Fasting
- Uređivano
danko-b imaš li Life app da se međusobno motiviramo? Ja sam upao u neki circle, bilo mi je plan samo tri dana, ali ekipa je toliko dobra da sam nastavio. Sad sam već šesti dan, ali premišljam se stati ili ne. Nisam gladan, ali me stres na poslu i oko portala ubija.
Ako se dobro sjećam, ti si kuhar? Vjerujem da je tebi onda sto puta teže postit, a tu je onda i fizički dio posla + vručina u kuhinji.
EDIT: I @OverHypedG je iskusan faster. Ako nas ima još, otvorit ćemo novu temu
- Uređivano
Prije 2 tj. Sam prvi put to napravio…
Neznam kaj je life app., Kuhar sam i da tesko je pogotovo kad ne smijem probat hranu a radim je,al sam se poceo bas u zadnje vrjeme prezderavat i nikad se losije(deblje) nisam osjecao. Najgore je kad izlazim iz toga pojest nesto jer osjecas krivicu. Ovaj tjedan mislim 36 sati ne jest. Koliko si ti dugo u tom i koje su ti beneficije?
Btw. Neznam kak uploadat sliku, promijenio mob i pise mi Error kad je stavljam.
Fenix može tema
Kaj to znači? Piješ samo vodu i ne jedeš ništa?
- Uređivano
danko-b Neznam kaj je life app
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lifeomic.lifefasting
Tu si postaviš timere, a onda imaš i kao grupe s ostalima koji fastaju
danko-b Koliko si ti dugo u tom i koje su ti beneficije?
Nisam dugo, negdje drugu polovicu prošle godine sam dva puta, ali ove godine još nijednom. Prvo da skinem kile, mene stres ubija i i onda se uhvatim jest pizdarije. To mi je postala grozna navika koje se ne mogu riješit, pa pošto očito nemam karakter za suzdržat se, zaključio da bi mi bilo najbolje komplet prestat. I to funkcionira. Drugo je jer sam čuo da u jednom trenutku dođeš do momenta kad ti se totalno razbistri um. Došao sam do toga u subotu i nedjelju, baš odličan osječaj.
danko-b al sam se poceo bas u zadnje vrjeme prezderavat i nikad se losije(deblje) nisam osjecao
Baš to, ali sve se nekako promjeni nakon nekoliko dana, baš se bolje osjećaš. Svatko bi trebao probat barem jednom, čisto da doživi tu ketozu i autofagiju, a onda i za regeneraciju stanica
Kad planiraš krenut opet?
EDIT:
buz samo vodu, a možeš i kavu ili čaj, ali samo "goli" bez ičega
Odlična tema.
Sa svakim oblikom posta OPREZ!!!! jer nije za svakog to. Organizam tada poludi zbog šoka. Razina šečera divlja plus, minus a to je samo jedan od loših strana na koje treba pripazit i zato dijabetičari ne bi smjeli postit ako ih ima među nama.
Ako govorimo baš o pravom postu a to je samo konzumacija vode, Nadam se da takav post ne prakticira nitko ovdje u trajanju više od dan, dva.
¸Ja sam radio fasting prije na princip 16/8 dok nisam dogurao do 20/4. I tad sam se lijepo stesao.
Samo sad nikako bit karakter da opet počnem. Okrivljujem ženu i veliki hladnjak da me sabotiraju.
Ima netko da sazme i malo objasni koja je razlika izmedju fastinga i recimo vjezbanja svaki dan? Ja vec godinu dana skoro svaki dan radim vjezbe za ledja i ostalo, osjecam se brutala, nemam trunke sala (iako nikad nisam imao, ali utegnuo sam sve na sebi) i najkorisnije - ledja su mi puno bolje.
Sto vise dobijete fastingom ili sto recimo vjezba ne moze sredit, a fasting moze?
foggy pa kao i kod svake dijete, preporučljivo je i vježbat. Jedno ne isključuje drugo. Za tebe osobno, koji imaš idealne kile (ili po meni čak i manje nego treba) fasting nema smisla. Osim ako ćeš udaritjednokratno čisto da testiraš limite i pokupit neke zdrastvene benefite.
Ja vježbam i bavim se sportom, rekao bih da sam u fizičkoj dosta dobroj formi, većinu apolona u fitness temi vjerojatno mogu pobjedit u 8-9/10 sportskih disciplina, pa opet imam 20kg viška zbog razloga koje sam naveo iznad.
@foggy po pravilima struke ti bi čak trebao nabacit max 10kg. Ne treba nužno bit 10kg mišića nego neka kombinacija.
- Uređivano
Fenix Meni osobno nikakve dijete trenutno ne trebaju (i nadam se da niti neće), ali čisto me informacijski zanimalo ako netko s viškom kila želi spustite te kile, što bi mu bilo pametnije(u smislu jel fasting moze srediti tlak, masnocu itd, pa je nekad bolje to nego bilo kakve vjezbe?)
Kod mene je to ludilo, ja čim ne jedem uredno i redovno kak jedem, izgubim 2-3 kile bez problema. Vježbanjem sam nabio mišićne mase, ali sam malo i izgubio, no na kraju dana sam opet na 70kg. Sad mi je prekretnica unosit više određenih stvari u sebe, da mišić može dobiti što mu treba, ako želim bit nabildano đubre.
Nisi probao nikakvimn drugim metodama, aka personal trainer + nutricionist, da vježbanjem probaš izgubiti tih 20 kila? Ustvari ako ti ovo funkcionira, onda nemaš potrebe, mene čisto zanima informacijski jer sam mišljenja da pravilnom i targetiranom vježbom uz kontrolu prehrane možeš napraviti sve što ovim putem želiš, a malo se stesat usput (tu se možda varam, zato sam i postavio pitanje).
yakuza_stinger @foggy po pravilima struke ti bi čak trebao nabacit max 10kg. Ne treba nužno bit 10kg mišića nego neka kombinacija.
Da, ako unosiš dovoljno tvari u sebe kojima hraniš ono što izgrađuješ. Inače u neku ruku sam sebe ždereš i zato treba jest kod vježbanja naravno. Tj, treba unosit određene doze. Osobno ne pazim previše na to, ali nisam fast food taknuo dugo vremena, većinom domaća hrana i puno špeka
foggy aha, na 70kg si sad, onda si praktički taman na visinu, sad samo je pitanjce hoćeš izgubit nešto sala i probat nbit koji dekagram mišića. Tebi fasting praktički i ne treba.