro Nazalost nismo u Marvelovom Multiversu, pa necemo nikad saznat sta bi bilo…😂

Miro

Nisu lani ljudi shatili da je ms na kraju implementirao prakticki isti always online sustav u nove konzole kojeg su najavljivali sa xb1? Srusio im se je server na par dana i ljudi nisu mogli igrat ni jednu digitalno kupljenu igru, cak i ako je single player only. Samo su ovaj put to napravili potiho da izbjegnu kritike.

Miro Mislim da se sjećam nešto površno oko toga, navodno su se čak i bili dogovorili za always online DRM i nakon što im se sve to u facu prosulo Sony je u zadnji trenutak odustao od toga. Sličan prc su napravili i Nintendu kad je sljedeća konzola trebala biti Nintendo PlayStation ili kako već pa su opet u zadnji sekund zajebaki jer su mutavcima iz Nintenda bili pre glupi pokriti sve pravne rupe. Ali možda sam u krivo ovo za Nintendo, pročitao sam u nekom članku davno još.

darkfenix

Nakon toga svega znan da san igra igru koja nije online nije mp i imao problema sa trzanjem sa svakakvim sranjima i kad iskljucis online radilo je normalno sve, kasnije sam citao tekstove bas o ovome sto je @prayer rekao plan je bio ali su odustali a tribalo je vrimena dok se to iz sustava makne.

sanzo

O tome pojma neman jer ionako sve konzole su uvik spojene na net a i sve se pale na gamepass tip pa i traze da si uvik spojen.

Iskreno danas mi je nezamislivo igrati da nisan spojen na net iako ga ne koristin.

Iman sve 3 konzole pa me iskreno zaboli ona stvar na kojoj ce neka igra izaci.

sanzo cesto pises pola istine. Igre koje su pravljenje direktno za Series konzole ne trebaju uopce drm check, s sto se tice i xbox one igara, tu je microsoft isto popustio.

https://www.theverge.com/2022/9/19/23356855/xbox-series-x-game-disc-drm-online-check-in

Igre sa original xbox i 360 trebaju internet konekciju iz ocitih razloga.

Nintendo Switch takodjer ima drm. Ne možeš na non primary konzoli igrati digitalne igre bez da provjeris preko interneta.

Posebice u danasnja vremena je nebitno dali treba drm jer ionako 99% disk verzija igara ima day one patcheve i bez interneta ces ionako igrati inferironiju verziju igre.

Ako zivis u pećini koja nema internet i zato ne mozes igrati igre, onda mislim da su ti i internet i igre najmanji problem u životu.

maverick

Ne znam, zato sam pitao covjeka koji ima konzolu. Sjecam se takve vijesti od lani, ali ne bas detalja.

sanzo gledaj, smatram da ako kupujes igre digitalno, odavno si se trebao pomiriti da nisi vlasnik istih i samim time drm ne predstavlja nikakav problem.

Disk verzije ne bi trebale imati drm i protiv toga sam, iako shvacam zasto je u nekim slucajevima potrebna internet konekcija.

Za multiplat igre sa prosle generacije, i onima kojima je stvarno stalo do gotovo potpunog drm free iskustva, preporucam ps5 i stvar rijesena.

sanzo Dobro se sjećaš:

https://www.videogameschronicle.com/news/xbox-downtime-leaves-some-users-unable-to-boot-games/

prayer
                  Playstation je trebao biti CD-ROM dodatak za SNES, ali dogovor je bio takav da bi Sonyu išli svi prihodi od igara, glazbe i filmova na CD formatu. Nintendu se to razumljivo nije sviđalo pa su otkazali suradnju bez kontaktiranja Sonya te potpisali ugovor s Philipsom što je rezultiralo s nekoliko klasika igraće industrije na Philipsovim CD-i playerima poput:

Torgue

E da tako je nešto bilo samo što su nekako bili ugurali to u ugovor bez dogovora pa kad su ih ovi mutavci iz Nintenda skužili odustali su od svega.

chono Da li GFN uopće podržava Gamepass ili je ovo najava samo da će Steam varijante tih igara biti dostupne za stream na njihovim serverima?