Tech industrija počiva na tome da stvara potrebu…tako da su oni razmišljali o ovome 24/7. Sad treba uvjeriti ljude da su bez snimanja svijeta oko sebe živjeli u praznini.
Jebiga ja sam star pa me niš od ovoga više ne oduševljava…snimiti tatu dok je bio živ pa to kasnije nostalgično gledati i bedirati se, ne bi palo na pamet. Ak mi fali odem mu na grob…zapalim svijeću i idemo dalje. Što mi je manje u mislima lakše mi je. Gledati djetetove prve korake…radije gledam sada prve korake unuke i unuka u živo, to je neki prirodni put. Sjednemo u auto i odemo u posjetu kad god stignemo ili se zaželimo.
Mobilni telefon….bilo mi je bolje bez njega. Otišao na teren i do sutra u jutro bio sam nedostupan za šefa za vrijeme radnog vremena. Danas je uspjeh ako si nedostupan iza radnog vremena, jer uvijek si dostupan i svi očekuju da im budeš dostupan 0/24, poslovno i privatno. Družili smo se u živo, ne preko foruma i društvenih mreža. Ok, video pozivi na daljinu su pozitivna stvar, to moram priznati.
Mir ima svoje prednosti…i usporen tempo života. Netko tko ga nikada nije okusio ni ne zna o čemu pričam.
Za pedeset godina ide chip direkt u mozak i snimat će u cloud sve što vidimo.