foggy Ali moje ultimativno pitanje je, jel to zdravo tako? Ako je jedini cilj gubitak kila, koliko je svakom/nekom pametno fastit da to postignu? Što sve treba uračunat itd? Ne piše ništa u temi, zato pitam.
Ako si zdrav, nije nezdravo, postoje studije o tome i ima dosta zdravstvenih benefita. Pod uvjetom da uzimaš nužne suplemente poput natrija, magnezija i kalija. Kad nastupi autofagija nakon cca 18 sati, reciklira oštećene stanice i odstranjuje toksine, što posljedično smanjuje i rizike od raka. A najvažnije je poslije fasta si polako uvodit hranu, prvo juhica i kuhano povrće. Imam u obitelji doktoricu, profesoricu na fakultetu, pa čak i ona koja je inače ogromna paničarka hladno kaže da nema nekih nusposljedica.
Ali kako je i sanzo gore napisao, izgubit ćeš nešto mišića. Može bit koristan onima koji imaju veći višak kg i ako imaju taj psihološki problem, poput mene, da ne mogu prestat jest pizdarije.
Još jedna usporedba, kad sam prošle godine u ljeto radio svoj prvi fasting, napravio sam krvnu sliku prije i poslije. Prvi nalaz je bio dosta neuredan, prvi put u životu da mi je krvna slika bila lošija čak i kolesterol viši. I tlak isto. Nakon tog fastinga, unormalilo se i ostalo je tako. Kolega je bio pred dijabetesom, nakon mjesec dana fastinga (tjednom po tri ili četiri dana) se uspio resetirat. Jedan njegov prijatelj se s fastingom doveo sa 160kg na 90kg i spasio si život. Ono što hoću reći, kad psiha ili vježbanje nisu rješenje/ne pomažu, fasting sam po sebi nije loša alternativa.
danko-b smiješ vježbat, ali umjereno. Ja sam se u subotu penjao po Sljemenu i stvarno se dugo nisam tako dobro osjećao. Baš čudo jedno odakle energija dolazi (iz prikupljenih zaliha masti umjesto glukoze) EDIT: Nemam problema s kiselinom
Flipper samo kreni. Upali si timer na Life appu i vidi dokle će te to dovesti. Uključi ga prije spavanja i ujutro si na već 12 sati. Izdrži još 12 sati na silu i to su ti već 24 sata. A onda će ti biti žao odustat. Izguraj barem do tri dana dok nastupi ketoza da se stigne otopit sala.