Sterlok Za pedeset godina ide chip direkt u mozak i snimat će u cloud sve što vidimo.
Ako Apple pozuri bude to i prije, vec vidim red pred Apple trgovinama diljem svijeta. Kad Apple Geniusi budu implantirali direktno u trgovini.
…
Ali salu na stranu, rekao sam da bi u nekakvoj profesionalnoj upotrebi ovaj uredjaj sigurno bio jako dobar no Apple-u je takvo trziste premalo, za multimedijalni uredjaj je jednostavno preskup i ne nece pojeftiniti s vremenom kao sto ni jedan Apple uredjaj nikad nije pojeftinio.
A ovo sa setanjem okolo i snimanjem je debilana, probaj uzeti mobitel i snimaj nekog direktno, bas me zanima koliko ces izdrzati da ne dobijes saku u glavu. Ovaj uredjaj funkcionira na principu da snima, znaci ne vidis kroz njega nego vidis snimku(oci koje se vide na Vision Pro su samo projekcija) i sve to istovremeno moze pohranjivati sto je veoma problematicno u najmanju ruku s obzirom da u dosta drzava ne smijes nekoga snimiti bez njegovog pristanka. Kako bi trebao hodati ulicom s tim uredjajem?
Meni se postavlja pitanje za koga je ovaj uredjaj namjenjen? Bez da ikoga uvrijedim 80% stvari ovdje nabrojanih nisu izvedive, sto opcenito zbog prakticnosti sto zbog zakonskih regulativa.